YENİAY YAZILARI

ASLAN YENİ AYI

Photo by Kilian M on Pexels.com

                        ASLAN YENİ AYI

8-8 KAPISI 2021

Türkiye saatiyle 16:49 da 16° 14’ derecesinde gerçekleşecek olan Aslan yeni ayı kim bilir bizlere neler söyleyecek?

Yeni aylar başlatma enerjisini taşır, elbet. Ama her zaman iyi midir başlayan? Olan her ne ise olması gerektiği için ise… Mutlak iradenin ilahi bir planı vardır. Zor bir dolunaydı, bizi yakan kavuran, ayrıştıran, birleştiren. Çaresiz bırakan, gücümüzü birlik olursak bulabildiğimiz, Kova bilincine eriştiğimiz, bir dolunay. Neleri feda etmemiz gerekmedi ki bunun için? Hep Anka Kuşu hikayesini hatırlamadık mı? Küllerimizden yeniden doğarız, yeter ki şunu atlatalım demedik mi? Yardımlaşmanın, başkaları ve toplum için bir şeyler yapmanın bilincini yeniden hissetmedik mi? İsyan ettik, aniden olan her şeye, doğanın karşısında çaresizliğimize, ona yaptıklarımıza. Yapmaya devam ettiklerimize. Şimdi ASLAN ZAMANI…

8-8 Aslan Kapısı neden önemlidir? Bugün gökyüzündeki yıldızların bizleri o muhteşem enerjileriyle koruduklarına inanılır. Ve ruhumuzu oraya ait olduğunu düşünen kadim uygarlıklar için anlamı büyüktür. Orası Sirius yıldızı, gökyüzünün en muhteşem parlayan yıldızı 8-8 ‘de gün doğmadan az bir zaman önce gökyüzünde belirir. Mısır kültüründe Sirius;  piramitlerin üzerinde görülmeye başladığı zaman Nil nehri taşar. Nehrin yükselmesiyle bereket gelir ve doğa beslenir. Güneş Aslan’ın evinde, en sevdiği yerdedir. Bu büyük bir geçiş kapısı olarak adlandırılır. Gökyüzü muazzam enerjiyle bir kapı aralamıştır. Yüksek varlıkların yaşadığına inanılan yıldızın bu tarihte görülmeye başlaması, dünya üzerinde yeni bir döngünün başlamasına, kendimiz adına yapacaklarımızın hızlanmasına, çaba ve hedef arasındaki duyarlılığımıza destek verir.

8-8 sayısının numerelojik anlamı da ilginçtir. Hızlanmak ve düzeni oluşturmak dengeyi kurmak için dengesizliği bırakmak, arınmak. Bunun ardından gelecek yaratım gücü. Ve tabi ki sonsuzluğu temsil eden sayının DNA’mızın sayısı olduğu gerçeği. Her burç ve gezegen bedenimizdeki organ ve çakraları yönetir. Güneş Solar Pleksus yani üçüncü çakramızla ilgilidir. Kendine güven, öz değer, maddi kazanımlar ve imkanlar ile ilgilidir. Bu enerjiyi doğru kullanarak, pozitif yönde aktive edilmesi sağlanmalıdır. Hırs ve kibir duygularına bulaşmadan…

Aslan güç demektir, gücü elinde tutmak ve büyük ego savaşları. Eğlencelidir, keyiflidir, yaratıcı ve coşkuludur. Karanlık tarafı, benim dediğim önemli, bu tavrı kibrinden ve kendisinin de engelleyemediği egosundan gelir. Krallar, hüküm sahipleri, sanatçılar, yaratım süreçleri Aslan ve Güneş ile simgelenir. Ve güç mücadelesidir. Yeni ay, bu yıl 8-8 enerji portalının olduğu gün gerçekleşiyor. Zor zamanların içinden geçiyoruz.

