DOLUNAY YAZILARI

MAVİ DOLUNAY

Photo by Gabriela Palai on Pexels.com

“Bi’ çaresi bulunur elbet yarın
Yeniden yaşamanın
Bi’ çaresi bulunur elbet canım
Bi’ uyuyup uyanalım…”

KOVA DOLUNAYI 22 AĞUSTOS 2021

Türkiye saatiyle 15:01 de gerçekleşecek Kova Dolunayı, bu yıl aynı ay içinde ve aynı burçta gerçekleşen ikinci dolunay. Bu nedenle adı “MAVİ DOLUNAY”. Burcun 29 derecesinde yani son derecesinde gerçekleşeceği için tüm ihtimalleri tek elinde bulunduran bir Dolunay.

29 dereceler “Anaretic Derece” olarak adlandırılır. Bir gezegenin o burcun son derecesinde olmasına gelin hep birlikte bir bakalım.

Anaretic derecede bir filmde bitmeden önceki son vurgulayıcı sahne gibidir. Konması gereken son nokta. Tüm dikkatinizi vermeniz gereken yer. Bazen dağınık, bazen telaşlı, tüm enerjinin boşaldığı, başka bir burca geçmeden içinde bulunduğu burçtaki son hamlesi gibi. Burcun bu derecede olması demek tüm iyi ve kötü özelliklerini ve arketiplerini ortaya koyması anlamını taşır. Bazen abartılı bir biçimde olabilir.

 Bu dolunayda iki büyük gökyüzü cismimiz Güneş Aslan’da Ay ise Kova burcunun 29 derecelerinde.  Güneş bir haritada 29 derecede ise; tüm gücünü gösterecek ve yaşam kaynağının kendisi olduğunu kanıtlamak isteyecektir. Bunu başarmak için kibrini, özgüvenini ve elinde bulundurduğu gücü kullanmaktan çekinmeyecektir. Güneş, natal haritalarda erkekleri, hüküm sahiplerini, yönetimi, anlatır. Ay’ın 29 derecede olması ise , duygusal emniyet ihtiyacını gidermek için telaşlı olmayı, abartılı şekilde ifade etmeyi, kendini emniyette hissetme çabasını ve telaşını anlatır. Ay, halkları, kadınları, güvende olmayı, beslemeyi, beslenmeyi anlatır.

Hükümetler ellerindeki gücü sonuna kadar kullanmak isteyebilir, Aslan öz güveniyle. Halk kendi özgürlükleri, hakları, grupların hakları için toplu hareket ve protesto eylemleri gösterebilir, Kova’nın özgürlükçü ve hak arayan yönüyle.

24 Temmuz 2021’deki dolunay Kova Burcu’nun ilk derecesinde gerçekleşti ve yine önemli çok önemli bir dolunaydı. Hava ve ateş elementinin karşı karşıya gelmesiyle, maalesef içimizi acıtan olaylar yaşandı. Yandık, sesimizi duyurmaya çalıştık, haykırdık. Sonra başka bir şeyleri hatırladık, birlik olmayı, Kova enerjisi bu demekti. Birlik olmak, yardım etmek, bilimin yolundan gitmek, gruplar oluşturmak, sosyal yardım kuruluşları, bazen tüm olumsuzluklara isyan edip, baş kaldırmak. Birlik bilinci bunu gerektirirdi, doğa için yeryüzü için dayanışma içinde olmak, tüm etiketlerimizi, statülerimizi bırakarak.

Jüpiter Kova ve Mars Aslan 28 Temmuz’da 29 derecelerde iken karşı karşıya gelmişlerdi. Şimdi ise bu dolunay derecesi 29. Demek ki olayların bilançosu çıkartılacak, o günlere ait yapılması gerekenler ve ya ihmaller yeniden tartışılacak ve göz önüne serilecek. Afetlerde yapılması gerekenler, öncesinde alınması gereken önlemler, tekrar gündeme gelebilir.

