GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

19 KASIM AY TUTULMASI

Belki en iyisi akışa bırakmak, kendini…

Photo by eberhard grossgasteiger on Pexels.com
çok yalnızım, mutsuzum
göründüğüm gibi degilim aslında
karanlıklarda kaybolmuşum
...bir ışık arıyorum, bir umut arıyorum uzun zamandır
aradıkça batıyorum karanlik kuyulara
kimse duymuyor çığlıklarımı
duyan aldırış etmiyor çekip kurtarmak istemiyor
bense insanların bu ilgisizligi karşısında ilgiye susamışım
ümidimi yitirmişim
biliyorum bir gün dayanamayacak küçük kalbim
arkamı dönüp inandığım ve güvendiğim herşeye
veda edeceğim

"en yakın yabancı sendin,
daha sürülmemişken ışığın biberi
yaramıza,
yaslanırken boşlukta duran bir merdivene
henüz.
...
güzdü sonsuz bir çöle takılan bakışımız,
ilkyaz derken -kışı gözden kaçıran
yüzlerce eller yukarı, saygı duruşlarımız
en güçsüz kollarla-

çözüldü aşkın zarif ilmeği
bulandı aynalar duruluğu.
çok gizli bir doğru gecenin toyluğunda
bilmedik çekenin yanlış bir uzaklık
olduğunu...

yabancıların en yakınıydın sen! "

ey iki adımlık yerküre
senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün Marmara
19 KASIM 2021 PARÇALI AY TUTULMASI AN HARİTASI

 

19 Kasım 2021’de Türkiye saatiyle 11:47’de Boğa Burcunun 27° 14’ derecesinde gerçekleşecek olan parçalı Ay tutulması, nelerden vazgeçtiğimizi nelere sıkı sıkıya bağlandığımızı, bırakmak zorunda kaldıklarımızı, dönüşeceklerimizi hatırlatacak bizlere. Sabit burçlara etkisi daha keskin olabilir; Boğa, Akrep, Kova, Aslan’lar.

Evren, akıl almaz matematiğiyle dönmekte. Ay, Güneş ile karşı karşıya geldiğinde tutulur, dolunay zamanlarında. Dünyanın gölgesinin Ay’ın yüzeyinin % 97 sini kapladığı parçalı bu tutulma; 3 saat 28 dakika 23 saniye sürecek. 580 yılın en uzun parçalı tutulması. Enerjilerin yüzyıllar sonra ilk kez rastlandığı zamanlara denk gelmek. Burada olmak özgür seçimlerimiz ya da değilse bile “fark etmemiz” gerek. Ay; bize en yakın, içimizde derinlerdekini besleyen… Tutulunca ne olur? Olması gereken halihazırda yaşadıklarımız aslında. Zamana bölersek etkilerini, üç ay öncesinde başlar ve üç ay sonrasına kadar devam eder. Tutulmanın zamanı önemlidir, bazı astrologlar etkisinin o kadar yıla yayılacağını söyler. Yani önümüzdeki üç buçuk yıl, Boğa konularının etkisini yaşayacağız. Ki bu tutulma Boğa-Akrep aksındaki ilk tutulma. Ocak ayıyla birlikte tutulma serileri bu aksa geçecek. 18 yıl önceki zamanlara ara ara göndermeler yapacak. Çünkü döngüler 18 yılda bir aynı burçlarda tutulma serileriyle tamamlanır.

Her şey bir döngü üzerine kuruluysa, kainaatta, olayları tetikleyenler, geliştirenler ve sonlanmasını sağlayanlar, başka bir şeylere dönüşmesi için ortaya çıkan olaylar… Hiç birisi ötekinden daha az önemli değil.

“Bu tutulma çok özel, 21. yy. da Kuzey Kutbunda gerçekleşecek olan tek tutulmadır.” Gahl E. Sasson üstat bu bilgiyi paylaşmış bizlerle.