Yeni ay haritasında Uranüs’ün olaya damgasını vuran edasını görüyoruz. Sekizinci evde olan yeni ay yeni krizleri ve finansal anlamda zorlanmaları getirecektir. Ani ve beklenmedik, olayları göreceğiz, liderler ve sanatçılar ile ilgili. Toplumun genelini ilgilendiren konular, maruz kaldıklarımız ve şaşırtıcı olaylar. T- karenin tepe noktası Uranüs beklenmedik hava hareketlerini de tetikleyecek. Ani yağmurlar ve sıcak hava dalgalarını, deneyimleyeceğiz. Toplum, sanatçılar ile hükümetlerin karşı karşıya gelmesini de. Merkür’ün de yeni ayın yanında yer almasıyla, iletişim kısıtlanmalarını, öğrencileri ilgilendiren konularda ani ve gündem değiştiren kararları duyabiliriz. Akademik konular daha çok gündemimizde yer alacak. Geçmişe ait konular, gizlide kalmış anlaşma ve sözleşmelerin açığa çıkması… Komşularımız ile alakalı krizli konular yeniden tartışma konusu olabilir. Ayrıca Pluto birinci evde olması bize küllerinden yeniden doğmayı hatırlatacak. Venüs ve Neptün’ün açısıyla kadın cinayetlerini maalesef yeniden duyacağız. Bu açı para piyasalarında değer kayıplarına neden olacaktır.

Yay burcunun an haritasında yükselmesi; uluslararası ilişkilerimizi, hukuksal konuları ve yüksek mahkemelerin aldıkları kararları, geçmişe ait kararlar da olabilir. Kazanılmış ama verilmemiş bir hakkın iadesi de söz konusu olabilir.

Satürn, Uranüs ve yeni ay T-karesi bizi zorlayacak, ekonomi anlamında. Turizm de işlerin istenildiği gibi gitmemesi, finansal anlamda kısıtlanmaya gidilmesine, vergiler arttırılmasına neden olabilir.

Her ne olursa artık kendimize olan güvenimizin yerine geldiğini ve o gücü ortaya koyma gayretini sergilediğimizi fark edeceğimiz bir süreç.

Bu dönemde hizmet sektöründe çalışanlar, haklarını isteme konusunda daha kararlı davranacaklar.

Chiron bizi şifalandıracak. Geçmişten gelen yaralarımızı tamir etmeyi öğreneceğiz. Gezgin ve sofistik yanımızı, başlayamadığımız işlere, önderlik edemediklerimize, kendimize güvenerek başlayacağız. Gücün içimizde olduğunu bilerek.

Kalbinize, ruhunuza çok dikkat edin, Uranüs bu sağı solu belli olmaz. Özellikle kalp ve damar sağlığıyla ilgili kontrollerinizi yaptırın. Güneşin evinde duruyor, ani ataklar, kalple ilgili sorunlar verebilir.

Bu yeni ayın Sabian sembolü: “ Gönüllü kilise korosu sosyal etkinlik yapıyor.” Birlik olma bilincini, beklenti olmadan yapılanları, yardımlaşma ruhunu anlatıyor. Bir topluma ya da topluğa yapılanların onlara iyilik olması ve huzura kavuşmaları için yapıldığını söylüyor. Ruhsal mutluluğu yakalamak için ortak bir inancın etrafında toplanıp bunu birlikte yapmanın mutluluğunu yaşayın. Dikkat edilmesi gereken şey bu topluluğun önemsiz olduğunu hissettirmelerine müsaade etmemek, sesini yükseltirse tepkiyle karşılaşmaktan korkmak. Birlikte güzel ve gür sesler çıkartmak. Farklı ama farklılıklarıyla güzel olanlar. Eğer böyle olursa ışık ve enerji saçabilenlerden olmak. Böyle olursa ruhun kendini kutsayabileceği bilinci…

Hayat gelecek bildiği gibi… Bilincimizin ve renklerimizin farkına varmak ümidiyle…

YENİ AYIN YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ

YÜKSELEN KOÇ : Yaratıcılığınızı geliştirebileceğiniz, aşk ilişkinizin ve çocuklarınızla ilgili konuların  gündeminizde olduğu bir dönem, sevgili Koç’lar. Bu konularla ilgili maddi anlamda ani ve beklenmedik değişimler söz konusu olabilir. Yüksek öğrenim ile ilgili geçmişten gelen bir yara şifalanabilir. Çocuklarla ilgili yeni kararlar alınabilir. Sorumlu olduğunuz alanların sınırları genişleyebilir. Günlük hayatınızda keyif aldığınız rutinlerde kökten değişim yaşanabilir.

