DOLUNAY YAZILARI

    BALIK DOLUNAYI 21.09.2021

“IŞIK PRİZMADAN GEÇERKEN ÇOK RENKLERE AYRILIR.”

Photo by Pixabay on Pexels.com

21 EYLÜL 2021 gece yarısı gerçekleşen  28° Balık dolunayında bize evrensel şifa vaat edilirken, sisler bulvarında da yürüyebiliriz. “Scheat” sabit yıldızı ile kavuşan bu Dolunay bizlere neler anlatacak? Haydi birlikte anlamaya çalışalım.

Scheat sabit yıldızı tehlikeyi, can kayıplarını anlatır. Sular ve sıvılardan gelecek tehlikeleri anlatır. Zodyağın son burcu ve son derecesinden az önce gerçekleşiyor olması, tamamlanma sürecini gösteriyor. Başak yeni ayında başlayanlar tamamlanıyor.

22 Eylül Ekinokstan bir gün önce olması, yeni bir döneme girmeden bitirmek istediklerini anlatıyor. Sezgilerin ve rüyaların çok güçlü olması muhtemel. Dolunayın yanında modern yöneticisi Neptün var. Neptün sis ve bulanıklıkta demektir aynı zamanda. Bu yapılan işlerde bulanıklık, zihinde karmaşada verebilir. Vazgeçme ve dağılma hissi, boş vermişlik… Neye adadıysam kendimi, kaybettim… Öte yandan sezgiler ve yaratım gücü çok yüksek, yaratıcı sanatsal temalar ön planda olabilir hayatlarımızda.

Balık burcu hümanizmde demek aynı zamanda. Kabul edici ve bütünü kapsan yanımız. Şifa enerjisi taşır, birlik ve bütünlük mesajı verir. Ruhsal şifayı bulmamız için gelmiştir. Tabi  bu durumu öne çıkarırken, yanılsamalar ve sınırsızlık hissi bizi zorlayabilir. Ayın karşısında duran Mars dişil yanımızla ilgili verilen mücadeleyi anlatıyor. İlişkilerde aldanma teması, kadına yönelik güç mücadelesi.

Balık vücudumuzda ayakları temsil eder, ayak ağrıları vucütta ödem şikayetleri, romatizma gibi şikayetlerde artış görülebilir. Zehirlenmeler, su ve sıvılarla ilgili açığa çıkanlar ve taşkınlara dikkat edilmeli.

Değişken burçlarda ( İkizler, Başak, Balık, Yay ) 28° derecede gezegen yerleşimi olanlar bu dolunaydan daha çok etkilenecekler.

İletişim gezenimiz Merkür, Balık’ın yöneticisi Jüpiter ile uyumlu bizi rahatlatır gibi gözükse de Merkür’ün; Pluto zorlu açısı bize derinlerde kalanları ortaya çıkartacağım mesajı veriyor. Gizli anlaşmalar, alınan gizli kararların sarsıcı bir şekilde ortaya konacağını anlatıyor.

An haritasında Aslan burcu yükseliyor. Sahnede olanların, bu türden şahsiyetlerin daha ön planda olacağını, çocuklarla ilgili gelişme ve düzenlemelerinde göz önünde olacağını gösteriyor. Yöneticisi güneş Başak burcunun son derecelerinde arzı endam ederken, sağlık sektörü, hayatın günlük akışındaki düzenlemeler, askeri alandaki kişilerin öne çıkacağının sinyalini veriyor.

Dolunay gecesinden bir gün sonra Güneş Terazi burcuna geçiş yapacak. Alınan kararların hızlılığını ve sert virajları gösteriyor.

Venüs-Uranüs-Satürn zorlayıcı açısı; bize ilişkilerde sınava tabii tutacak gibi gözüküyor. İlişkilerde ani ve beklenmedik, şaşırtıcı olaylar olabilir. Sürüncemede kalan davalar sonuçlanabilir. Para piyasalarıyla ilgili ani hareketlilik yaşanabilir.

Marsın Ay Düğümlerine olumlu açısı gidilecek yolda verilen mücadelede kararlı olunduğunu gösteriyor ve destekliyor, bizleri.  

