DOLUNAY YAZILARI

BAŞAK DOLUNAYI 27° 40′

ZEYTİN AĞACININ HİKAYESİ

Dünyadaki tüm insan nüfusu 25 milyon iken, henüz Mısır Piramitleri inşa edilmemişken, Zeytin ağaçları oradalardı. Kömür madenlerinin keşfedildiği zamanlarda ise henüz yeni yetme delikanlı çağlarıydı.

Bizim gelişimimizi izlediler, geldik gittik, savaştık, öldük, kavga ettik, barıştık… Anlatsalar keşke bize bizi, nerelerden geldik de nerelere gidiyoruz?

İZMİR SEFERİHİSAR 2000 YILLIK ZEYTİN AĞACI
BAŞAK DOLUNAYI
10:17 18 Mart 2022

Balık Burcundaki yeniayın etkilerini derinden hissettik. Savaş, göçler, müzakere, yaptırımlar, yardım çığlıkları, dünyada ve ülkemizdeki ekonomik kriz, sıvılarla ilgili çıkmazlar. Yağ ve petrol fiyatlarındaki artış…

Başak Dolunayıyla beraber; toprağı, topraktan gelenleri ya da artık gelemeyen hububat ve tahılları, ağaçları, zeytinlikleri, sağlığı, sağlıkçılarla ilgili yeni kararları, hizmet sektörünü konuşacağız.

Dolunay, jenerasyon gezegenlerinden güçlü etkiler alıyor. Neptün karşısında, Plüton destekliyor ve Uranüs ile gergin enerjiler var. Tüm bunların anlamı; meydana gelebilecek olayların dönüştürücü, bazen kaçınılmaz ve şaşırtıcı şekilde olabileceği. Ve aslında dünyada yaşayan herkesin bir şekilde etkileneceği. Çünkü bu gezegenlerin hepsi Ay’ı (halkı temsil eden gezegeni) etkiliyor.

An haritasında Ankara’ya göre 9 derece İkizler Burcu yükseliyor. Dolunay’da Merkür gezegeninin etkisi büyük. Hem anın yükselenini ( İkizler Burcunu) hem de dolunayı yönetiyor. Dolunay haritanın dördüncü evinde. Aileleri, evimizi ilgilendiren olayları, aile büyüklerini ve sonlanmaları, açığa çıkan olayları anlatacak. Ülkemizin sınırlarını, toprak hareketliliğini, toprak ve su temalarının gündemde olacağını anlatıyor.

Onuncu evde Güneş, Merkür, Jüpiter ve Neptün Balık Burcunda stelyum oluşturmuş. Ve Başak Dolunayı bu gezegenlerin karşısında. Güç ve iktidar sahiplerinin baskın olduğunu, olayları görünenden farklı anlattığını (Balık etkisi) ardında başka olayların olduğu açığa çıkabilir, bu dolunay. Güneş, iktidar ve güç sahiplerini Ay, halkı ve muhalefeti anlatır. Bu iki gücün karşı karşıya gelebileceğini ve Başak Dolunayında tüm gerçeklere ışık tutulacağını göreceğiz.

Bir de Kova burcunda toplaşan gezegenlerimiz var ki bunlar da çok önemli gelişmeleri tetikledi. Satürn uzun zamandır, Kova’da. Bize neler öğretti neler, eski dünya düzenini geride bırakıp yeniye Kova’nın teknolojisine ve yenisine alışmaya başlattı. Dünyanın neresinde olursak olalım, aslında birimize olanın hepimize olduğu bilinci. Tabi ki bunu tek başına yapmadı, bu başka sohbetin konusu, dönelim şimdiye… Satürn, Mars ve Venüs 12. evdeki Kuzey Ay Düğümü Boğa ile gerilimli bir enerjide. Yurtdışı kaynaklı bazı olumsuz gelişmelerin olabileceğine vurgu yapıyor.

