YENİAY YAZILARI

BALIK YENİAYI

“Şu insanlar, şu dünyada var oldukça her şeye akıl erdirecekler, kartalın uçuşuna, karıncanın yuvasına, ayın, günün doğuşuna, batışına, ölüme, kalıma, her şeye akıl sır erdirecekler. Karanlığa ışığa, her şeye, her şeye akıl erdirecekler, tek insanoğluna güçleri yetmeyecek. Onun sırrına ulaşamayacaklar.”

Ağrıdağı Efsanesi, Yaşar KEMAL

 

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”

“SAVAŞ, ZARURİ VE HAYATİ OLMALIDIR.

MİLLETİN HAYATI TEHLİKEYE MARUZ KALMADIKÇA

SAVAŞ BİR CİNAYETTİR.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Türkiye saatiyle 20:34 civarında gerçekleşecek olan Balık Yeniayımızı gelin birlikte anlamaya çalışalım, sevgili Bilge Kuşlar:

BALIK YENİ AYI

Ülkelerin haritaları, başkanlarının haritaları savaşın başlangıç haritası… Ne çok şeyi bilmek zorunda hissediyoruz, değil mi? Seyirci olarak izliyoruz, haberdar olmak istiyoruz. Bizi nasıl etkileyecek onu tahmin etmeye çalışıyoruz.

Gündemimiz pandemi, salgın değil artık. Yavaş yavaş çıkıyoruz bu konudan. Virüs bize uyum sağlayıp mutasyonlara uğradı. Neleri görürüz daha kim bilir? Yorulduk mu? Enerji, ekonomi, sağlık, hayatta kalmak derken… Farklı bir çağa geçtiğimizi artık biliyoruz. Birlikte deneyimleyerek yaşıyoruz. Dünya artık tek bir virüsle dahi birlikte mücadele etmek zorunda. Bu savaşsa etkilenmeme şansımız da yok, maalesef.

Ekonominin konuşulmadığı an yok. Çünkü Boğa ve Akrep düğümlerindeki tutulmalar var önümüzde. Tabi ki kişisel gezegenlerimiz ve bu burçların etkili olduğu haritanızdaki evleriniz farklı etkileri de alacaktır.

Güneş, Ay, Jüpiter BALIK burcunda yan yana dizilmişler. Neptün, Balık burcunun modern yöneticisi de uzun zamandır, burada. Büyük şifayı getirecek elbette. Balık; şifa, bütüncül yaklaşım, ruhaniyet, yaratıcılık, mistisizm, kadersel etkiler, kendini izole etme, dağılma, sınırlarını belirleyememe, kurban etme ve şehitlik temalarını içerir. Bizi, hangi enerjiyle bulursa o enerjiyi ya da durumu büyütecek. Jüpiter en rahat ettiği yerlerden birisinde. Dağılmış halde bulursa da büyütür, yaratıcılığımızı ortaya koyarken bulursa da.

Lakin daha etkin olan enerjiler de an haritasında kendi sözlerini dinlettirecek gibi gözüküyor. Malefik yani kötücül enerjilerin de devrede olduğunu söylemek gerek. Venüs Lucifer ( Güneş öncesi doğduğu için negatif enerjiye sahip.) pozisyonunda, Oğlak Burcu’daki Mars ile kavuşum halinde ve Pluto gezegeniyle buluşacaklar, yeni aydan bir saat sonra. Yıkıcı bir etki değil dönüştürücü etki olması dileğiyle…

5-6 Mart’ta Venüs ve Mars zor bir derecede olacaklar. Bu zamanlara dikkat edilmeli. Savaşan Halk ile ilgili istenmeyen üzücü haberler gelebilir.

An haritasında Terazi burcu yükseliyor. Bu da bize diplomasi, ara buluculuk, ikili ilişkiler, ortaklıklar, eşimiz ve onunla olan ilişkimiz konularının önceliğimiz olacağını söyler. Terazi yöneticisi Venüs; Pluto ve Mars ile yan yana. Baskı altındaki Venüs, manipülatif olaylara maruz kalınacağını ve bununla mücadele edileceğini anlatıyor, bize.