IŞIK BİR PRİZMADAN GEÇERKEN ÇOK RENKLERE AYRILIR

Dolunayın an haritasında Ay Balık’ın derecesinde bu kod şifrelenmiş, Sabian sembolü olarak. Her yaşananın mutlak bir mesajı var ise göklerin bize ne demek istediğini anlarsak, yola devam etmemiz kolaylaşır.

Analiz etmeyi, bilgiyi elimizde var olanı dikkate alarak hareket etmeliyiz. Bir ışıktan onlarca renk çıkartabiliriz. Bunu yaparken ışığın kat ettiği yola izlemeliyiz. Işışğın nasıl kırıldığını yansıdığını, ortaya çıkarttığı renkleri. Birlik bilinci tam da bu. Çok ve birbirinden bağımsız olandan bir ve aynı kaynağa dönüşme. İçinden çıkamadığımız karmaşık durumun üstesinden gelebilmek için en küçük ayrıntılara dikkat etmeli ve onu bileşenlerine ayırmalısın, diyor. Dikkat edilmesi gereken sınırsızca ayrışmamak, ayrıştırmamak, hırsla analiz edip, ayrıştırılanları kutuplaştırmak. Olağan süreci akışına bırakarak devam etmeli ve hayattan zevk almalıyız.. Kristallerle gelen şifa, görme görebilme yeteneğinin önemi artabilir.. Gökkuşaklarının tazeleyici ve büyüleyici etkisi ve auraların önemi, renklerle ilişkimiz, mercekler ve teleskoplar…

Güneş Sabian sembolü ise;

OKUDUĞU ESKİ BİR TOMARDAN GİZLİ BİLGİ KAZANAN BİR ADAM

Bilgi kaynaklardan sadece okuyarak edilinebilir. Ancak sadece okuyarak hayatın içinde uygulanmadan okunan bilgi sağlıklı olan değildir. Asıl öğrenme hayatın gerçeklerini pratikte uygulayarak yapılan öğrenmedir. Çağların bilgeliğinin öğrenilmesi ve döneme ait anlayışın araştırılması ve özümsenmesi gerekir. ve yaşanılan çağın gereksinimleri ve metotlarıyla harmanlanması kadim bilgilerin ışığında modern hayatta uygulanması en makul olanıdır. Kişinin kaçınması gereken eskiyi kabul etmemek, dinde bağnaz olmadan kaçınmak gerçekliği göz ardı etmek.

 Balık Dolunayı içinde şifayı, bütünü kucaklamayı, zorlu ve stresli konuları getirecek. Dağılmadan bir Başak titizliğiyle hareket etmeliyiz. Bitmesi gereken bitecek, gitmesi gereken gidecek. Evrensel düzende her şey ahenk içinde dans ediyorken, kendi ritminizi ve şarkınızı bulmanız ümidiyle….

YÜKSELEN KOÇ : Ruhsal yönünüzle ilgili konular, rüyalarınızın çok aktif olacağı bir dönemdesiniz siz sevgili Koç’lar. Gizli düşmanlıkların ve arkanızdan çevrilenlerin açığa çıkacağı bir dönemdesiniz. İnzivaya çekileceğiniz ve ruhsal yönden bir arınma yaşayacağınız zamanlar. Aşk, yaratım gücü ve çocuklarla ilgili gündeminiz ön planda olacak. Kendinizin ve ortak para alanınızda çözüm bekleyen konular ve ani gelişmeler, yardım kuruluşları, hayalleriniz ve uzak arkadaş gurupları ile ilgili gündeminiz bir hayli yoğun gözüküyor.

YÜKSELEN BOĞA : Gelecek hedefleriniz ve planlarınızla ilgili olumlu gelişmeler ve sonuçlar gündeminizde olacak sevgili Boğa’lar. Yardım kuruluşları ve bir hedef için bir araya geldiğiniz insanlarla yapılan toplantılar, ruhsal yönünüzü besleyecek. Ve daha mutlu, huzurlu olacaksınız. Ev hayatınızla ilgili gündeminiz, aile büyüklerinizle ilgili konular ve iş hayatınızdaki düzenlemeler ön planda olacak. Ortaklık yaptığınız alan ve eşinizle ilgili konularda ani ve beklenmedik hukuksal gelişmeler ve bunun göz önüne çıkması da gündeminizdeki diğer önemli konular arasında.

