YENİAY YAZILARI

HAYAT HANGİ SÜPRİZLE GELSE KAPIYI ERKEN AÇARSIN?

Birdenbire

Her şey birdenbire oldu.
Birdenbire vurdu gün ışığı yere;
Gökyüzü birdenbire oldu;
Mavi birdenbire.
Her şey birdenbire oldu;
Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan;
Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire.
Yemiş birdenbire oldu.

Birdenbire,
Birdenbire;
Her şey birdenbire oldu.
Kız birdenbire, oğlan birdenbire;
Yollar, kırlar, kediler, insanlar...
Aşk birdenbire oldu,
Sevinç birdenbire.
ORHAN VELİ
AKREP YENİ AYI AN HARİTASI

Mevsim güze dönerken yüzünü, hazırlıklar tamamsa başlıyor, senfoni. Yine ne çok şey izledin, okudun değil mi? Şimdi hangisi gerçek-leşir sence? Hava soğuk mu oralarda, peki ya sen nasılsın?

Neler değişmedi ya da ne çok olay yaşadın da artık şaşırmam dediğin her durakta yeniden ağzının kenarı uçuklamadı? Ani ve şaşırtıcı olaylar evet, gökyüzü bunları anlatıyor. Akrep’in anlattığı hep dönüşmek değil mi? Peki bu nasıl gerçekleşir, zorlu krizlerle.

Finansı anlatır evet, ekonomik çalkantıları.  Peki ya manipülasyon, en şaşırtıcı şekliyle elbette.

Bu deneyimlemediğimiz bir durum mu? Nasıl başa çıkarız peki bu durumla? Yeni ay sabian sembolü

“Bir mucit laboratuar deneyi gerçekleştiriyor.” Yapılması gereken herkesten farklı bir şey öyleyse. Yani kendinin ötesinde bir yere ulaşmak için, deneyim kazanacaksın. Farklı olasılıklar bir araya gelecek, bazen bir mucize çıkabilir ortaya. Ama bazen hep birlikte havaya uçarsın, denemenle. Sabır gerektiren bir enerji var. Sıkıştıran bir enerji. Muhteşem deneyimler yaşatabilir, hatalarından kaç hayat dersi çıkartsın. Yol haritası olmaz sadece, yolun bir harita olur yeni keşiflerde.

Uranüs tam tepesinde haritanın ve yeni ayda atılan tohumlar, gizlide büyüyebilir. Akrep’in gizemli bahçesindeki lotus çiçeği gibi. Sarsıntı evet, ama herkes aynı derecede mi etkilenecek? Hayır, elbette. Uranüs Satürn ü yıl boyunca değişime zorladı. Aralık ayında yine kesinleşecek bu açı. Onun bir ön gösterimi gibi düşün. Akrep yeni ayının yöneticisi Mars’ta Akrep’te. Ve sistemi yeniden kuracağım diyen Satürn’e kafa tutuyor adeta. Savaşmaya hazırım, kararlıyım, diyor.  Gizliden, kendini göstermeden yapacak bazı şeyleri, kı. Yerküreyi de hareketlendirebilir. Yerin altındakidir, Akrep. Gücümüzü ve algımızı manipülasyona kaptırmadan yol almalıyız.

Psikolojimizle daha yakından ilgilenmeliyiz. Güç nerede? Güçsüzlüğümüz? Bu dönüşüm başımıza gelenlere vereceğimiz tepkilerle sınayacak bizi.

Temkinli mi olmalıyız, elbette. Krizlerle dönüşmek, tabi ki. Yaz başında yanan ormanları düşün… Hatırla zamanla yanan ormanda biten hayıt otunun ilk yaprağını.  Az zaman ver kendine. Dönüşüm hızla olacak.

Bu yıl hepimizin hayatındaki dönüm noktalarından bir duraktı. Yüzyıllar boyu gerçekleşmeyen gökyüzü olayları yaşandı, yeryüzünde birlikte yaşadık, yansımalarını. Bu zamanı birlikte seçtiysek, içinden geçerken farkında olmaya özen göstermeliyiz.

İlişkilerde iletişim konularında gökyüzü destekliyor bizleri. Venüs yeni ay sonrası Oğlak burcuna geçiş yapmadan önce son bir güzellik yapıyor, biz sevgi pıtıcıklarına…

An haritasında Aslan burcu yükseliyor. Yani egomuz ve bizi ortaya koyacak, çocuklar ve sanatçılar, eğlence mekanları gündemde ön planda olacak konular arasında.