Boğa burcu, beş duyumuzla aldığımız zevkleri, hazları, güvence duygusunu, sahip olmayı, toprağı, sabitliği, verimliliği, tabiatı, bolluğu, güzelliği, maddiyatı, anlatır. Karşıtı Akrep ise; tüm bunların bütünleyicisi olarak altıncı hissiyle derin tutkuyu, sezgileri, maddi olmayanı. Boğa ne kadar sahip olmayı arzular ise; Akrep krizlerle bıraktırmayı deneyimlememizi ister. Maddi olan ile manevi olan arasındaki mücadele gibi. İki burçta finansı anlatır. Yani uzun bir döneme yayılacak olan ekonomik olayları. Krizlerle dönüşmeyi, elimizdekinden vazgeçebilmeyi. Vazgeçerken başka bir kazanca dönüşmesini…

 

Tutulmanın an haritasında düştüğü evlerin konuları dünyanın ve tabi bizim hayatlarımızın, yaşadığımız coğrafyanın gündeminde olacak. Ülkemizde parlemento, muhalefet ve hükümet ile ilgili gelişmeler, ülke toprakları, sınırlar, iş dünyası, statü sahibi kurum ve kuruluşlarla ilgili gelişmeler.

Tutulma, Kuzey Ay Düğümü tarafında gerçekleşecek. Bu geleceğe giderken, yolun daha yardım edici unsurlar barındırdığını gösteriyor, bize. Ay Boğa burcunda yücelir, sever yani. Bize finans alanında, sanatla, estetikle ve yaratımla ilgili şans getirebilir. Boğa, elbette boğaz ve bölgesi ile ilgilidir. Boyunda tutulma, boğazda enfeskiyon, bademcik, troid ve guatr rahatsızlıklarının görülmesi… Bu dönemde solunum yoluyla bulaşacak hastalıklara dikkat edilmeli. Boğa ayrıca yemekle de ilgilidir. Aşırı yeme istediğine dikkat.

Boğa’nın yöneticisi Venüs Oğlak burcunda ve 12. evde. Pluto yeraltını temsil eden gezegen olayın merkezide yani birinci evde. Bu da demek oluyor ki; çürümüş, artık devrini tamamlamış olan ne varsa, gizlide kalmayacak. Pluto tutulma anını destekliyor, aslında. Bu dönüşüm olumlu kullanılırsa harika sonuçlar verebilir. Bilinçaltı çalışmaları, psikolojik travma iyileşmeleri belki. Ama fevkalade yıkıcı da olabilir. Gücünü olumlu ya da olumsuz layığıyla kullanır. Asıl olayları büyütecek olan, Jüpiter’imiz. Abartıya kaçan duygular ve bilinçaltının temsil ettikleri, anne ve annelikle ilgili kaygılarımız. Belki babayla ya da otorite figürüyle abartılı şekilde tartışma…

İnsanın olduğu her yerde iyi de kötü de var olacak. Ve kadınları da temsil eden Venüs, yaralı şifacı Chrion ile gergin. Enerjiler, sert dikkat ve temkinli olmakta fayda var.

Şaşırtan ve sürprizli olayların baş kahramanı Uranüs yine etkin roller üstlenmiş. Bizi farklı mücadele yollarına sürükleyebilir. Mars ve Satürn ile gergin enerji akışları var. Kazalara ve ani gelişecek yaptırımlara dikkat. Mars ise tepe noktasında olmasıyla yine hedefe ulaşırken mücadele ve savaşı, Akrep temalarıyla birlikte işleyecek. Ve ayrıca Venüs ile olumlu bir açısı, ilişkiler konusunda ani ve birden gelişen olayları anlatır, bizlere. Aniden bir evlilik kararı ya da birden yolları ayırmak isteyen çiftler… Gizlide kalmış ilişkilerin aniden ortaya çıkması. Ya da gizlide kalmış bir aşk itirafı.

Neptün ise Merkür ile kurduğu olumlu açıda; bizi derinlerdeki hayallerimize kavuşmamız ya hayalini kurduğumuzu derinlerden su yüzüne çıkarmamız konusunda destekleyebilir.

Algol sabit yıldızını duymayanımız kalmadı sanırım. Bu konu üzerinde çokça yazıldı, üstatlar söyledi, konuştu. Olayların iki temsil kısmı var. Her şey dualite üzerine kurulu. Mitoloji de evet çok da hoş olmayan bir anlatısı var, Medusa’nın. Ama bir yönüyle şifayı ve bilgeliği sembolize eder. Ben gökyüzündeki fotoğrafını bırakıyorum size.Perseus’un elinde Medusa’nın kesik başı. Bizdeki Şahmeran anlatısına benzeyen kadın sembolü.

