GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

YENİ HAYAT PLANI

4 ARALIK 2021 YAY BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Photo by Dimitri Weber on Pexels.com

ÖMÜR HANIMLA GÜZ KONUŞMALARI

...Ve güz geldi Ömür hanım. Dünya aydınlık sabahlarını 
yitiriyor usul usul. 
İnsanın içini karartan bulutların seferi var 
göğün maviliğinde.
 Yağmur ha yağdı ha yağacak. İn-
cecik bir çisenti yokluyor boşluğunu insan yüreğinin. 
Hüznün bütün koşulları hazır.
Nedenini bilmediğim bir 
keder akıyor damarlarımdan. 
Kalbimin üstünde binlerce 
bıçak ağzı... ve yüzüm ömrümün atlası; düzlükleri bunaltı, 
yükseklikleri korku, uçurumları yıkıntılarımla dolu bir 
engebeler atlası. 
Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır Ömür 
hanım? 
......     Şükrü ERBAŞ                 

 

Hayat hep bir sarmal diyoruz. Aynı DNA’ larımız gibi. Yaptıklarımız, yapacaklarımız, nedenler ve sonuçlar. Ruhun yolculuğuna inanıyorsan geçmiş hayatlarınla birlikte buradasın. Eğer inancın gereği buna mesafeliysen; atalarımızdan getirdiklerimiz, sadece huylarımız ya da fiziksel özelliklerimiz mi sence? Miraslarımız bize köyümüzdeki toprak ya da apartman dairesi mi? Onların yaşadıkları ve onlardan önce milyarlarca yıldır yaşananlar. Hepsi bizim aslında hazinemiz. Bugün de zaman bu şekilde akmıyor mu?

Döngüler tamamlanır, yeniden başlar, biter. Ama hep sonsuzdur. Bizim idrak yeteğimize göre yani sınırlı algımızın sınırları dışında bir düzenin sistemeatiği.

Şair ne demek ister burada, peki? Aydınlık sabahların azalır bazen gökyüzü kararır. Lakin hatırlaman gereken şeyleri hatırlamak kendine dön, der. Aynı gün ışığı seni bazen kör eder, aynı karanlıkta. Her şey muhteşem bir düzen ve denge üzerine kurulu.

Boğa burcundaki meşhur ALGOL’lu tutulma hepimizi derinden etkiledi. Etkilemeye devam edecek. Bu önümüzdeki iki yıl boyunca bu alanlarda yeni deneyimler yaşayacağız, dünya olarak. Sen ister yeni düzen çalışmaları de ya da başka bir şey koy adını. Değişim ve dönüşümün hızlı olduğunu hepimiz biliyoruz artık. Toprak ve suyu, Boğa& Akrep tutulmalarında daha çok konuşacağız. 

4 ARALIK 2021 TAM GÜNEŞ TUTULMASI

Yay burcunun 12° 22’ dakikasında İstanbul saatiyle 10:43 sularında gerçekleşecek olan tutulma Yay ve İkizler hattındaki  yılın son tutulması.  Değişken burçlar daha çok etkilenecekler.Yani  İkizler, Başak, Yay ve Balık’ın 12° derecesinde  (+3/-3) gezegeni olanlar. Eğitim-öğretimle ilgili yeni düzenlemeleri, aslında uzakların yakın olduğunu, yakınların uzaklaştığını ve yeryüzünün neresinde olursak olalım aynı şeyle mücadele etmeyi deneyimledik. Şimdi bir kapı kapanıyor. Bu sınavları layıkıyla geçtik ya da geçemedik. Artık başka alanlara giriyoruz.

Astrolojide istatistik biliminden faydalanılır. Gökyüzündeki olayları incelerken geçmişte yaşandığı dönemde ne gibi etkiler yarattığına bakarız. Böylelikle yaşanılacak olaylara öngörüde bulunuruz. 2003 senesinde yaşanılan tutulma ile aynı döngüde “4 Aralık 2021” de yaşanacak bu Yay tutulması. Neler oldu neler yaşadık o yıllarda? Kendi kişisel hayatlarımızda dönüp baktığımızda köprünün altından çok sular aktığını görürüz. Benzer şeylerin yine gündeme gelmesi mümkün.