Yeni ay dördüncü evde gerçekleşiyor bu da vatan toprağı ve muhalefet partilerini, yönetilenleri ve halkı, yerin altını, çiftçileri anlatır. Bu alanda gerçekleşecek Akrep yeni ayının karşısında Uranüs var.  Tam tepede yani iktidar olanların ve gücü elinde bulunduranların evinden sert bir açı kuruyor. Beklenmedik ve şaşırtıcı, sarsıcı bir olay…

Kazalara ve ulaşımla ilgili aksamalara dikkat çekiyor Akrep burcundaki Mars. Ayrıca ülkenin öğrencilerini ve eğitim sistemini de anlatıyor ve sağlık evinde duran Satürn ile zorlayıcı açıda. Salgınla ilgili, hastanelerle ilgili yeni süreçler olabilir. Yeni kurallarla günlük hayat yeniden düzenlenebilir.

00:15 5 KASIM 2021 Türkiye saatiyle gerçekleşecek olan yeni ay, bize kendi gücümüzü ve dönüşümümüzü en kolay şekliyle hatırlatsın. Güç zehirlenmesi yaşamadan, hırlarımıza ve öfkemize sarılmadan sağduyu ile olaylara yaklaşalım. İsyan ve başkaldırı enerjisi çok yüksek. 19 Kasım’daki tutulmaya giderken, ayrışmaktan sakınmalıyız. Dünya yeni bir eşikte. Ve elbette ülkemizde.

Ayrıca Venüs 5 Kasım’da Oğlak burcundaki uzun yolculuğuna başlıyor. Farklı yansımaları olacak, bu süreçte.

İyi niyetlerle bütünün hayrına olanı seçin. Bugün atılan tohumlar gizlide yetişecek. Ama beklenmeyen zamanda yeşerecek.

Photo by Stijn Dijkstra on Pexels.com

Veee Edip Cansever’in değdiği gibi:

MASA DA MASAYMIŞ HAA

Adam yaşama sevinci içinde
Masaya anahtarlarını koydu
Bakır kâseye çiçekleri koydu
Sütünü yumurtasını koydu
Pencereden gelen ışığı koydu
Bisiklet sesini çıkrık sesini
Ekmeğin havanın yumuşaklığını koydu
Adam masaya
Aklında olup bitenleri koydu
Ne yapmak istiyordu hayatta
İşte onu koydu
Kimi seviyordu kimi sevmiyordu
Adam masaya onları da koydu
Üç kere üç dokuz ederdi
Adam koydu masaya dokuzu
Pencere yanındaydı gökyüzü yanında
Uzandı masaya sonsuzu koydu
Bir bira içmek istiyordu kaç gündür
Masaya biranın dökülüşünü koydu
Uykusunu koydu uyanıklığını koydu
Tokluğunu açlığını koydu.

Masa da masaymış haa
Bana mısın demedi bu kadar yüke
Bir iki sallandı durdu
Adam ha babam koyuyordu.

EDİP CANSEVER

YÜKSELENE BURÇLARA ETKİLERİ :