 

PERSEUS ‘UN ELİNDEKİ KESİK BAŞLI MEDUSA

Ay’ın Sabian sembolü ise; “Orta yaşta bir kadının romantizmle yeniden uyanması.” Yani bir ikinci bahar müjdeleyicisi. Hayatın yeniden yaşanılabilir zevklerine, tatlarına, kokularına, aşkına yeniden varmak. Ya da ilk defa fark etmek. Ama bu romantizme fazla kapılıp gerçekle hayal ettiklerimizi karıştırmamak gerek. Peki ya bu gelen şansın son olacağını düşünerek fazlasıyla her şeye sahip olma isteği ya da tuzağı? Bu derin analiz yeteneği sende var. Artık sonuna geldiğini inandığında karşına, asıl sahip olduğun şeylerin yani; manevi kazançların olduğunu hatırlamak. Uyanış tutkuyla, aşkla bağlanacağın “o” şey ile başlayacak. Ya da olumsuz yönüyle sosyal baskılar nedeniyle tüm bunların inkarı. Yaşlı ve sevilmeye layık olmama hissi ve hayattan vazgeçip, şüpheci tavır sergilemek. Hayat tam da bu ikilemler ve bunların arasında seçim yaparak yolumuzu belirlemek. Ya büyük bir fark ediş yaşamak ya da derin bir uykuya dalmak.

Güneş’in Sabian sembolü ; “Periler Kralı, hayallerine yaklaşıyor.” En çok rahat ettiğimiz yer kendi evimiz, yuvamızdır. Bu alanlarda üzerimize aldığımız sorumluluklarımız vardır. Ait olduğumuz yerdir, çünkü. Peki ya etki alanımız neresi diye sorgularsak? Bunu merak ediyor ve arıyorsak? Yabancı olmak, kimsesizlik duygusunun hakim olması. Ne kadar baskın ve sözü dinlenir bir lider olsak da, elbette sevilmeye, taktir görmeye ve hoş karşılanmaya ihtiyacımız vardır. Kendi egolarından ve arıza yönlerinden arınmış olarak başlanılan eve yolculuk; olabildiğince arınmışlık ve ruhanilik taşıyacaktır. Hayali dünyalar, sığacak ve rahat ettirecek yer bulma isteği. Sorumlu ve isteyen olmak. Eve öyle ya da böyle dönüş. Bazen hayali bir dünya verebilir. Hile ve yalana başvurmak, iktidarı iyi yönetememek, baskı altında ve bir yere ait hissetmemek.

O zaman sevgili Gülten AKIN’ın en sevilen dizeleriyle umudu tazeleyelim yeniden…

“Deli Kızın Türküsü”

 Sabahleyin

Karayı kaldırın mavi koyun umudumu yitirmedim
Beni çağırın gülümserken uykunun bir yerinde
Eliniz beyazken uzatın isterim
Karayı kaldırın sevgi koyun umudumu yitirmedim

Ben ışıklar konfetler bayramlar istemem
Uzanmışım gölgeliğe bir başıma
Şu uzaktan tükenmez yalnızlıktan
İçten içe ürküyorum ama
Böyle de iyiyim

Siz dayanılmaz bir "Günaydın"sınız
Sabah sabah insanı ayağına getiren
Hiç yoktan dünyayı kendini sevdiren
Siz çocuk ağızlı bir "Günaydın"sınız

Çocuk ağzınızla biraz daha durun
Gittiğinizde güz gelmiş olacak

Güz gelirken bir yanı kara sevdalarla
Avcumda bu yavru kuş varken tedirgin
Sizde tutunacak yaslanacak kollar
Biraz daha durun biraz daha
Karayı kaldırın mavi koyun umudumu götürmeyin
....
GÜLTEN AKIN

YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ

YÜKSELEN KOÇ : Tutulma sizin kendinize ait değerler ile ortak değerleriniz, eşinizin parası ya da miras yoluyla kazanım alanlarında gerçekleşecek, sevgili Koç’lar. Hangi alanlarda harcama yapmalı ya da iki kez düşünmelisiniz. Kararlarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Bu dönemde; iş ve kariyer alanlarında beklediğiniz gelişmeler yaşanabilir. Bu alanlarda, yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Kendi paranızı bollukla kazanmaya başlayabilirsiniz. Dönüşerek çoğaldığınız bir dönem. Finansal kaygılarınız ve ortak kazanımlarla ilgili yeni ve desteleyen gelişmeler söz konusu. Hangi yeteneğinizi ortaya çıkartmak istiyorsanız, bunun için harika bir dönem. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA: Tüm gözler sizin üzerinizde sevgili Boğa’lar. Kişiliğinizin ve kimliğinizin değiştiği ve farklı bir boyuta taşındığı bir dönemdesiniz. Yaptıklarınızla hep göz önünde olacaksınız. İkili ilişkileriniz, açık düşmanlar ve ortaklar alanınız oldukça hareketli. Bu dönemde uzaklar ve yabancılarla ilgili gelişmeler, yüksek öğrenim ya da hayat felsefesini oluşturma yönünde sağlam adımlar atabilirsiniz. Sağlık alanınızda uzun zamandır sürüncemede kalan rahatsızlıklarınızda iyileşme olabilir. Fiziki yönden değişim yaşayacağınız bir süreç başlıyor. Kimlik ve kişilik açısından bol değişim ve dönüşüm yaşayacağınız bir zamanın başındayız. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER : Hayatınızın çok da kontrol edemediğiniz bir alanında gerçekleşecek bu tutulma, sevgili İkizler. Hastanelerle ilgili rutin kontrollerinizi yaptırın. İş hayatınızı da düzene koymanız gerekebilir. Bu aralar gündeminizde uzak yerler, uluslararası seminer ya da eğitimler olacak. Bu alanlardaki başarı hayatın geri kalanına da sirayet edecektir. Bilinçaltı kodlarını çözmek ve iyileşemeye adım atmak, hevesli olmak gerekiyor. Yoga, dinlendirici ve arındırıcı meditasyonlar ve müzikler dinlemen ruhunu sakinleştirecektir. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ : Topluluklara gireceğiniz ve popülerliğinizin artacağı bir dönemdesiniz, sevgili Yengeç’ler. Aşk hayatınızın ve varsa çocuklarınızın da gündeminizde olduğu, parayı keyifle kazanacağınız yollar ve insanları bulduğunuz bir zaman. Ortaklarınız, eşiniz ve danışanlarınızla ilgili yeni gelişmeler gündeminizde olacak. Finansal açıdan yeni kapıların açıldığını, işinizde kazancınızın arttığını deneyimleyeceğiniz zamanlardan geçiyorsunuz. Gelecek planlarınız, hedefleriniz konusunda daha kararlı davranacaksınız. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN : Ev ve kariyer alanlarında tutulma etkisini hissedeceksiniz, sevgili Aslan’lar. Ev değişiklikleri, evin içerisinde yapılan tadilat ve değişiklikler sizi bu dönem oyalayacak ve yoracak. Kariyer alanında başarılı olacak ve başladığınız bir işle ilgili sonuçlarını almaya başlayacaksınız. Hak ettiğinizi düşündüğünüz ne varsa, yavaş yavaş meyvelerini almaya başlayacak ve destek göreceksiniz. İş ve günlük yaşamınızda daha düzene girmiş olacak. Bu alanlarda sağlayacağınız düzen hayatınızın diğer alanlarını da yansıyacaktır. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK : Uzak yerler, hayat felsefesi oluşturma, yabancılar, yüksek öğrenim ya da uzaktan alınacak bir eğitim imkanı ile hayatınızın akışı değişebilir, sevgili Başak’lar. Yakın çevreniz, kardeşler ve kuzenlerinizle ilgili önemli gelişmeler olabilir. Hayatın daha olumlu yanlarını görecek, hayattan zevk almaya başlayacaksınız. Belki aradığınız aşkı bulacak belki çocuklarınızla güzel zamanlar geçireceksiniz. Yayıncılık ve sosyal medyayla ilgili eğitimler ve ilerlemeler kaydedebilirsiniz. İş hayatınızda sözünüzün daha çok önem verilerek dinlendiğine şahitlik edebilirisiniz. Yaratıcılığınız artabilir ve bunu eserlere dönüştürebilirsiniz. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ : Ortak kazanımlarınızla ilgili yeni ve beklenmedik gelişmeler yaşanabilir, sevgili Terazi’ler. Bu alanlarda mahkemelik bir işinizin sonuçlanması, uzun zamandır sürüncemede kalmış bir kararın nihayet verilmesi. Hak edişin yaşanması. Eşiniz, sevgilinizle ilgili krizli tartışmalara girmemeye özen gösterin. Ani bitiş ve sonlanmalar söz konusu olabilir. Ayrıca kriz yaratan bazı durumlarda görülebilir. Ani bir ameliyat ya da operasyon olabilir. Sinirlerinize hakim olamaya çalışın. Ezoterizm’le ilgili konulara meraklıysanız, tam zamanı. İnceleme yapabilir, bu alanda başarıyı yakalayabilirsiniz. Borsa’da para kazanabilirsiniz. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP : Karşıt evinizde gerçekleşecek tutulma, ilişkilerinizle ilgili hareketli zamanlar diyor, sevgili Akrep’ler. İkili ilişikleriniz; evliliğiniz, ortaklığınız ve açık düşmanlarınız… Alınan ani evlilik ve ayrılma kararları, çevrenizde alenen yapılan düşmanca davranışlar, bir davanız var ise mahkeme sürecindeki gelişmeler. Yakın çevrenizde ilgi odağı olabilir, kardeşleriniz kuzenlerinizle vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Kısa yolculuklara çıkabilir, kısa eğitimler alabilirsiniz, bu dönemde. Kimliğiniz ve kişiliğinizle ilgili konularda yeni kararlar alabilirsiniz. Aşk hayatınızda hayal ettiklerinizi söylemekten çekinmeyeceksiniz. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN YAY: Günlük hayat planınızla ilgili konuların hız kazanacağı bir dönemdesiniz, sevgili Yay’lar. İş yaşamınız ve sağlığınız, bir işverenseniz, çalışanlarınızla alakalı yapmanız ve revize etmeniz gerekenler. İş yaşamında ve günlük hayatınızı analiz edecek, bir temizliğe gideceksiniz. Bir evcil hayvan edinebilir, evcil hayvanınız var ise onunla daha çok vakit geçirebilirsiniz. Rutin kontrolleriniz varsa yaptırmayı ihmal etmeyin. Bazen inzivaya çekilmek isteyecek ya da geçmişte yaşadıklarınızla, korkularınızla yüzleşeceksiniz. Maddi kazanımlarınızla ilgileneceksiniz, kendi değerlerinizi masaya yatıracak ve bu konuda yeniden yapılanmak isteyeceksiniz. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK : Aşk ve ilişkiler alanınız varsa çocuklarınızla ilgili sonuç alacağınız ve gelişmelerin yaşanacağı bir dönemdesiniz, sevgili Oğlak’lar. Gelecek planları yaparken daha kararlı davranabilir, borsada kazançlı yatırımlar yapabilirsiniz. Bu dönem kendinize, kimliğinize odaklandığınız ve fiziksel anlamda da değişimlere gidebilirsiniz. Hayattan zevk almak, sahnede olmak ve yaşadığınız ilişkiye heyecan katmak isteyeceksiniz. Çocuklarınızla ilgili güzel gelişmeler yaşanabilir. Topluluklar içinde daha çok fark edilecek ve bunun faydasını görebileceksiniz. Gereksiz ve lüks harcamalara dikkat edin. Varlığınızı ortaya koyarken daha cesur ve atik davranacaksınız. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA : Aileniz, yuvanız ve kökleriniz, atalarınızla ilgileneceğiniz bir dönem içerisindesiniz, sevgili Kova’lar. Aniden evlenme kararı alabilirsiniz. Evinizde değişiklik ve tadilat yapabilir, yeni düzenlemelere gidebilirsiniz. Kariyeriniz ve eviniz arasında sıkışıp kaldığınızı hissedebilir, bu duruma çözüm bulma yoluna gidebilirsiniz. Emlak konularıyla ilgili yeni yatırımlar yapabilir. Aile büyüklerinizle ilgilenirken daha hassas olacak ve bazen geçmişin tozlu raflarına denk gelebileceksiniz. Bu dönemde arkanızdan çevrilen işleri fark edebilir, gizli düşmanlarınızla karşı karşıya gelebilirsiniz. Kadersel olayları yaşayacağınız zamanlar. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK : Eğitim ve zihinsel faaliyetlerinizin yoğun olduğu kardeşleriniz ve yakın çevrenizle ilgilendiğiniz bir dönemdesiniz, sevgili Balık’lar. Uzun zamandır almak istediğiniz eğitimi online alabilir, hem uzak hem yakın akrabalarla ile ilgili gündeminiz yoğunlaşabilir. İletişimin yoğun olduğu bu dönemde bazen enerjinizin bittiğini ve bırakma enerjisine girdiğinizi hissedebilirsiniz. Hayatla ilgili planlarınız önceliğiniz olacak. Arkadaş grupları arasında daha etkin olabilir, geleceğe dair planlarınızda daha net kararlar alabilirsiniz. Ortak kazanımlarınızla ilgili sorunlar çıkabilir, konuyu büyütmeden hemen müdahale etmeniz gerekebilir. Doğum haritanızın alacağı etkiler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Hayata karşı seçimlerinizi pozitiften yana kullanmanız dileğiyle…

ŞERİFE ESEN

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et