Değişken burçlar, olgun enerji taşırlar. Bir önceki değişken burcun ilk dekanında olan tutulma 1 Eylül 2016 Güneş Tutulması. Şimdi kare tamamlanıyor, kader ektiğini biçme zamanı diyor. Sert rüzgarlar mı esti hayatında, bir dönüm noktası mıydı? Belki tam bir kırılmanın ortasındaydın? Şimdi nasıl olgunlaştığını deneyimleme zamanı. Olgunlaşırken nasıl bir renge dönüştün, ham olmanın kekreliğini ne denli giderebildin? 

Tam Güneş Tutulması’nın an haritasına gelin birlikte anlamlandırmaya çalışalım:

Öncelikle Yay burcu; bilge bir burç olarak tabir edilir. Uluslararası ilişkileri, akademik eğitimi, yabancıları, uzak yerleri, hak ve hukuk konularını, dış ticareti, yayıncılığı, macerayı, iyimserliği, dini ve din adamlarını, yüksek ahlak konularını sembolize eder. Ateş burçlarının sonuncusu ve değişken bir burçtur. Ayrıca muhalif bir enerjide taşır, muhalif seslerin daha çok duyulacağını anlatır. Çünkü yönetici gezegeni Jüpiter, Kova burcunda.  Güney Ay Düğümü tarafında gerçekleşmesi, daha zorlayıcı olduğunu söyler, bize. Ama biz Yay Burcu’nun tüm iyimserliğiyle yola çıkalım.

    Tutulmanın yanı başında bulunan Merkür’de Yay burcundaki seyrine devam ediyor. Bu da iletişimin ve zihnimizin yoğun olacağını ve sözlerin, eğitimin, eğitmenlerin ve yapılan antlaşmaların oldukça önem taşıdığını gösteriyor. Bir başlangıç ya da keskin bir bitiş. Dikkat edilmesi gereken ise Neptün’ün devrede olması. Yanılgıya düşebilir, dolandırılabiliriz. Yanlış kararlar vermemek için dikkatli, davranmalıyız. Güneş tutulmaları, yeni aylardır. Etkisi daha güçlüdür elbette, kişiliğimiz ve kimliğimizle irademizle ilgilidir.

An haritasında 15° Oğlak burcu yükseliyor. İstikrar, disiplin ve otorite figürleri, eski sistemler, yaşça büyük insanların ön planda olacağını gösteriyor. Yöneticisinin birinci evde olması da sistemleri ve devletleri ilgilendiren olayların dünyada gündem oluşturacağını anlatıyor. Hak ve özgürlük arayışı. Bu yıl üçüncü kez kesinleşen eski ve yeni düzenin çatışması açısı yine aktifleşecek. Satürn Uranüs karesi. Ne çok şeyi değiştirdi, düzenleri, sistemleri, kalıcılığı, kalıcı olamayışı. Son kez yine hatlar gerilecek. Ama enerjiyi tanıyoruz artık. Daha sakin ve kolay atlatacağız, canlar.

Venüs ve Plüton gezegenleri yine yükselen üzerindeler. Para piyasaları, derinde kalan ne varsa ortaya dökülen sırlar… Venüs 19 Aralık’ta geri hareketine başlayacak ve gelecek yılın ilk aylarında da Oğlak Burcu’nda olmaya devam edecek. Bu da demek oluyor ki yine değerli madenleri ve ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Kalıcı işler yapma konusunda Pluton ve Venüs bizi destekleyebilir, enerjiyi doğru kullandığımız taktirde. Bu dönemde başlayan ilişkiler kalıcı olabilir. Güç ve istikrar odaklı davranırken hırslarımızdan arınmaya özen gösterelim.

Mars Akrep burcunda yönetici konumunda ve güçlü bir enerjide. Mars ile Jüpiter arasındaki gerilimli açı bize finans ve kariyer alanlarında zorlayıcı etkileri ve bu etkilerin Jüpiter tarafından  büyütülebileceğini gösteriyor. Bu enerjiyi doğru kullandığımızda; gücümüzü, inandıklarımıza aktarır ve ortaya bir ürün koyarsak, evren bizi destekleyecektir. Ayrıca şiddetli hava olaylarının dünyada etkin olacağını da söyleyebilir, bize.