Altıncı evde gerçekleşen bu yeniay; sağlık sektörünü, kamuda çalışanları, işçileri, hizmet sektörünü, askerleri ve günlük yapmamız gereken işleri anlatıyor. Bu alanlarda yeni düzenlemeleri, akışta olmayı, kabule geçmeyi, şifayı, dağılmamayı, abartmadan hareket etmeyi,(Jüpiter abartır, Neptün dağıtır)ideallerinin olması gerektiğini hatırlatacak, bizlere.

Bu kadar Balık bir arada sel ve yağmurları, yağışlarla gelebilecek taşkınları anlatabilir. Sağlık sorunlarını, (6. Ev konuları) sıvılardan gelebilecek zararları, zehirlenmeleri anlatabilir.

Pluto; ay düğümlerine uyumlu açılar yapıyor. Balık Burcu’nun iki yöneticisi de kendi burçlarında güçlü oldukları yerdeler. Uranüs uyumlu bir destek veriyor. Yani evren bizim kaderimizi yeniden yazıyor. ilahi plan devrede. Jenerasyon gezegenleri yeniayda oldukça etkililer. Bu da bizim hayatımızın artık eskisi gibi olmayacağını, değişim sürecinde eskiyi bırakacağımızı ve yeniyi kurmaya başlayacağımızı söylüyor.

Uranüs ayrıca an haritasında; hayattan keyif al, yaratıcılık gerektiren konulara eğil, diyor. Aniden gelebilecek kazancın olabilir. Kendini eğlenceli ve yaratıcı alanlarda riske girmeden (!) motive edebilirsin, diyor.

Satürn & Merkür kavuşumda bu da fikirlerde kısıtlanma ve engellere takılmayı anlatabilir. Ya da çok sağlam fikirler ortaya çıkabilir. Gazetecileri, öğrencileri, gençleri, haberleşmeyi, bu alanlarda sistemli olunacağını, gazetecilerle ilgili yeni gelişmeleri anlatır.

MONTRÖ BOĞAZLAR SÖZLEŞMESİ

Montrö Boğazlar Sözleşmesi; 20 Temmuz 1936 tarihinde uzun müzakereler sonucunda imzalandı. 5 Nisan 2021 tarihinde ülkemizin Cumhurbaşkanı tarafından yeniden üzerine dikkat çekilmişti. O tarihte transit Pluto, natal Pluto’ya karşıt açı yapmaktaydı. Dolunay etkisi gibi yeniden gün yüzüne çıkardı. Geçerliliği tartışıldı. Ve şimdi Pluto, haritanın natal Güneşine karşıtlık yapıyor. Dönüştürmek ve değiştirmek istiyor bir süredir. Kanal İstanbul gibi konuların gündemde olması, geçerliliğinin olup olmadığı tartışmaları ve bugün Rusya- Ukrayna Savaşı…

MONTRÖ BOĞAZLAR ANTLAŞMASI AN HARİTASI ve BALIK YENİAYI TRANSİTİ

Şimdi ise ve 11 derece Balık burcu yükseleni olan Antlaşmanın birinci evinde 12 derece Balık Yeniayı gerçekleşiyor. Aslında kendisini ve geçerliliğini bir kez daha su yüzeyine çıkartıyor. Çok konuşulacağını, tartışılacağını anlatıyor.

Savaş ilanı halinde yürürlüğe girebileceği dahi tartışıldı. Yazıyı hazırlarken kabineden gelen açıklamada: ” Montrö Sözleşmesinin bize verdiği yetkileri krizi önlemek için kullanacağız. Toprak bütünlüğünü her zaman destekliyoruz. Kendi çıkarlarımızda elbette taviz vermeyeceğiz. Ne Rusya’dan ne de Ukrayna’dan vazgeçmeyeceğiz.” ibareleri yer aldı. İzleyip göreceğiz, ilerleyen günlerdeki gelişmeleri.

Yengeç stelyumu olan haritanın Balık yükseleni olması, ülke bütünlüğünü evrensel yasalar ile -Satürn Balık’ta ayrıca ve destek veriyor- koruma altına aldık, diyor. Boğa Uranüs’ü, doğum haritasındaki Boğa Uranüs’ü ile kavuşumda; (84 yılda bir gerçekleşir) kendi değerin konusunda aniden çıkan durumlar. Ve bunlara karşı alanını koru, hatırlatması yapıyor. Kuruluş ayarlarının sağlamlığının altını çizerek.

