DOLUNAY YAZILARI

KOÇ DOLUNAYI 27° 26’

“Dünya tatsızlığı kristalleşirken kimyasal bir çözeltide,

Hiçbir şeyi çözemezsin.

Bileklerini de kesemezsin.

Anti-maddeye kaçmak istersin sadece.

Bazen ama bir insanla bir şey olur,

Kısa süren bir şey.

İki geyiğin sıçrayıp havada öpüşmesi gibi…”

                                                  Lale Müldür

 

Photo by luizclas on Pexels.com

Sözcüklerin enerjisine sen de inanıyorsun değil mi? Evrendeki tüm varlıkların enerjisi var ise, hayal gücümüzü ilk somutlaştırdığımız yer sözcüklerimiz. Çok şey okudun buraya gelene kadar ya da ilk defa okuyacaksın bu dolunayda neler olacağını. Evren muazzam bir matematikle hizalanmışken onu anlamaya çalışmak yapmamız gereken.

Anın haritasında güç mücadelesi, başkaldırı, isyan belki öngörülemeyen durumları anlatan semboller mevcut. Bunu okurken şunu hep aklında tut, sevgili okur; dolunaylar, yeni aylar ve tutulmalar bizim içinde bulunduğumuz toplumu ( ülke saati ve konumuyla çıkartılır) ve dünyayı ilgilendiren şekliyle yorumlanır. Bizim bireysel haritalarımız bize özeldir. Yükselen burcumuza göre yapılan yorumlarda genelleme yapar. İnsan beyni sınırları olanı anlayabildiğini düşünür, somuta indirgemek ister ve kategorilere ayırır. Bu nedenle zamanı böleriz, mekanı böleriz, sınırsızlık bizi ürkütür; çünkü sonlu varlıklarız. Şimdi anlaştıysak seninle haydi gel birlikte bakalım gökyüzüne, neler söylüyor bizlere?

KOÇ DOLUNAYI

8 bulunmakta. Öncü burçlardaki bu zorlayıcı açı; gizlide kalmış ilişkileri, anlaşmaları(Terazi), onuncu evdeki Pluto ile  devletlerin içerisindeki mafya- bürokrasi ilişkilerini açığa çıkartabilir. Yeraltını hem mecazi hem de gerçek anlamda gün ışığına çıkacağı zamanlar. Volkanik depremler ve yeraltı ile ilgili hareketliliğin olması mümkün.  Üç gezegeninde bu zor açıyı gerçekleştirmesi demek; olayların  hem halkın hem de güç sahiplerinin zorlanacakları biçimde olabileceğini gösteriyor.. Koç burcundaki Ay, hayatta kalma mücadelesini veren halkı anlatıyor. Yüksek derecede şiddet içeriyor bu konum. Olaylar çok hızlı akacak, birbirini tetikleyen durumlar olası. Kendimizi gereksiz yere ortaya atmamız şart.

Terazi burcunun yöneticisi Venüs Yay burucunda ve krizler evinde. Finansal alanda oluşabilecek krizleri, ekonomideki zor dönemeçleri haber veriyor. Dış dünyayla ilgili olaylar, yurtdışı bağlantıları…

Merkür, Jüpiter ve Satürn henüz retrodan çıktılar. Gölgeleri devam eden Merkür ve Jüpiter, artık daha inisiyatif alarak hareket edecekler. Geçmişle ilgili son düzenlemeleri yaptılar. Kova burcundaki yolcuğuna devam eden Jüpiter, Mars ve Güneş’e destekleyici bir açıyla göz kırpıyor. Toplumların eşitlik ve özgürlük arayışını daha yüksek sesle dile getireceğini anlatıyor. Teknolojik gelişmeler hız kazanabilir, uzayla ilgili yeni paylaşımlar gelebilir. Satürn ve Merkür’ün olumlu açısı zihnimizi ve iletişimimizi daha kontrollü yapmamızı sağlayabilir.