Ve an haritasının yükseleni Yay burcu, iyimserliği, yüksek öğrenimi, hukuk ve insan haklarını, uluslararası ilişkileri gözümüzün uzaklara doğru çevrili olacağını gösteriyor. Yönetici gezegeni Jüpiter, retro ve dolunay anında Ay’ın yanında. Üçüncü evde bulunan bu gezegenler, komşularımızla ilgili konuları, iletişim, sosyal medyayı gazeteleri, öğretmen ve öğrencileri gündeme taşıyacak. Geçmişe ait anlaşmalar, sözleşmeler açığa çıkabilir. Bu otoriteler tarafından hoş karşılanmayabilir. Halk bunu öğrendiğinde isyan edebilir, ama otorite bunu kibir ve öfke ile sert bir şekilde bastırabilir, Pluto oğlak. Bu konumlar bize bunları gösteriyor, olabilir. 29 derece Aslan’da kraliyet yıldızımız kuzeyin gözcüsü Regulus sabit yıldızı bulunmakta. Büyük şans verir, ama kibrine ve öfkene kapılmazsan, intikam almak istemezsen. Halkın karşısında duran yöneticiler, beklenmedik hamleler yapabilirler. İsyan ve protestolar dünya genelinde artış gösterebilir. Ve iktidar sahipleri gücü kontrolsüz kullanabilirler.

Dünya genelinde iktidar sahipleriyle halkların karşı karşıya geldiğini gözlemleyebiliriz. Aşı karşıtı olanlar ile aşı olanlar,  Merkür ve Mars Başak burcunda karşısında sisin gezegeni Neptün var. Belirsizlik, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının gündeme gelmesi, verilen sözlerin yerine getirilmemesi… Gençler ve hizmet sektöründe çalışanlarla ilgili yeni aşı düzenlemeleri ve bu düzenlemelere karşı bilinmezlikler, muallak durumlar…

Ve bildiğimiz gibi dolunay enerjisi kapanmaya giden süreç ve bitirme sonlanma enerjisi taşır. Gökyüzü bu kadar keskinken, bizim de bu dönemde bitenlerin bir daha hayatımızda olmayacağını bilmemizde fayda var. İsyan ve adalet arama güdümüz sınırları zorlarken iki düşünüp bir konuşmakta fayda var.

Venüs Terazi burcunda, Satürn Kova ve Kad ile büyük bir üçgen yapmış. Kalıcı ve geleceğe götüren ilişkiler, olabilir hayatlarımızda. Bir ilişkiniz varsa ciddi adımlar atılabilir. Yoksa yeni başlayacak olan ilişki hayatınızın akışını olumlu yönde etkileyebilir, mutlu bir hikayeye adımlar atılabilir. Kadın siyasetçilerin daha ön planda olacağını da söyleyebiliriz.

Ayrıca Uranüs ve Mars, Merkür arasındaki olumlu açı, toprak elementinin de verdiği sağlamcı yapıyla düşünceler ve yapılan iş konusunda değişiklik olabilir. Daha gerçekçi düşünce yapısıyla birlikte, farklı bir eylem ve fikir planına geçilebilir. Ayrıca Başak burcu hem sağlığımızı hem de askerleri temsil eder. Bu konularla ilgili ani ve beklenmedik, şaşırtıcı olaylar birden ortaya çıkabilir.

 Ve ilişkileri masaya yatırdığımız bir dönem, hukuk ve yönetimle ilgili yeni düzenlemeler, ikili ilişikiler, ortaklı konular, sanat ve sanatçılarda göz önünde olan konular arasında.

Son olarak sabian sembolüne de değinecek olursak:

“Ay ile aydınlanan tarlalar, bir zamanlar Babil’di, beyaz çiçek açıyor.” Zaman durmadan akıyor, yaşanılan anlar, arkamızda kalıyor. O zamanda açan çiçekler, edilen kavgalar, barışlar o anlara ait. Geçmişte evet ama biz onların tüm hikayelerini biliyoruz, enerjilerini hissediyoruz. Babil’in ihtişamı o zamana ait. Bizim yapmamız gereken yeniden dünyanın bu zamanında oradan aldıklarımızın üzerine ekleyerek, büyütmek medeniyeti. Doğru zamandasın diyor evren sana. Ve eğer, evrenin sana gösterdiği yolu izlersen, seni destekleyecektir. Geçmişten gelen ödüllerin, meyvelerin olacak.” Ve Orta Doğu, diyor bu sembolün işaret ettiği yere. Çok ilginç değil mi?

Şimdi gelin bizim haritalarımızda bu Dolunay hangi konulara dikkat çekiyor, birlikte bakalım… Yükselen burcunuza göre okuyunuz, bilmiyorsanız Güneş burcunuza göre de okuyabilirsiniz.