YÜKSELEN BOĞA : Aile, büyükleriniz ve evinizle ilgili yeni gelişmeler olası, sevgili Boğa’lar. Bu konularla ilgili fikirlerinizi açıkça ve cesaretle dile getirebilir, kariyer ve ev hayatı arasında dengeyi bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu sizin varlığınızı ortaya koymanızı engelleyen bir durum gibi gözükebilir. Gurunuzu ön plana alıp, bir ego savaşı içine girmeden sakin kalmaya çalışın. Gücünüzü evinizin içinde göstermek iyi bir fikir değil. Yaratıcılığınıza yönelin, siz evde eğlenmeyi bilen insanlardansınız. Hayat şimdilerde pek keyifli gelmeyebilir, mücadele verdiğiniz alan, aşk ve çocuklar.

YÜKSELEN İKİZLER : İletişimizin artacağı bir dönem, sevgili İkizler. Yakın çevre ve kardeşler ile ilgili beklenmedik ani gelişmeler olabilir. Yeni bir taşıt alabilirsiniz ani bir kararla. Uzak yerler ile ilişki ve haberleşme yoğun, eğitim konularının aktif olacağı bir dönem içerisindesiniz. Bilinçaltı ve gizlide kalmış bilgiler ve gizli düşmanlarınız aniden ve şaşırtıcı şekilde gün yüzüne çıkabilir.  Bir süredir, ev içinde mücadele veriyorsunuz. İlişkinizle ilgili dönüşüm gerektiren kararlar alabilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ : Kendinize ait olanla ilgileneceğiniz, odak noktanızın buralar olacağı bir dönem, sevgili Yengeç’ler. Sizi zorlayan hayalleriniz ve gerçekleştiremedikleriniz. Bir yandan hayallerinize odaklanırken diğer yandan krizlerle mücadele edebilirsiniz. Bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Umutsuzluğa kapılmayın, henüz zamanı değildir almak sahip olmak istediğinizin. Kendinize yatırım yapmaya odaklanın. Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle mücadele içinde olabilirsiniz, bu tür olaylarda değişim süreci başlıyor.

YÜKSELEN ASLAN : Sahnede siz varsınız sevgili Aslan’lar. Kendinizi yeniden ortaya koyacağınız bir dönem. Kariyer ve ikili ilişkilerde yenilikler gündemde. Ani ve beklenmedik şekilde bir ilişkiniz sonlanabilir veya ciddiyete binebilir. Toplum önündeki duruşunuz değişebilir. Uzaktaki bir sevgiliyle şifalandıran bir görüşme olabilir. Keyif alacağınız bir seminer için uzaklara gidebilirsiniz. Bu sizin geçmiş yaralarınızı şifalandırmanız ve kendi gücünüzü yeniden keşfetmeniz için harika bir dönem. Fiziksel bir değişikliğe gidebilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK : Gizleneceğiniz ve inzivaya çekileceğiniz bir dönem, sevgili Başak’lar. Geçmişin tozlu tavan arasında kendinizi bulmak için yolculuğa çıkmak. Bunu yüksek öğrenim ile ilgili bir araştırma yaparak, yazarak yapabilirsiniz. Aile kökleriyle ilgili konular gündeminizde olacak, ev ile ilgili konular, yapılması gerekenler. Asıl mücadele alanınız benliğiniz, fiziksel bedeniniz, oldu son zamanlarda. Sağlık kontrolleriniz ilgili gelişmeler ve iyileşmeler. Geçmişten gelen ve krize nende olan bir yaranın şifalanması söz konusu.