Bir de Chiron var elbette; Merkür’ü zorluyor evet ama belki bize zihnimizi iyileştirmemiz için fırsat sunuyor, Satürn ile bağlantısı. Tüm bu yaralarından Venüs ile çıkabilirsin diyor; umut ederek, krizli durumlarda dahi. Üst ve derin bilgiye ulaş diyor, orada derinlerdeki hazineyi keşfet.

Ay, Alpherg adlı sabit yıldızla kavuşumda; metanetli ol diyor, azimli ve kararlı olursan başaracaksın. İsrail, Ürdün ve Yunanistan hakkında daha çok konuşacağız.

Mars Spica ile kavuşumda, toplumca tanınan kişiler, şöhretlerle ilgili gizlide kalmış şeyler, skandallar ortaya çıkarabilir, bunlar erk sahibi kişilerde olabilir.

Ve meşhur Pandora Astreoid yine iş başında. Bu defa Güneş ile kavuşumda, gücü elinde tutanlarla ilgili söylenmedik söz kalır mı ?

Sakin sularda yüzmediğimiz aşikar. Aklın önderliğinde hareket etmemizi telkin ediyor, göğün yüzü.

Haydi gelin son olarak Sabian sembollerine de bakalım, evren neleri şifrelemiş bizler için:

Ay’ın Sabian Sembolü “Hayal kırıklığı yaşamış büyük bir seyirci kitlesi”. Hayat akarken seyirci olmaktan mı yorulduk, peki ya izlemekten? En çok kimi izledik, izlediklerimizde kendimizden bulduklarımız neydi? En çok hangisi hayal kırıklığı yarattı: İzlerken, izlediğimizin yerinde olamamak mı yoksa ona tüm hayalini bağışlamak mı? Neyi, ne kadar istekle denedin? Peki ya diğerlerinin hayal kırıklığını kendinin sanışlarında oldu mu? Ben olma mücadelesi verirken önce kendine güvenmeyi ve olduğun gibi kabul etmeyi öğrenmen gerek. Yenilmek, çaresiz hissetmek yaşam enerjini elinden almış olabilir. Bir daha denemelisin, seni destekleyecek ilk kişi yine sensin.

Güneş’in Sabian Sembolü : “Bir adam derin kasvette. Fark edilmemiş, melekler yardımına geliyor.” Daha açık nasıl anlatabilirdi ki. Umut hep baki, insan hayal ettiği müddetçe yaşayabilir. Gece en karanlık yerden sonra aydınlanmaya başlar. Düzen bunun üzerine kuruludur.  Ve evrenin saf enerjileri mutlaka ihtiyacımız olduğu anda bizimle birlikte olacaklardır.

“Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, hayal gücü ise her yere..” Albert Einstein

Yükselen burcunuza göre okuyunuz.