YÜKSELEN KOÇ : Akrep yeni ayı sizin finans ve ortak kazanımlar evinizde gerçekleşecek sevgili Koç’lar. Bu alanlarda öncesinde doğru yatırımlar yaptıysanız kazanç elde edebilirsiniz. Riskli yatırımlara girmek için doğru bir zaman olmayabilir. Maddi kazanımlar ve kendi öz değerlerinizle ilgili yeni gelişmeler olası. Bilinçaltı terapileri ve okült bilgiler ve eğitimlerle ilgili çok uygun bir dönem. Büyük arkadaş guruplarıyla çatışmalar olası, anlaşılamadığınızı düşünebilirsiniz. Aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilgili konular daha çok gündeminizde yer alacak. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA : Akrep yeni ayı sizin ilişkiler ve ortaklıklar evinizde gerçekleşecek sevgili Boğa’lar. Ben ve biz olma sınavında krizler deneyimleyebilirsiniz. Bitmesi gereken ilişkiler, ortaklıklar aniden ve beklenmedik şekilde bitebilir. Yeni başlangıç her ne kadar bir kriz gibi görünse de aslında size gücünüzü yeniden kazandıracak. Patronunuz veya kariyer hedeflerinizle ilgili bir sıkışma yaşayabilmeniz olası. Aileniz ve evinizle ilgili aile büyüklerinizle daha çok vakit geçireceğiniz bir dönem. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER : Akrep yeni ayı sizin sağlık ve iş hayatınızla günlük rutinlerinizle ilgili ev alanınızda gerçekleşecek sevgili İkizler. Bu konularla ilgili krizli ve beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir, iş yerinizde aniden bir kriz çıkabilir, iş arkadaşlarınızla problem yaşayabilirsiniz. Aniden günlük hayatınızın rutinini değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Kadersel ve elde olmayan nedenlerden ötürü. Beklenmedik bir ameliyat veya bir operasyon geçirebilirsiniz. Uzaktan eğitim alıyorsanız bu konuyla ilgili aksaklıklar söz konusu olabilir. Uzak akrabalar ilgili beklenmedik ve gizlide kalmış sırlar açığa çıkabilir. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ : Akrep yeni ayı sizin aşk hayatınız, çocuklarınız (varsa) hayattan aldığınız keyifler alanında gerçekleşecek, sevgili Yengeç’ler. Daha önceden keşfetmediğiniz yönlerinizi keşfedebilirsiniz. Gizlide kalmış bir aşk hikayesi gün yüzüne çıkabilir. Yeni bir yeteneğinizi keşfetmek sizi heyecanlandırabilir. Aşk hayatınızda daha kıskanç ve daha tutkulusunuz. Cinselliğe düşkünlüğünüz artabilir. Topluluklardan gelen baskılar yüzünden tadınız kaçabilir. Ortaklı maddi kazanımlar ve eşin parasıyla ilgili durumlarda daha temkinli yaklaşmalısınız. Kendi kazanımlarınızın ve öz değerlerinizin daha ön planda olacağı maddi kazancınızı önemsediğiniz zamanlardan geçiyorsunuz. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN : Akrep yeni ayı sizin eviniz, haneniz, aile büyükleriniz , emlak ve gayri menkul alanınızda gerçekleşiyor sevgili Aslan’lar. Bu alanlarda çıkabilecek krizler olası. Eviniz ve aile büyüklerinizle ilgilenirken bir yandan da kariyeriniz ve patronunuz arasında kalabilirsiniz. Buradan gelecek ani ve şok edici bir etki yaşanabilir. Ortaklı bir konu bitebilir, ortağınız ya da evliliğinizde bir sona gelmiş olabilirsiniz. Bir evlilik kararı da alabilirsiniz. Manipülatif olaylar kardeşler, kuzenler ve komşularla ilgili gizlide kalmış, kriz çıkartan sorunlar canınızı sıkabilir. Evinizde su ile ilgili sorunlar ve tamir edilmesi gereken yerler aniden çıkabilir. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK : Akrep yeni ayı sizin kardeşler kuzenler, yakın çevre, komşular, iletişim ve eğitim hayatınızı anlatan evinizde gerçekleşiyor, sevgili Başak’lar. Bu alanlarda yeni başlangıçlar duyabilirsiniz. Yeni bir şeyler aniden başlayabilir. Aniden çıkabilecek yakın mesafe bir seyahat olabilir. Yapılması gereken bir anlaşma ve sözleşme… Eğitim hayatıyla ilgili alınacak yeni bir karar, yoğun bir zihin trafiği olabilir. Sağlığınız ve günlük işlerinizin yoğunluğuna dikkat etmeli bu alanları düzenlemelisiniz. Ayrıca işinizle ilgili gelirinizin artacağı ve geleceği planlarken daha kararlı ve şanslı olacağınız bir zamandasınız. Gündeminizde ise bilinçaltıyla, rüyalarınızla gizli düşmanlıkların ortaya çıkmasıyla ilgili konular aktiflik kazanabilir. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ : Akrep yeni ayı sizin kendinize ait maddi kaynaklarınız, öz değerlerinizle ilgili alanda gerçekleşiyor, sevgili Terazi’ler. Bu alanlarda daha temkinli olmalısınız. Maddi kaynaklarınızla ilgili yeni bir döneme girerken, krizlerinde kapıda sizi beklediğini bilmelisiniz. Hak ettiğiniz bir nafaka ya da tazminatı aniden alabilirsiniz. Çocuklarınız ya da aşk hayatınızla ilgili gel-gitler yaşamanız mümkün. Bu alanlarda sıkışmış hissedebilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili renkli zamanlar yaşabilir, deneyimlemek isteyeceğiniz alanlar konusunda daha istekli olabilirsiniz. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP : Akrep yeni ayı sizin benliğinizi anlatan ve varoluş sebebinizi, kimliğinizi anlatan birinci evinizde yani sizde gerçekleşiyor, sevgili Akrep’ler. Beklenmeyeni beklediğiniz bir yeni ay. Ortaklılar ve evlilikler ani bir kararla bitebilir. Ev ve aile konularıyla ilgili yeni kararlar alınabilir. Aile büyükleriyle ilgili kararlar verilebilir. Geçmişten gelen ve gizlide kalmış bir aile sırrı ortaya çıkabilir. Gizli bir düşmanlıkta. Eğer hukuki bir süreç varsa beklenmedik bir hızla ve sonuçla bitebilir. Ve bu karar hayatın yönünü değiştirebilir. Kariyer alanı sizin için çok daha önem kazanacak bu süreçte. Ani bir kararla evlenebilir, statü değiştirebilirsiniz. Bir gayrimenkulde satın alabilir veya satabilirsiniz. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YAY : Akrep yeni ayı sizin bilinçaltınızı, rüyalarınızı, geçmişinizi ve gizli düşmanlıklarınızı anlatan ev alanınızda gerçekleşiyor, sevgili Yay’lar. Bu alanlarda alacağınız kararlarda daha sakin davranmalısınız. Aklınızın ve ruhunuzun sıkıldığı ve kendinizi bunaldığınızı hissettiğiniz bir dönemde olabilirsiniz. Günlük yaşam rutininiz değişebilir, iş hayatınızla ilgili yeni ve ani gelişmeler olabilir. Kardeşler, kuzenler ve yakın çevreyle ilgili gündeminiz yoğun olabilir. Bir anlaşma ve sözleşme, başlanacak olan bir eğitimle ilgili yeni kararlar alınabilir. Hayat felsefenizi oluşturacağınız ve bu konuyla daha yakından ilgileneceğiniz bir dönemde olacaksınız. Trafiğe çıkarken, araç kullanırken daha dikkatli olun. Sosyal medya üzerinden aktif iletişimde olacağınız bir dönemdesiniz. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK : Akrep yeni ayı sizin hedefleriniz, yaşam planlarınız ve arkadaş topluluklarınız alanlarında gerçekleşiyor sevgili Oğlak’lar. Hedeflerinize ulaşmak için daha gözü kara olacağınız bir dönem sizi bekliyor. Arkadaş topluluklarında çatışmalar ve krizler çıkabilir. Kendinize ait maddi kaynaklarınız konusunda daha temkinli davranmalısınız. Borsa ve yatırım işlemlerinde daha dikkatli olmalısınız. Çocuklarla ilgili ani gelişmeler, aşk hayatıyla ilgili beklenmedik olaylar, olası. Bu dönemde ortak kazanımlarınız, eşinizin parası gündeminizde olabilir. Psikoloji ve okult konularla ilgili merakınız artabilir. Kariyer hedefinize daha gerçekçi bir tutumla yaklaşırsanız, ulaşmanız mümkün. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA : Akrep yeni ayı sizin kariyer evinizde gerçekleşiyor sevgili Kova’lar. Bu alanda atacağınız sağlam ve ses getiren adımlar geleceğinizi şekillendirecek. Ani ve beklenmedik aileyle ilgili kararlar verebilir, uzun zamandır ikilemde kaldığınız bir konuda netlik kazanabilirsiniz. Evde ve aile büyükleriyle ilgili beklenmedik sorumluklar almak zorunda kalabilirsiniz. Alacağınız kararlar sizin kimliğinizi ve kişiliğinizi etkileyecek olabilir. Sakin ve düşünerek karar almanızda fayda var. gündeminiz de bir ortaklık ve evlilik olabilir. Evliyseniz eşinizle ilgili veya ortaklı işinizle ilgili konularda hayatınızda görünen bir yerde olacaklar. Hayat felsefeniz ve yüksek öğrenimiz, yabancılarla ilgili olumlu gelişmeler mümkün görünüyor. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK : Akrep yeni ayı sizin yüksek öğrenim, yabancılar, yayıncılık, uzak seyahatler ve hayat felsefesini oluşturma ev alanınızda gerçekleşiyor, sevgili Balık’lar. Eğitim hayatınızda ve zihninizde ani ve beklenmedik olaylar yaşayabilir, bu nedenle hayat planınızı yeniden oluşturabilirsiniz. Eğitimler, uzaktan alacağınız seminerler olabilir. Yabancılarla temas halinde olabilir, akademik kariyer, yazı yazma ve yayıncılık konularında gündeminiz yoğun olabilir. Alacağınız kararları sakinlikle almaya gayret gösterin. Gizli düşmanlıkları fark edebilir ve arkanızdan konuşulanları duyabilirsiniz. Planlarınıza odaklanın. Gitmesi gerekenler gidecek. Arınması gereken enerjiler temizlenecek. Sizi daima koruyan ve kollayan bir el olduğunu hep hatırlayın. İş yaşamınızın ve günlük hayatınızın ön planda olacağı bir dönemdesiniz. İçinizdeki küllerden kendinizi yeniden yaratmanız ümidiyle… Kişisel haritanızla ilgili danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ŞERİFE ESEN

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et