YÜKSELEN KOÇ : Gelecekle ilgili hayalleriniz, gruplar içerisindeki duruşunuz, planlarınız ve projlerinizin sonuca ulaşacağı bir dönem, sevgili Koç’lar. Sosyal çevrenizle ilgili tamamlanma süreci içinde olabilirsiniz. Yabancılar ve uzak yerler, uluslararası ilişkileriniz, bitirmek üzere olduğunuz bir tez, bir hukuk süreci tamamlanabilir. İş yaşamında yoğunluğunuzun olduğu zamanlar, tüm enerjinizi günlük yaşam rutinlerine vermiş durumdasınız. Fikir ve projelerinizi, farklı açıdan değerlendirebilir, bundan kazanç elde edebilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA : Kariyer ve iş yaşamındaki yeni ve elde edilmiş kazanımlar, söz konusu. Beklenen bir terfi, unvan olabilir, sevgili Boğa’lar. Mesleki anlamda eksiklikleriniz varsa bunlar yüzünden başınız ağrıyabilir. Bu konular yüzünden sıkıştırılabilirsiniz. Ve ortak miras ve kazanımlarla ilgili konular, krizli bir konu yeniden gündeminizde olabilir.Bu durumda olaylara daha sakin yaklaşılmalı, krizli konular, finansal konular ağırlıklı olarak yaşamınızda olacak.

YÜKSELEN İKİZLER :  Yüksek eğitim, yabancılar, uluslararası ilişkiler, hayatın felsefesini oluşturma ile ilgili konularda nihayete erme ve sonuca bağlama, söz konusu sevgili İkizler. İkili ilişkileriniz oldukça ön planda gözüküyor. Açık düşmanlarınızla yüzleşebilirsiniz. Ortaklı bir iş yapıyorsanız bu konular gündeminizde olacak. Uzaklardan gelen güzel bir haber.  Bu dönemde aile ve hane içinde verilen çabalar ve düzene oturtma isteği de baskın. Aile kökleriyle ilgili bilinçaltı çalışmaları yapmak bu dönem için farklılık kazandırabilir.

YÜKSELEN YENGEÇ : Hayatınızla ilgili krizli konular su yüzüne çıkabilir,sevgili Yengeç’ler. Finansal anlamda bir sorun yeniden gündeme gelebilir, çözüm üretilmesi veya bu alanda sıkışma yaşanabilir. Bir ameliyat söz konusu olabilir. Ortak kazanımlarla ilgili yeni bir planlamaya gidilmesi gerekebilir. Borçlanma veya halihazırda bir borçla ilgili yapılandırma söz konusu olabilir. günlük hayatınızın rutini gündeminizde olacak. bu alanla ilgili yeniden düzenlemeniz gereken konular, sağlık kontrolleri ve hastane ziyaretleri… Yakın çevre ve kardeşlerle ilgili konular üzerinde yoğunlaştığınız zamanlar. Kısa seyahatler sıklıkla yapılmakta ve bu yorucu bir hal almış durumda.

YÜKSELEN ASLAN : Sizin karşınızdakileri tam anlamıyla tanıma zamanınız sevgili Aslan’lar. Açık düşmanlar evinizde gerçekleşen dolunay, her şeyi apaçık görmenizi sağlayacak. Ortaklıklarla ilgili gizlenenler açığa çıkabilir, eşinizle ilgili sorunlar gündeme gelebilir, masaya yatırabilir. Sonuca bağlayacağınız ilişkiler. Düşünce ve inançlarınızı açıkça ifade edeceğiniz zamanlar. Çocuklarla ilgili gelişmeler ve aşk hayatınız gündeminiz olabilir. Yaratıcı konularda kendinizi daha net ifade edebilirsiniz. Finansal kaynaklarınızla ilgili çabaladığınız bir dönemdesiniz.

YÜKSELEN BAŞAK: Günlük yaşam ve iş hayatınızla ilgili koşullar, sağlığınızla ilgili konular gündeminizde olacak sevgili Başak’lar. İş yeriniz ve çalışma arkadaşlarınızla ilgili bitişler, tamamlanmalar söz konusu olabilir. Sağlıkla ilgili kontrollerinizi yaptırmanızda fayda var. ev ve aile yaşamınızın gündemde olduğu zamanlar. Daha çok ilgilenmeniz gerekecek. Evin içindeki düzen ve ya aile bireyleri arasındaki olayların sizin önünüze gelmesi olası. Daha objektif davranmakta ve taraf olmamakta fayda var. Bu dönemde biten ilişkiler, geri dönüşü zor olanlar. Sabit burç enerjisi.