Dünyayı ilgilendiren, gazlarla alakalı tatsız gelişmeler, nükleer santrallerle ilgili geri dönülemez kararlar alınabilir. Bir savaşın yan kıyısındayız. Akılla ve bilimle hareket etmek ve insanlığı tehlikeye atmayacak kararlar alınarak ilerlenmesi gerekiyor. Kova Burcundaki bu gezegenler halk kitlelerini, teknolojiyle ve siber saldırıları anlatabilir.

Uranüs’ün Mars ve Venüs ile olumsuz etkileşimi şimdiden aktifleşmeye başladı.19 Martta Venüs ile Uranüs sert açısı, ilişkilerde şaşırtıcı ve ani bitişleri getirebilir. Mars ile karesi 22 Martta gerçekleşecek. Bu da yine savaş konusunda istenmeyen olaylara sebebiyet verebilir. Ukrayna- Rusya savaşı ve liderlerinin haritaları için buraya yeniden göz atabilirsin.

Kuzey Ay Düğümüne destek veren Plüton, olan her şeyin olması gerektiği için olacağını söylüyor. Zor olacak belki ama bizi dönüştürecek. Varmamız gereken yere varabilmek için bazen kayıplar vereceğiz, ama insanlık çok ders çıkartacak.

Uranüs’ün Merkür ile bir gün öncesinden başlayan olumlu etkileşimi bize farklı konularda ilham verebilir. Merkür Balık, ilahiliği, sezgiselliği, edebiyatı, sanatı anlatır. Boğa’daki Uranüs’ten alacağı destekle yaratıcı, kalıcı, farklı ve sıra dışı eserlerin ve fikirlerin ortaya çıkacağını söyleyebiliriz..

Onuncu ve dokuzuncu evde yoğunlaşan gezegen enerjileri aslında bizim dışımızda gelişen olayların dışarıdan ya da hüküm vericiler, yöneticiler tarafından alınacağını gösteriyor.

Çocuklar, bilgi, pazarlama, iletişim, gazeteciler, ön planda olabilir. Bilgi akışı hız kazanabilir. İletişimle ilgili yeni gelişmeler olabilir. Manipülasyona dikkat edilmesi gerekiyor.

Balık; sel felaketlerini, su baskınlarını ve yağışları, denizleri, alkollü içecekleri, gemileri, boğazları, denizle ilgili konuları simgeler. Bu denli Balık yoğunluğu elbette sisli ve puslu havayı anlatır ama Başak Dolunayı bu havayı dağıtacaktır. Olayları analiz etme yeteneğimiz artacaktır. Yalnız parçaya değil bütüne odaklanmalıyız. Ayrıntılarda boğulma riskine dikkat, tek bir olaya takılmamaya da.

Karar alırken ya da fikirlerimizi söylerken daha esnek olmaya özen gösterelim. Gökyüzünde, başlatma enerjisi yerine dediğim dedik olma ve yarım kalanları tamamlama enerjisi hakim. Sabitlik ve değişkenlik hali olayların ne yöne gideceğini kestirememe konusunda bizi zorlayabilir. Mart sonuna doğru Güneş ve Merkür’ün Koç Burcuna geçişiyle gelişmeler hız kazanabilir.

Ekonomik anlamda dar boğazı, belirsizliği ve yükselişe geçen yatırım araçlarını görebiliriz. Kıtlık bilincine girmeden tedbirlerimizi alalım. Ama lütfen, bu enerjiye dikkat ederek.

SABİAN SEMBOLÜ

Dolunayın Sabian Sembolü: “Gücü ele geçirmiş kel bir adam.”