YÜKSELEN İKİZLER : Göz önünde olacağınız bir dönem sizi bekliyor, sevgili İkizler. Kariyerinizde hedeflerinize ulaşma konusunda, görünürlüğünüzün arttığı ve ekilen tohumların hasata dönüştüğü bir dönem. Aile ve kariyer alanlarınızın etkin olduğu bir süreç içindesiniz. İletişim, yakın çevre, kuzenler ve eğitim alanınızda da bir aktiflik söz konusu. Bu konularla daha meşgul olabilirsiniz. Hastane kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Günlük düzen içinde uzaklarla temas veya uzaktan gelen müdahale söz konusu olabilir. İş yaşamındaki gerginliklere ve gereksiz tartışmalara dikkat edin.

YÜKSELEN YENGEÇ : Eğitimin, yabancıların ve uzak yerlerle iletişimin artacağı bir dönem sizi bekliyor sevgili Yengeç’ler. Eğitim ve üst bilginin aktif olduğu bu alanlarda kazanılanları kendinize daha rahat katabildiğiniz bir süreci deneyimleyeceksiniz. Yaşam felsefenizi oluşturacak ve maneviyatınızı tazeleyeceksiniz. Yakın  ve uzaklara seyahat gündeminizde olabilir, uzaktan bir eğitime katılabilirsiniz. Kendi kaynaklarınızın ve yeteneklerinizin ön planda olacağı bir dönem içinde olacaksınız. Aşk hayatı, çocuklar ve arkadaş topluluklarıyla ilgili bitmesi gereken süreçler olabilir. Ev içinde hareketlilik söz konusu.

YÜKSELEN ASLAN : Kazançlarınız ve ortak değerleriniz, bırakmanız gerekenler, akışta kalmanız gereken konularla ilgileneceğiniz bir dönem sevgili Aslan’lar. Krizli durumların sonuçlanacağı bir dönem içinde olmanız mümkün. Maddi kazanımlarla ilgili artış söz konusu olabilir. Yine de bu konularla ilgili aldanmalara dikkat edilmeli.  Derinleşme ve psikolojik anlamda da kendinizi daha yoğun hissedeceğiniz zamanlar. Kadersel zamanlardan geçiyorsunuz. Aile, kariyer ve evlilikle ilgili konularda çözüm gerektiren konularla uğraşabilirsiniz. Fiziksel anlamda kendileriyle daha çok ilgilenecekleri ve ön plana çıkacakları bir dönemdeler. Zihinsel açından da çok hareketli zamanlar.

YÜKSELEN BAŞAK : İlişkiler, ortaklıklar ve eş konuları danışmanlarla ilgili konuların gündeminizde olacağı zamanlar, sevgili Başak’lar. Sizin bu konularda sonuca ulaştırmanız gerekenler var, aldanma ve kandırılmalara dikkat edilmeli. Danışmanlıklar ve meslek hayatınız, evlilik hayatınız odak noktanız olacak. Gizlide kalmış konular, inzivaya çekilme isteği ön planda. Kadersel koşulları kabullenme, bunların farkına varma ve bu alanların eğitim ve meslek alanıyla da ilgili olması söz konusu. Alınan eğitimleri günlük hayatta aktarırken sistem kurmakta zorlanılabilir. Parasal alanda hareketlilik söz konusu.

YÜKSELEN TERAZİ : Günlük hayatınızla ilgili konular, bu alanları düzene koyma ve iş hayatınızla ilgileneceğiniz zamanlar, sevgili Terazi’ler. Daha çok çalışmanız ve çaba sarf etmeniz gerekirken zorlanabilirsiniz. Ve özellikle bu alanda bir sonuçlanma ve emeklerinizin karşılığını alma dönemi de yaşayabilirsiniz. Kazançlarınız ve yaratım gücünüz, aşk hayatınız konusunda gerilimler yaşayabilir, bu alanlarda belirli sınavlardan geçebilirsiniz. Kendinizi odaklayacağınız alanlar, arkadaş toplulukları ve yardımlaşma sahaları olacak. idealler ve gelecek hedeflerinize daha çok vakit ayıracaksınız.