YÜKSELEN TERAZİ : Aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili konular, yaratıcılığınızı ortaya çıkartabileceğiniz zamanlar, sevgili Terazi’ler. Bu alanlarda sonuçlanmalar yaşayacaksınız. Çocuklarla veya aşkınızla ilgili güzel ve su yüzüne çıkması gereken gelişmeler.  Yaratıcı kimliğiniz, başarıya layık görülebilir. Aşk hayatınızda yüzünüzü güldüren gelişmeler,yaşanabilir.Kardeşler, kuzenler,yakın çevrenizin, komşularınızın, eğitim hayatınızın önde olduğu zamanlar. Bir araç satın alabilir, satabilirsiniz. Kısa seyahatlere çıkabilirsiniz, bu seyahatlerle ilgili gündeminiz yoğun olabilir. Kendinizi riske atmamakta fayda var.

YÜKSELEN AKREP: Ev ve aile, toprak ve arazi işleri ile ilgili konular aktif olacak sevgili Akrep’ler. Yaşadığınız alanla ilgili sorunlar, bunu dile getirirken kendinizi yalnız hissetmeniz. Aile büyükleri ve kökler ilgili sorunlar su yüzüne çıkabilir, konuşulmayan konular ayın şavkıyla ortaya serilebilir. Öz değerleriniz ve kaynaklarınız gündeminizde olacak. Kendinize ait finansal kaynakları yönetme, bu konularla ilgili yardım alma ve ya her şeyin ortaya dökülmesi. İş ve kariyer alanında da yeni gelişmeler olabilir.Yaşamak istediğiniz yer neresi?

YÜKSELEN YAY : Bu Dolunay size, eğitim öğretim, kardeşler kuzenler, yakın çevre, yazmak iletişim kurmak tüm bunlarla ilgili konular aktif olacak sevgili Yay’lar. İletişim ağını  çok iyi kullanacağınız ve aktif olacağınız bir dönem, sosyal medyayı aktif kullanacağınız ve bu yolla güzel gelişmelerin kapısını aralayacağınız bir zamanlar. Kısa seyahatler, kardeşlerle sık görüşme ve bu konularla ilgili güzel gelişmeler. Ve kendi kimliğinizin ve bedeninizin ön plana çıktığı bir zaman. Kim olduğunuz ve yaşam amacınızı bulduğunuz bir dönem. Kariyerde çalışacağınız ve bunun karşılığını da alacağınız zamanlar.

YÜKSELEN OĞLAK : Maddi konular ve kendi kaynaklarınızla ilgili gelişmeler yaşacaksınız, sevgili Oğlak’lar. Kendi kaynaklarınız ve yatırımlarınızla ilgili sevindirici haberler alabilir, bir yatırımınızdan olumlu sonuç alabilirsiniz. Kaynaklarınızla ilgili gelgitli durumlar yine de sizi güvensiz hissettirebilir. Değer yargılarınızı yeniden şekillendirme konusunda kararlı davranabilirsiniz. Geçmişten gelen olaylar, arkanızdan çevrilen olaylar bu zamandaki gündem konularınız. Rüyalarınız aktif olabilir. Kendi değerinizi siz belirleyin.

YÜKSELEN KOVA : Kendiniz ve fiziksel bedeninizle ilgili yeni kararlar almak isteyeceğiniz bir dönem, sevgili Kova’lar. Neleri bırakmak istediğinizi gayet iyi biliyorsunuz, bu dönemde değiştirmek isteklerinizi değiştirecek ve bıraktıklarınıza geri almayacaksınız hayatınıza. Krizli durumlarla çok uğraştınız bu dönemde. Artık sonuca ulaştırmak isteyeceksiniz. Arkadaş grupları ve sosyal gruplar içinde aktif olacağınız ve bu gündemi hayatınızda baş sıralara koyacağınız zamanlar. Keyfini çıkartın…

YÜKSELEN BALIK : Bilinçaltında neler gizlediğiniz, sevgili Balık’lar? Gizemleriniz, geçmişiniz, ruhsallığınızın mağarasından gün yüzüne çıkanlar. Siz hep yardım etmeyi ve kendini feda etmeyi sevenler, bu dönemde hayır işlerine daha çok vakit ayıracak ve inzivaya çekilmek isteyeceksiniz. Kontrolleriniz varsa yaptırmayı ihmal etmeyin, kapalı alanlarla ilgili gelişmeler gündemde. Kariyer hedeflerinize yoğunlaşacağınız, yabancılardan gelen bir yardım konusunu daha çok gündeminize alacağınız bir zaman dilimi. Karşınızdakilerle mücadele veriyorsunuz, bu ara. Kendinize, içinize dönmeniz bu ara iyi gelecek.

SEVGİLER…

ŞERİFE ESEN

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et