Burada anlatılmak istenen: Gücü ve iktidarı ele geçiren bir kişinin, “Kel” yani yaşlı ve deneyim sahibi, olayların sorumluluğunu almaya istekli ve yetenekli birisi olduğudur. Olayların gidişatını ve sorumluluğunu hemen almak ve çözüme kavuşturmak isteyecek. Ama gücü kullanırken sert ve kontrolsüz olabilir. Komuta edenlerin zorba ve zalim olması olası, iktidarda olması. Gücünü yumuşatarak kullanması gerekmekte. Çevresinde zorbalık yapan talebkar insanlar olabilir. Dinlemeyebilir, umursamaz tavırlar sergileyebilir.

Güneş’in Sabian Sembolü; Dolunay Altında Bereketli Bahçe

Burada anlatılmak istenen; her şeyin yeterliliği, bereketli ve verimli olması. Bulunulan ortamda bereket var, huzur var, her eşeye sahip olma hissi hakim. Gelişen olayları anlayabilme kapasitesi ve duru görü yeteneği var. Ancak denge azalmaya başlayan enerjiyle bozulabilir. Tabiat ananın sesine kulak verilmeli, bahçeler önemli. Acaba anlatmak istediği Zeytinlikler mi?

Kıskanç koruma. Çok fazla olasılık. Psişik karışıklık. Uyumakta veya zihni kapatmakta zorluk

Boğazlarla ilgili gündemi yine sıcak tutacak. Ayrıca ülkemizin Başkanının aktif olacağını ve söylemleriyle ses getireceğini de görebiliriz.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !

ÇANAKKALE ZAFERİ AN HARİTASI

Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde Çanakkale Köprüsünün açılması tesadüf değil, elbette. 18 Mart 1915 tarihinin haritasını incelediğimizde yine bir Balık ve Kova stelyumu olduğunu görüyoruz, gökyüzünde. Yani şimdiki gökyüzü haritası o günü simgesel de olsa yeniden hatırlatıyor.

Çanakkale köprüsünün bugün açılması da manidar.

Birinci evde bulunan Satürn, ay düğümlerine ve anın yöneticisi Merkür’e destek veriyor. Gideceğin yol kaderin diyor. Kısıtlayacağını, engel olacağını ve bu durumun kalıcılıkla sonuçlanacağını, ses getireceğini söylüyor. Yabancı ülkelerde(9. ev yabancılar)uluslararası arenaya. İktidar sahipleri, bir kabulleniş içerisinde ve halktan kopuk ya da çatışmalı. Güneş’in hem ay ile hem de Merkür ile olumsuz açıları var. Kurban pozisyonunda, sıkışmış bir enerjiye sahip, kabullenmiş. Ama halkı anlatan Ay, Koç’ta. Topluluklar halinde örgütlenme ve savaş halinde.

Denizin içerisine döşenen mayınları ise birinci evdeki Yengeç Plüton’u anlatıyor, bize. Gizlice ve büyük bir ustalıkla denizin derinlerine. Ve askeri güce Mars’a destek veriyor.

BİGALI MEHMET ÇAVUŞ

BİGALI MEHMET ÇAVUŞ

1. Dünya Savaşında 1915 Çanakkale Cephesinde görev yaptı. 4 Mart 1915’te İngiliz ordusunu Seddülbahir Kalesi önünde püskürterek büyük bir kahramanlığa imza attı. Öyle ki kırılan tüfeği ile düşmana saldırarak onların geri çekilmesine yol açtı. Ve bu nedenle rivayet odur ki; Osmanlı ve Türk askerine bu tarihten sonra “MEHMETÇİK” adının verilmesi bundandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarihin akışını değiştiren silah arkadaşlarına ve vatan toprağına emanet edilmiş tüm Şehitlerimize Binlerce Şükran İle….