TÜRKİYE GÜNDEMİ

Ülkemizin 9. evinde Güney Ay Düğümüne yakın bir derecede gerçekleşecek Balık Yeniayımız. Uluslararası arenada daha aktif rol oynayacağımızı, bunu geçmişten getirdiğimiz tecrübelerimizle yapabileceğimizi ifade ediyor. Bir yandan açık düşmanlıklara, müttefiklerimize de dikkat etmemiz gerektiğini(7.evde Pluto-Mars-Venüs yan yana)hatırlatıyor. Ülkemiz başkanının Güneş-Venüs-Merkür’ü Balık. Merkür ve Venüs’ü yeniay ile kavuşumda. Bu da söylemleri ve arabulucu rolüyle daha çok ortaya çıkacağını gösteriyor, olabilir. Önümüzdeki süreçte hem ülkemiz hem de ülke yöneticileri dünyada daha görünür, bir hal alacağını gösteriyor.

Yeniayın Sabian Sembolü

Yeniayın sabian sembolü: “Bir çok savaşta kullanılan Kılıç şimdi müzede.” Anlamaya çalışalım birlikte…

“Savaşmak, strateji gerektirir, ne zaman “Kılıcı” bırakacağını aklınla, mantığınla ve ruhunun rehberliğiyle bilmen gerekecek. Müzedeki Kılıç sana geçmişteki zaferlerini, yenilgilerini ve acılarını hatırlatacak. Ve ardından gelen Barış’ı. Savaşırken yenildiğin zamanların hırsını aklınla örselemeli ve seçimini yapmalısın. Savaşı durdurman gerektiğinde geç olmadan, çok geç olmadan sağ duyu ile hareket edersen, kılıcını bırakırsın. Yenilgiyi kabul etmek ya da teslim olmak için değil de Barış’ı getirmek için. Gücünü deneyecekler, zorlayacaklar seni, intikam almanı isteyecekler geçmişin yaralarını hatırlatarak ama geçmişi tarihe bırakmalısın, vazgeçmek için değil, artık sende gerekliliği olmadığı için.”

YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ:

YÜKSELEN KOÇ: Kendinizi insanlardan ve yaşamdan izole edeceğiniz bir dönem, sevgili Koç’lar. Mistik konulara yönelebilir, ruhsal anlamda şifalanmak isteyebilirsiniz. Saklıda kalmış bilgiler, sırlar, gizli düşmanlar gündem olabilir. Arınma dönemi içerisindesiniz. Aşk hayatınızda bitişler ya da tutkulu başlangıçlar olası. Üretirken içe kapanacağınız, bir zaman dilimi. Rüyalarınız ve sezgileriniz güçlü mesajlar verebilir. Meditasyon ve yoga ile ruhunuzu dinginleştirebilir, bilinçaltı çalışmaları yapabilirsiniz. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA: Topluluklar içerisinde daha görünür olabileceğiniz bir dönemdesiniz, sevgili Boğa’lar. Uzunca zamandır kimliğiniz ve kişiliğiniz üzerindeki değişim, sizi bağlı olduğunuz topluluklarda daha görünür kılacak. İşinizle ve kariyerinizle ilgili atacağınız adımlarda kararlı davranacaksınız. Fikirlerinizi sağlam temellere dayandırarak ortaya koyabilir ve bu tavrınızla dikkat çekebilirsiniz. Patronlarınızın baskısını üzerinizde hissedebilirsiniz. Yüksek eğitim, uluslararası konular ve uzak akrabalar, uzak yerlere yolculuklarla ilgili manipülatif, mücadele gerektiren durumlar olabilir. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Sizin kariyer alanınızda yeni başlangıçlar olacak sevgili İkizler. Ve bir süredir Balık’taki gezegenler kariyerde size şans, büyüme, yükselme getirebilir. Bu alanda yeni seçimler ve hedefler belirlerken uğruna yola çıkacağınız yer yüksek idealleriniz olabilir. Amaçlarınızı oluştururken sağlam bir fikirle ilerleme konusunda destekleneceksiniz. Aşk hayatınız ve hayattan aldığınız keyifler, varsa çocuklarınız ön planda olabilir. Kariyerde büyük idealler, daha yüksek bir amaca hizmet etme duygusu ağır basabilir. Topluluklar içinde ve iş yaşamında manipülasyona girmeyin. Ani kazalara ve yaralanmalara dikkat edin. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz

YÜKSELEN YENGEÇ: Yaşamdaki ideallerinizi yeniden tohumladığınız ve umutlandığınız bir dönem, sevgili Yengeç’ler. Yaşama olan inancınız ve bağlılığınız konusunda içinizdeki umuda güveneceksiniz. Yepyeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Yabancılarla ve uzak yerlerle iletişimi yeniden başlatmak isteyebilir, uzun yolculuklara çıkabilirsiniz. Evli değilseniz ve bir teklif alabilir ve bunu resmiyete dökebilirsiniz. Evliyseniz, ilişkinizi tutkulu ve sağlam bir hale getireceksiniz. Üyesi olduğunuz topluluklarda olumlu etkiler alıp destek görebilirsiniz. Ortak kazanımlarla ilgili sağlam adımlar atılabilir, fikirler hayata geçirebilir. Ya da beklemeye alınmış imkanlar ve durumlar söz konusu da olabilir. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz

YÜKSELEN ASLAN: Ortak kazanım alanınızda gerçekleşecek bu yeniay gelirlerinizi arttırabilir, sevgili Aslan’lar. Miras ya da eşinizin, ortağınızın maddi gelirindeki artış sizi de olumlu etkileyecektir. Sigorta ile ilgili bir alacak veya size başkaları tarafından verilen maddi gelir. Ezoterizm ve okült konulara ilginiz artabilir, kursa katılabilirsiniz. Psikoloji ve psikoterapiyle ilgilenebilir, yardım alabilirisiniz. Kendinizi yenileyeceğiniz bir dönem. Günlük yaşamda ve iş yaşamında kendinizi sıkışmış ve manipüle ediliyor hissedebilirsiniz. İş yaşamında mücadele etmekten yorulmuş ve kendinizi baskı altındaymış gibi görüyor da olabilirsiniz. Ortaklık ya da evlilikte fikirlerinizi tam olarak dile getiremiyor olabilirsiniz. Bu dönemde sağlam dayanaklar ile fikirlerinizi ortaya koyabileceksiniz veya bunu yapmakta bir hayli zorlanacaksınız. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz

YÜKSELEN BAŞAK: Evlilik ve ortaklık evinizde gerçekleşecek bu yeniay, karşı taraftan destek göreceğinizi vurguluyor, sevgili Başak’lar. İlişkilerinizin şifalandığını görecek ve bu sayede hak ettiğiniz başarıların payelerini alacaksınız. Aşk ve hayattan aldığınız keyifler konusunda devrim yaratacak zamanlardan geçiyorsunuz. Başlattığınız ya da bitirdiğiniz ilişki olması gerektiği için olacak. Bitmesi gereken bitecek, başlaması gereken başlayacak. Danışmanlıkla ilgili bir mesleğiniz varsa veya danışmanlık almak istiyorsanız; şifalandıracağınız ve şifalanacağınız bir dönem. Uzak yerlere, uluslararasına internet üzerinden danışmanlıklar verebilir ya da danışmanlık alabilirsiniz. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz  

YÜKSELEN TERAZİ: Hayatın günlük akışı, sağlık ve iş yaşamınızla ilgili alanda gerçekleşecek bu yeniay, sevgili Terazi’ler. Günlük yaşamınızda bir süredir kendinizi dağınık bir enerjide hissediyor olabilirsiniz. Şimdi şifalanma zamanı. İhmal ettiğiniz bir kontrolünüz varsa lütfen yaptırın. Günlük hayatınızda daha akışta olmayı seçin, kurban pozisyonuna düşmeden akışta kalmayı deneyimleyin. Aile ve yuvada manipülatif durumlar söz konusu olabilir. İlerleyen günlerde çatışmalar sertleşebilir, dikkat etmeniz gerek. Aşk hayatınızda veya çocuklarınız varsa fikirlerinizi dayatmaya çalışmayın. Size fikir dayatılmasına da tahammülünüz olamayabilir. Kendinizi sanatsal faaliyetler konusunda teşvik edin. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP: Hayattan aldığınız keyifler, yaratıcılığınız, aşk ve çocuklar evinizde gerçekleşecek yeniay, sevgili Akrep’ler. Kendinizi yeni bir aşk rüzgarına kapılmış bulabilirsiniz. Bu aşk sizi oldukça heyecanlandırabilir. Borsa ya da benzeri heyecan içeren yatırımlarınız var ise şanslı dönemdesiniz. Eğlenmek ve keyif almak, spor yapmak istediğiniz bir dönem. Hak etmediniz mi? Sonuna kadar, hak ettiniz. Yakın çevre kardeşler ve kuzenler, yakın akrabalarda sıkıntılar olabilir, manipülatif ve mücadele gerektiren konular olabilir. Kısa yolculuklarda, iletişimde aksamalar olabilir. Aile içinde fikirlerinizi söylemekte zorlanabilir ya da kararlı şekilde söylemekten çekinmeyebilirsiniz. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz

YÜKSELEN YAY: Ev ve hane alanınızda gerçekleşecek bu yeniay, ev içinde bazı yeni başlangıçlar ve şifalanma getirecek sevgili Yay’lar. Büyükleriniz; anne, babanız veya büyük atalarınızla huzurlu bir ilişki içerisinde olacaksınız. Evde yapacağınız yenilik size huzur getirecek. Evlilik kararı alabilir, ev içinde yeni düzenlemeler yapabilir, evinizi taşıma kararı alabilirsiniz. Home ofis yapabilirsiniz. Maddi ve size ait kaynaklarınızla ilgili bir dönüşüm söz konusu olabilir. Yakın çevrenize fikirlerinizi anlatmakta zorlanabilirsiniz. Ya da sağlam dayanaklarla destekleyip olgun projeler ortaya koyabilirsiniz. Güvende kalma ihtiyacının ön planda olduğu bir dönemdesiniz. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK: Eğitim hayatınız, kardeşler ve kuzenler ve yakın çevre ile olan ilişkilerinizi ilgilendiren ev alanında gerçekleşecek yeniay, sevgili Oğlak’lar. İletişimde şifalanma vakti. Bunu yaparken olumlu ve teskin edici, kucaklayıcı ve merhametli bir tavır içerisinde olacaksınız. Dağılma enerjisine girmeden, elbette. İletişimle ilgili bir meslekte çalışıyorsanız; yazar, öğretmen, gazeteci, bilişim ya da kısa seyahatler yapan, ticaretle uğraşan biriyseniz; çok güzel enerjiler altındasınız. İşinizde büyüyebilir ve çok karlı yatırımlar gerçekleştirebilirsiniz. Yakın yerlere seyahatler yapabilirsiniz, ulaşım aracı alma konusu gündeme gelebilir. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA: Değerleriniz, kendinize ait kaynaklarınız alanında gerçekleşecek bu yeniay, sevgili Kova’lar. Kaynaklarınızda artış meydana gelebilir. Aileden ve büyüklerinizden bu konuda destek görebilirsiniz. Bilinçaltınız çok karışık uzun zamandır baskıda hissediyor ve kabuslar görüyor olabilirsiniz. Ne zamandır kendinize vermediğiniz değeri hatırlayacaksınız. Uzun zamandır fikirlerinizi ifade etmekte güçlük çekiyor olabilirsiniz. Kalıcı ve sağlam dayanağı olduğuna inandığınız fikirlerinizi ifade edeceksiniz. Yuvanızdan, atalarınızdan alacağınız destekle kendinizi huzurlu ve mutlu hissedeceksiniz. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK: Sahnede siz varsınız sevgili Balık’lar. Burcunuzda gerçekleşecek olan yeniay fiziksel görünümünüzden tutun da hayata karşı duruşunuza, kimliğinize kadar her şeyi etkileyecek. Işığınızı daha çok gösterecek ve parlayacaksınız. Merhametiniz, affediciliğiniz, şefkatinizle birlikte, çevrenizi de sarıp sarmalayacak ve aynı şekilde karşılık alacaksınız. Dağılmaya müsait enerjiler hakim, kendinizi yaratıcı gücünüze odaklayın. Topluluklarla olan ilişkilerinizde maddi imkanlar ve yeni kazançlar elde edebilirsiniz. Yakın çevreden ya da iletişim sektöründen bir iş teklifini değerlendirebilirsiniz. Geçmişinizden getirdiklerinizi artık zihninizde taşımayın, temize çekin ne kaldıysa geriye. Kişisel haritalarınızdaki etkileri öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yorum

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et