Tutulma etkisi 30 Nisan 2022 ye kadar devam edecek. Ayrıca 16 Aralık’ta Mars’ın Yay burucuna geçişle olaylar daha da hız kazanacak. Yine yıl sonuna doğru tutulma derecesinin üzerinden geçecek olması çifte vurgu yapacak.

Ülkemiz haritasının altıncı evinde gerçekleşiyor, tutulma. Sağlık, sağlık çalışanları, memurlar, öğretmenler, asgari ücretle çalışan işçilerin hakları, askeri operasyonlar ve uzak ülkelerle yapılan anlaşmalar…Yükselenimiz Yengeç, karşıt evimiz açık düşmanlıklar evimiz gündemimizde olacak. Restleşmeler, ordu ve orduya ait silahlar  ilgili konular, yeni anlaşmalar, yapılan gizli anlaşmaların açığa çıkması. Para piyasalarındaki ani iniş ve çıkışlar, borçlanmalar. Buna bağlı olarak halk hareketliliğinin görebileceğini gösterebilir.

Ve son olarak Güneş ve Ay’ın Sabian Sembolüne de bakalım birlikte:

“Bir dulun geçmişi aydınlatıldı.” Geçmişten arınmak ya da yüklerini hafifletmek, tanımlar değişebilir. Geçmişte yapılan hatalar, gizli kalmış akitler, söylenmiş yalanlar, söylenmemiş gizler… İster tavan arasına girmek ister bodrum kata inmek. Artık işe yaramayan ve aitliği olmayanların bırakılması gerek. Dün karanlıktı belki ama gün aydınlık. Eski sandıktan ne çıkarsa çıksın yenisine yer açmak için gitmesi gereken gidecek. Belki hiç konuşulmayan sözler konuşulacak. Masumsa yapılanlar, kabul görmeyebilir ya da günahlar hoş görülebilir. Her ne oluyorsa hep dediğimiz gibi; olması gerektiği için bir öğretisi olduğu için oluyor. Bugünün aydınlığı için dünden arınmak gerekir.

ÖMÜR HANIMLA GÜZ KONUŞMALARI

……

Gökyüzünü öpmek isterdim Ömür hanım, gözlerimle değil 
dudaklarımla. 
Yoruldum bulutları kirpiklerimde taşı-
maktan. Delilik mi dedin? 
Kim bilir...Belki de yerde sü-
rünmenin bir tepkisidir bu, ya da ne bileyim bilinçsiz bir 
aykırı olmak duygusu. 
Gökyüzü de olmak isteyebilirdim 
değil mi? Kim ne diyebilir ki?

…… Şükrü ERBAŞ

 

YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE TUTULMA ETKİLERİ

YÜKSELEN KOÇ : Sizin yüksek eğitim ve hayat felsefeniz yabancılar ve uzak yerlerle ilgili alanınızda gerçekleşiyor bu tutulma sevgili Koç’lar. Bu alanda yeni bir döneme giriyorsunuz. İnancınızda ve hayatınızdaki felsefede köklü değişimler söz konusu. Kariyer alanınız ön planda olacak bu süreçte. Bu alanda yaptığınız çalışmalarla ön plana çıkabilir bu alanlarda enerjilerin yoğunluğunu yaşayabilirsiniz. Alacağınız  doğru kararlar sayesinde kariyerinizi sağlamlaştırabilir ya da bir bitiş yaşayabilirsiniz. Köklü bir değişim söz konusu. Her ne oluyorsa olması gerektiği için. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA: Sizin ortak kazanımlar, finans ve krizler evinizde gerçekleşecek bu tutulma sevgili Boğa’lar. Bu dönemde yatırımlara yönelebilir, bu alanlarda kazanç sağlamak için daha istekli olabilirsiniz. Hayatınızdaki krizler, psikolojinizi yakından ilgilendiren olaylar gündeminizde olabilir. Eşinizin parası, miras konularında yeni gelişmeler yaşanabilir. Yabancılar ve yüksek öğrenimle ilgili yeni gelişmeler, uzak akrabalardan gelen haberler. Uzaktan bir eğitime başlamak gündeminizde. Sağlığınızı ihmal etmeyin, ani çıkabilecek ameliyatlar söz konusu olabilir. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Sizin ikili ilişkiler, ortaklıklar ve açık düşmanlıklar evinizde gerçekleşecek bu tutulma sevgili İkizler. Bu alanlar oluşabilecek yeni ve kadersel gelişmeler mümkün. Evlilik ve ilişkinizde yeni bir döneme girebilirsiniz. Hayatınızdan birileri gidebilir ya da hayatınıza yeni birilerini kabul edebilirsiniz. Ortak kazanımlarınız gündeminizde olacak. Bu alanlarda krizler yaşanabilir, dikkat. Aniden çıkan bir operasyon olabilir. Psikolojinizi sağlam tutmaya çalışın, derinden etkileneceğiniz olaylar, sevgili ve aşk hayatınızla ilgili olabilir. Bu alanlarda kendinizi sıkışmış ve dönüşüm halinde hissedebilirsiniz. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ: Sizin günlük hayat planınızda ve iş yaşamınızla, sağlığınızla ilgili alanda olacak bu tutulma sevgili Yengeç’ler. İş yaşamınızda ve günlük rutininizde yeni gelişmeler ve başlangıçlar olabilir. Yabancı ve bulunduğunuz yerden uzak bir iş teklifi alabilir, değerlendirmek isteyebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz, bacaklarınızda ağrı ve siyatik ve uyluk bölgesinde sakatlanmalara dikkat edin. Ortaklıklar, ikili ilişkileriniz ve eşinizle ilgili konular gündeminizde olabilir. İlişkilerinizde manipülasyon yaratan olaylara dikkat edin. Plüton’un derin ve sağlam ilişkiler kurma özelliğini seçmeyi deneyimleyin. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN: Sizin, aşk ve eğlence hayatınız, zevkleriniz, çocuklarınız ve hayattan aldığınız keyifler alanınıza gerçekleşiyor, tutulma sevgili Aslan’lar. Bir ateş burcu olarak bu tutulmayla daha enerjik, yaratım gücü yüksek ve coşkulu hissedebilirsiniz. Enerjinizi gereğinden fazla kullanırsanız, sağlığınızla ilgili istenmeyen olaylara sebebiyet verebilirsiniz. Bu enerji riskli yatırımlarda da dengelenmeli. Aşk hayatınızda hızlı bir başlangıç olabilir, çocuk sahibi olmak isteyenler bu tutulmayla hayatlarına yeni bir pencere açabilirler. Çalışma hayatınız ve günlük rutinlerinizin daha ön planda olacağı zamanlar. Yeni bir dönüşüm ve köklü kararlar alınabilir. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için İletişim bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK: Sizin aile ve yuva, kökleriniz, atalarınızla ilgili alanda gerçekleşecek bu tutulma sevgili Başak’lar. Yeni ve uzak bir yere taşınabilir semt, şehir veya ülke değiştirebilirsiniz. Kendi ailenize yabancı birisiyle evlilik kararı alabilirsiniz. Ev içinde olabilecek tadilatlar, gayrı menkul alım ve satımı söz konusu olabilir. Atalarla ilgili konular gündeme gelebilir. Hayata bakış açınız ve yaşam felsefenizde değişimler mümkün. Aşk hayatınız ve varsa çocuklarınızla ilgili konular gündeminizde olacak. Bu alanlarda manipülasyona gelmemeye çalışın, sevgilinizle derin bağlar kurmaktan yana olun. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Eğitim hayatınız, yakın çevreniz ve kardeşler, kuzenlerle ilgili ev alanınızda gerçekleşecek bu tutulma sevgili Terazi’ler. Kısa seyahatler yapabilir, eğitiminizle ilgili yeni kararlar alabilir, uzaktan bir eğitime katılabilirsiniz. Öğrenme arzunuzun yüksek olduğu ve iletişiminizin güçlü olduğu bir dönemdesiniz. Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili yenilikler söz konusu olabilir. Yabancı bir dil öğrenmek isteyebilirsiniz. Ev ve aile konuları gündeminizde olacak. Evinizle ilgili köklü değişiklikler söz konusu olabilir. Kendinizi ifade ederken , sakin ve kararlı davranmanızda fayda var. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP: Kendi öz değerleriniz, yetenekleriniz ve maddi kaynaklarınızla ilgili ev alanında gerçekleşecek bu tutulma sevgili Akrep’ler. Yatırım konuları ile ilgili alacağınız kararlar önem kazanacak. Yabancı yatırım şirketlerine yönelebilir, bu alanlarda kazanç sağlamak isteyebilirsiniz. Kendi kazancınızla ilgili yeni bir yol haritası çizmeniz mümkün. Yeteneklerinizi ortaya koyma konusunda kararlı davranıp, yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Kardeşler, kuzenler ve yakın çevrede gelişen olaylar, köklü değişimler söz konusu olabilir. Kısa seyahatlere çıkabilir, eğitim için kısa zamanlı seminerlere katılabilirsiniz. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YAY: Bu tutulma sizin birinci evinizde yani kendinizi gerçekleştirmek için geldiğiniz yaşam planınızın bulunduğu ev alanında gerçekleşiyor, sevgili Yay’lar. Yaklaşık iki buçuk yıldır süre gelen bu tutulma serisinin sonuncusu. Yaptıklarınız ve yapamadıklarınız, gerçekleştirip gerçekleştiremediklerinizle bir devir kapanıyor. Kendinizi yeniden ortaya koyduğunuz bu dönemde artık yeni zaman dilimi başlıyor. Başlattığınız işlerin sonuçlarını alacaksınız. Sizin için de 18 yıllık bir döngü sona eriyor ve yepyeni bir döngü başlıyor. Maddi kaynaklarınız, size ait olan para yeteneklerinizle gündemde olacağınız bir süreç. Bu alanda köklü değişimler ve sağlam başlangıçlar yapmanız mümkün. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK: Sizin daha içsel hesaplaşmalarınızın olduğu, geçmişe döneceğiniz, gizli düşmanlıklarla yüzleşeceğiniz bir ev alanında gerçekleşiyor, sevgili Oğlak’lar. Sağlıkla ilgili konularınızı lütfen ihmal etmeydin, kontrollerinizi yaptırın. Bu alan kadersel ve elimizde olmayan koşulların olduğu bir ev alanımızdır. İçinizle ve geçmişle hesaplaşmak, temize çekmek ve yeni bir sayfa açmak isteyebilirsiniz. Ve böylelikle kendinize yepyeni yollar yaratabilir, kimliğinizi ve kişiliğinizin yaralanan yönlerini tedavi edebilirsiniz. Bu tutulma sizi derinden etkileyecek, fiziksel görünüşünüzle kendinizi ifade edişinizle fark edileceksiniz. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA:  Bu  tutulma sizin arkadaşlıklarınız, girdiğiniz ve üyesi olduğunuz topluluklar evinizde gerçekleşiyor, sevgili Kova’lar. Bugüne kadar dahil olmadığınız yabancı gruplara dahil olabilir, yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Dahil olduğunuz çevre içinde yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Daha özgürlükçü ve hümanist insanlarla iletişiminizi güçlendirebilir, umudunuzu tazeleyebilirsiniz. Kariyerinizle ilgili sağlam adımlar atacağınız ve bu konulardaki gelişmeleri çok daha önemseyeceğiniz zamanlar. Yabancı şirketlerden gelecek teklifleri dikkatle değerlendirebilirsiniz. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK: Kariyer hayatınızla ilgili gelişmelerin yaşanacağı bir  ev alanında gerçekleşecek bu tutulma sevgili Balık’lar. İşinizle ilgili yeni kararlar, yabancı firmalardan ve uzak yerlerden gelen iş teklifleriyle hayatınızın yönünü değiştirebilirsiniz. Kariyer anlamında büyük bir değişiklik yaşayabilir, işinizi büyütebilirsiniz. Ev ve kariyer arasında sıkışabilir, anne-baba ve atalarla tatsız tartışmalar içine girebilirsiniz . Gireceğiniz yeni ortamlarda kuracağınız ilişkiler gündeminizi oluşturacak. Bu topluluklar içerisinde kendinizi yeniden keşfedebilir, köklü değişikler yaşayabilirsiniz. Kişisel haritanızla ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et