YÜKSELEN TERAZİ: Arkadaş topluluklarında aktivitelerinizin artacağı bir dönem, sevgili Terazi’ler. Hayallerinizle ilgili güzel gelişmeler yaşanabilir. Topluluklar önünde daha görünür olacaksınız. Aşk hayatınızda beklenmedik krizler olabilir. İş yaşamında hayallerinizi gerçekleştirmek isteyeceksiniz. Kardeşler, yakın çevre ve zihinsel faaliyetler gündeminizde. Kısa seyahatler olası, eğitim ve seminerlere katılabilirsiniz. Eşiniz ve kardeşleriniz ile ilgili geçmişten gelen sorunları çözebilirsiniz. Çocuklar yüzünden kısıtlandığınızı düşünebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP : Sizin ana gündem maddeniz kariyer ve iş, sevgili Akrep’ler. Toplum önünde yeni sorumluluklar ve statü kazanabilirsiniz. Ama aile ve ev halkıyla çatışabilir, artan sorumluluklar yüzünden baskı gördüğünüzü düşünebilirsiniz. Yeteneklerinizin ve finansal anlamdaki kazanımlarınızın gündeminizde ön sıralarda yer alacağı bir dönem. Eşiniz, ortağınızla ilgili ani ve beklenmedik kararlar söz konusu olabilir. Ani kararlar vermemeye dikkat edin. İş konusunda yeteneklerinizi ortaya çıkartmada daha cesur olacaksınız. Eski bir yara şifalanacak.

YÜKSELEN YAY : Hayat felsefeniz ile ilgili muazzam açılımlar elde edeceksiniz, sevgili Yay’lar. Yüksek öğretime başlayabilir, uzak bir yere eğitim ve seminer için gidebilirsiniz, uzak eğitimle ilgili yeni sürece başlayabilirsiniz. Sizi etkileyecek olan yol göstericilerinizle rehberlerinizle karşılaşabilirsiniz. İş yaşamınızda aldığınız eğitimlerle alakalı ani değişimler olabilir. Bu dönemde ana gündem maddeniz, sizsiniz. Kariyer alanınızda daha çok çalıştığınız ve odağınızı bu alana verdiğiniz bir dönem içindesiniz. Hukuki konularla ilgili olumlu gelişmeler, maddi kazanımla ilgili davalar olumlu sonuçlanabilir.

YÜKSELEN OĞLAK : Finansal konular ile ilgili yeni gelişmeler gündeminizde olacak, sevgili Oğlak’lar. Kendi kaynaklarınız ve ortak kazanımlarla ilgili yeni yapılandırmalar. Yeniden borçlanma ve kredi destekleri, finansal anlamda değişim ve dönüşüm. Eğlenirken fazla para harcayabilir, ipin ucunu kaçırabilirsiniz. Aile kökleri ve eviniz ile ilgili geçmişten gelen yaralar şifalanacak. Geçmiş, gizli düşmanlar ve rüyalarınız gündeminizde olacak. Değişimin odağında hissedeceksiniz, ilişkilerinizi yaşama şekliniz köklü değişim yaşayacak. Ve yaşatacak size.

YÜKSELEN KOVA : Karşınızdaki kişilerle ilişkilerinizde farkındalık yaşadığınız bir dönem, sevgili Kova’lar. Aniden verilen bir karar ile evlenebilir, gitmeyen bir ilişkiyi sonlandırabilirsiniz. Ailenizle çatışabilir ve beklenmedik tepkiler alabilirsiniz. Zihinsel anlamda bir sorunu çözebilir daha özgürlükçü bir tavır sergileyebilirsiniz. Toplum önündeki faaliyetlerinizin gündem olduğu bir dönemde olacaksınız. Krizler ve ortak miras kazanç ile ilgili sorunlarla mücadele veriyor olabilirsiniz. İlişkiye bakış açınız köklü değişikliğe sebep olabilir. Ortağınızla yeni bir döneme başlayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK : İşiniz, mesleğiniz, günlü yaşamınız ve sağlığınızla ilgili bir dönem, sevgili Balık’lar. Bu alanda yapacağınız değişikler ve yeni başlangıçlar olası. Zihin yapınızın değişeceği yakın çevrenizle ilgili ani ve şaşırtıcı olayların gerçekleşeceği zamanlar. Yeni bir spora başlayabilir, günlük hayatınızın ritmini değiştirebilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi mutlaka yaptırın, ihmal etmeyin. Sizi zorlayan yine sizin bilinçaltınız. İş yerinde de sizi zorlayan durumlar olabilir, sakin kalmaya özen gösterin. Yaşadıklarınızla ilgili zihniniz yoğun olabilir. Kariyerinizle ilgili, geçmişten gelen bir sorunda  şifalandırıcı gelişmeler yaşanabilir. Kariyeriniz ve hedefiniz yükseliyor, bu konular gündeminizde olacak.

ŞERİFE ESEN

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et