YÜKSELEN KOÇ : Sizin burucunuzda gerçekleşecek bu dolunay, sakinlik temennisinde bulunuyor sevgili Koç’lar. Keskin kararlar vermeniz, ilişkilerinizde bitişlere neden olabilir. Açık düşmanlıklara dikkat etmeniz gereken bir dönem. Eşiniz, ortaklarınız ve yapacağınız anlaşmalarda dikkatli ve sakin davranmalısınız. Patron ya da üstlerinizle bu dönemde çatışmaya girmemekte fayda var. İçinizdeki biriken enerjiyi çalışarak ya da  spor yaparak atabilirsiniz. Öfkenizi ve hırsınızı bu dönemde daha faydalı bir enerjiye dönüştürün. Gölge yanlarınızı değil, iyicil etkilerini kullanın. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA: Bilinçaltınız, sizden saklananlar, gizli düşmanlıkların açığa çıkacağı bir dönem, sevgili Boğa’lar. Geçmişten gelen bir konunun aydınlatılması, rüyalarınızda dahi çözüm sağlayabileceğiniz  bir dolunay. Bu dönemde terapi alabilirsiniz, rüyalarınızı analiz ettirebilirsiniz. Uzaktan eğitim ya da yurtdışından bağlantılarınız hareketlenebilir. Bu konularla ilgili gelişmeler sağlanabilir. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeden yaptırın. Hastaneler gündeminizde olabilir. çalışanlarınızla ilgili konularda uğraşacağınız alanlar arasında. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Arkadaş grupları içerisinde aktif olacağınız ve mücaadele vereceğiniz bir dönem sevgili İkizler. Bu alanlarda liderlik yapmak isteyebilir ancak fikir ayrılıklarına düşebilirsiniz. Daha çok hak ve adalet, özgürlük arayışı içinde bulabilirsiniz kendinizi. Eşinizin parası veya ortak finansal kazanımlarınızda yeniden gözden geçirmeniz gereken durumlar olabilir. Bu konular büyük krizlere neden olabilir. Temkinli olmakta , gemileri hemen yakmamakta fayda var. Aşk ilişkiniz ve aile hayatınız, çocuklarınızla ilgili konularda sorunlar yaşanabilir. İki kere düşünün, bir şeyleri bitirirken. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ : Kariyer ve arasında gidip gelmeler yaşanabilir, sevgili Yengeç’ler. Üstleriniz ve terfi durumlarınızda belirli sonlanmalar olabilir. Bu konularda rest çekmek yerine daha sakin hamlelerle durumu idare edebilirsiniz. Eviniz ve atalarınızla ilgili konulara daha çok eğilebilir, bu alanlara efor sarf edebilirsiniz. Eşinizin parasının veya ortak kazanımlarınızın arttığı bir dönemdesiniz. Bu konularla ilgili bir sistem kurmanız ve bu doğrultuda ilerlemeniz gerekebilir. Eşiniz ve ortaklarınız varsa tartışmadan ve sürtüşmeden kaçının. En azından sular durulana kadar, sakinliğinizi ve anlayışınızı korumaya çalışın. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN : Sizin için hareketli günler başladı bile sevgili Aslan’lar. Kısa ve uzun seyahatler, eğitim ve öğretim alanında yeni gelişmeler. Yayıncılık ve uzak yerlerle iletişim konusunda çok hızlı bir dönem. Çevrenizde ilgi odağı olabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz eğitimle, yazıyla ilgili haberler gelebilir. Yakın ve uzak akrabalarla temas halinde olacaksınız. Kardeşler ve kuzenlerle ilgili bir konu aydınlanabilir, sonuçlarını yakın zamanda görebilirsiniz. Günlük hayatınızla ilgili bazı değişiklikler olabilir. Rutin olarak yaptığınız şeyler değişime uğrayabilir. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK : Finansal konular daha çok gündeminizde olacak sevgili Başak’lar.  Ortak kazanımlar ve kendi kazancınızın masaya yatırıldığı bir dönem.  Bu alanlarda yeniden planlamalar yapılabilir. Psikolojik destek almak açısından oldukça uygun bir dönem. Derindeki, aşk hayatı ve çocuklarınızla ilgili kayıp duygular su yüzüne çıkabilir. Rüyalarınız aktif olabilir. Sağlık sorunlarınızda ameliyat ile ilgili bir süreç varsa ameliyat olabilir, olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Ve bu durum artık ertelenmesi mümkün olmayan bir süreç olabilir. Sağlığınızla ilgili günlük düzeninizle ilgili daha dikkatli olmanız gereken zamanlar. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay, ilişkilerinizde bir dönüm noktası olduğunu söyleyebilir, sevgili Terazi’ler. Ortaklı olduğunuz her alanda, bu gözden geçirmeyi yapacak ve uzun süredir yapmadığınız hamleleri yapacaksınız. Bu hamleleri yaparken kendi yuvanızı ve aile büyüklerinizi göz önünde bulunduracak ve dikkate alacaksınız. Yakın çevreniz kuzenleriniz ve kardeşlerinizle planlar yapabilir, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Zihninizin artık eğlenmeye ve içini boşaltmaya ihtiyacı var, bunu da en sevdiklerinizle yapacaksınız. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP: Günlük yaşamınızı toparlamakta, iş yaşamınızdaki gerginliklerden yorgun düşebilirsiniz, sevgili Akrep’ler. Bu durumlar sağlığınızı etkileyebilir. Yönetici gezegeniniz, sağlık evinizde şiddetli baş ağrıları ve yüksek ateşe dikkat edin. Zihniniz çok yoğun, yakın çevreniz,  kuzen ve akrabalarınızla ilgili tatsız haberlerle canınızı sıkabilir. Daha azimli ve çalışkan olduğunuz bu zamanda gizlide bıraktığınız bilinçaltında gizledikleriniz önünüze çıkabilir. Finansal anlamda kendi kaynaklarınızı artıracağınız ve bundan mutlu olacağınız bir dönem. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YAY : Hayatınızın daha eğlenceli kısımlarına tutkunuz artabilir, sevgili Yay’lar. Kendinizi hayatınızın sahnesinde bulabilir ve bundan zevk alabilirisiniz. Aşk hayatınızda daha maceracı tavırlar sergileyebilirsiniz. Kendi kaynaklarınızla ilgili yeniden bir yapılanmaya gidebilir, bu alanlardaki harcamalarınızda dikkatli davranabilirsiniz. Çocuklarınızla bir kamp planı yapabilir, hayatınızın aşkıyla macera dolu bir tatile katılmakta tereddüt etmeyebilirsiniz. Eğlenceli vakitlerinizi sevdiklerinizle geçireceğiniz zamanlar. Gökyüzü gergin ve aşırı. Siz de daha sakin limanlarda gezinizi yapın. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK : Ev ve aile konularınızın yoğun olduğu bir dönem sevgili Oğlak’lar. Kariyer ve ev arasında gidip gelebilir, iş yoğunluğundan aileye zaman ayıramadığınızı fark edebilirsiniz. Evle ilgili yapılması gerekenler, tadilat ve yer değişikliği taşınma söz konusu olabilir. Evin içinde aksayan işler gündeme gelebilir. Benliğinizi oluşturan derin yapının ardındaki aksaklıkları bu dönem fark edebilirsiniz. Bilinçaltınız ve geçmişinizle ilgili şifalanmaya açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Ruhunuzu aydınlatacak olan yine içinizdeki sizsiziniz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve yakın akrabalarınızla ilgili geçmişse ait sorunları çözebilir ve yeni bir yola girebilirsiniz. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA : Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili konularda geçmişten gelen sorunlar gündeme gelebilir, sevgili Kova’lar. Bir eğitim sürecine girebilir, geçmişte alınan karar şimdi uygulanabilir. Hedefleriniz ve hayallerinizle ilgili eğitim ve zihinsel süreçlerde, iletişimde destekleniyorsunuz. Dağılmamaya odak noktanızı kaybetmemeye özen göstermelisiniz. Hayalleriniz şu an uzak gelebilir ama sizin odaklanmanız gereken yakın planlarınız. Kısa seyahatlere çıkabilirsiniz. Bu seyahatlerde farklı bir ruh haliyle iç yolculuğunuza çıkabilirsiniz. Uzak arkadaş topluluklarından destekler göreceksiniz. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK : Kendinize ait kaynaklarda artış olabilir, sevgili Balık’lar. Kendi paranızı kazanabilir veya kazancınızda artış sağlayabilirsiniz. Ortak kazanım alanında gerginlikler yaşanabilir. Uzak arkadaş gruplarıyla ilgili gözden geçirilmesi gerdiğiniz yeni kararlar alabilirsiniz. Hayallerinizle ilgili yeni planlamalar yapabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz alanlar açılabilir. Ruhunuzla baş başa kalmak isteyebilir, o dehlizdeki deryalara yelken açabilirsiniz.  Büyük arkadaş guruplarından tartışmalı ortamlardan uzaklaşacaksınız. Ve böylelikle oluşan krizlerin üstesinden gelmeyi başarabilirsiniz. Kişisel haritanızda hangi etkileri aldığınızı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et