YÜKSELEN AKREP : Derin duygular, aşk hayatının aktif olması hayattan aldığınız zevkler, eğlence alanlarınız sizi bu dönem yakından ilgilendirecek, sevgili Akrep’ler. Aşk hayatınızla ilgili sıcak gelişmeler, çocuklarla ilgili sonuçlanan olaylar söz konusu. Fakat bu alanlarda dağılmalarda söz konusu olabilir, sınırlar çizilmeli. Aile hayatınızla ilgili gelişmeler, ortaklık alanında ve kişisel anlamdaki gelişmelerin odak noktası olacak. Görünürlüğünüz kariyer anlamında etkin olmanız ve bundan söz ettirmeniz olası. Geçmişe ait konular, gizlide kalmış, ötelenmiş duygular aktif, zihniniz geçmişe odaklı.

YÜKSELEN YAY : Ev ve aile yuva konuları ile kariyer alanlarının gündeminizde olacağı bir dönemdesiniz, sevgili Yay’lar. Hedeflerinize odaklanacağınız, hayat felsefenizi yeniden şekillendirdiğiniz bir dönem. Yüksek öğrenim veya uzaktan alacağınız bir eğitimde söz konusu olabilir. Atalar, toprakla ilgili konularda bir aydınlanma ve sonuçlanma olabilir.  Evinizle ilgili bir taşınma ya da tadilat söz konusu da olabilir. İş yaşamı, eğitim konuları oldukça aktif. Topluluklarla ilgili aktifleşme söz konusu. Bu alanlarda etkinliklere katılma ve üyeliklerinin aktifleşmesi söz konusu.

YÜKSELEN OĞLAK : Eğitim, öğrenme yakın çevre ve kardeşlerle ilgili konularının yoğun olduğu bir dönem içindesiniz, sevgili Oğlak’lar. Bu alanlardaki toparlanmayı sizin yapmanız gerekebilir. Krizli ve ortak miras konularında sorun çıkartan olaylar daha eğilmeniz gerekebilir. Kariyerinize odaklanmış durumdasınız ve bu alanda bir hareketlilik söz konusu. Kariyer alanında aldığınız kararları ilerleyen günlerde tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. E ticaret alanında aldanmalara dikkat etmeniz gerekiyor. Aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili konular, hedefleriniz hayallerinizle kendi kaynaklarınızla ilgili gelişmeleri bir arada yaşayacağınız zamanlar. Daha sakin ve geleceğe odaklı davranmakta fayda var. kurban pozisyonuna düşmeden ve dağılmadan.

YÜKSELEN KOVA : Maddi kaynaklarınızın ve ortak kazanımların gündeminizde olduğu zamanlar, sevgili Kova’lar. Yerinde yatırımlar sayesinde kazanabilir, maddi kaynaklarınızı çoğaltabilirsiniz. Eşinizle ve ortaklı ilişkilerinizle daha ön plandasınız. İlişkilerinize, evliliğe  odaklanırken finansal kaynaklarınızı da düzenlemeniz gerekecektir. Yabancılar ve yüksek öğretimle ilgili konular aktifleşecek. Bu alanda hareketliliğin olması odak noktasının uzaklar yerlere kaymasına neden olacaktır. Yine uzaktan bir eğitimin olması söz konusu olabilir.  Aile ve kariyer alanlarındaki sıkışma kendilerini ortaya koymalarını zorlaştırabilir. Bu alanlarda daha gerilimli zamanlar yaşanabilir.

YÜKSELEN BALIK : Kendi evlerinde gerçekleşen bu dolunay sevgili Balık’ları öz benliklerini ortaya koymaları konusunda destekleyecek. Kendilerini gerçekleştirirken, dağılma ve feda etme söz konusu olabilir. Bu alanda bir tamamlanma yaşayabilirler. Sezgileri kuvvetli olan bu burcun insanları ilişkiler, evlilik ve ortaklı konularda daha temkinli davranmalılar. Yakın çevre, uzaklar ve eğitim konularında kadersel koşullar yaşabilir, geçmişten gelen olayların gündeme yeniden geldiğini görebilirler. İş hayatı ve günlük hayatın düzeni, hastaneler, kontroller ve rutin iş konuları hayatlarının merkezinde olacak.

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et