BAŞAK DOLUNAYININ BURÇLARA ETKİSİ

KOÇ : Dolunay sizin iş ve çalışma hayatınız, günlük rutinlerinizin olduğu ev alanında gerçekleşecek, sevgili Koç’lar. Sağlığınızla ilgili bir durum ortaya çıkabilir, sorumluluklarınızın yoğun olduğu bu dönemde dağılmamaya ve geçmişin tozlu raflarında kendinizi kaybetmemeye dikkat edin. Mistik ve sanatsal yönünüze yoğunlaşabilirsiniz. Uzaklar ve yabancılardan destek görebilirsiniz. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BOĞA: Dolunay sizin var ise aşkınız ve çocuklarınız, yaşamdan aldığınız keyifler ve zevkler, yatırım araçlarıyla ilgili ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili Boğa’lar. Bu alanlarda belirli sonlara gidebilirsiniz. Başlattığınız işlerin sonuçlarını alırken; bir ilişkiyi bitirebilir ya da çözmek zorunda kaldığınız durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kendinize ait maddi kaynaklarınız gündeminizde olabilir. Değişim ve dönüşüm yıllarındasınız. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İKİZLER: Aile hayatınız ve kariyer alanınızdaki gerilimler sonuçlanabilir. Aile bireyleri, anne ve babanızla ilişkinizde çözülmesi gereken sorunlar çözülebilir. Ev ya da emlakla ilgili problemlerde sonuca bağlanıp netlik kazanabilir. Ev içinde bir tadilat ya da taşınma söz konusu ise bu durum hız kazanabilir. Nafaka ya da miras konularında olumlu gelişmeler olabilir. Kariyerle ilgili kafa karışıklığınızı aileden gelen destekle çözebilirsiniz. Burada olan bir durum sonuçlanabilir, hak ettiğinizi alabilirsiniz. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YENGEÇ: Yakın çevre, komşu, kardeşler ve kuzenler, eğitim hayatı ve iletişim evinizde gerçekleşecek, bu dolunay sevgili Yengeç’ler. Halletmeniz gereken sorunlar ve iletişim problemleri varsa çözülebilir. Yakın yerlere seyahat etmeniz mümkün ya d abu seyahatin sonuçlarını görebilirsiniz. Geleceğe dair planlar yaparken hayat felsefenizin oluştuğunu fark edebilirsiniz. Eğitim konuları gündeminizde. İkili ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda kadersel etkiler altındasınız. Bu ilişkilerden dolayı duygularınız ve iletişim şekliniz dönüşebilir. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ASLAN: Kendinize ait maddi ve manevi değerlerinizin olduğu alanda gerçekleşecek bu dolunay, sevgili Aslan’lar. Bazı konularda kandırıldığınız ortaya çıkabilir. Özellikle ortak kazanç alanında sizden saklananlar su yüzüne çıkabilir. Gereksiz harcama ve borçlanmadan dolayı sıkıntıya girebilirsiniz, dikkat. Kendinizi ortağınız ya da eşiniz tarafından kısıtlanmış hissediyor olabilirsiniz. İş yaşamında ve günlük rutininizde bazı değişiklikler olabilir. Maddi koşullarınızda bir yanılsamaya düştüğünüzü fark ederek detaylıca analiz ederek bütçe yapmanız gerekebilir. Aşırı harcamalar borç yapmaya neden olabilir. Duru görünüz artabilir, bu dönemde. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BAŞAK: Bu dolunayın kahramanı sizsiniz, sevgili Başak’lar. Hayatınızla ilgili kişisel anlamda büyük değişimler yaşanabilir. Birinci evinizde, sağlık konusuna özen göstermeniz gerekiyor. Günlük hayatta ve iş yaşamında yoğunluk ve kısıtlanma enerjisi fazlaca. Eş ve ortağınızla ilgili bilmeniz gereken ne varsa öğreneceksiniz. Bazen gerçeğin aslında öyle olmadığını fark edebilirisiniz. Fiziksel açından farklılaşmak isteyebilirsiniz. Aşk hayatınızda kadersel durumlar söz konusu, bitmesi gereken ne varsa bitecek, başlaması gereken başlayacak. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.  

TERAZİ: Geçmişiniz, bilinçaltınız, gizli düşmanlarınız ve sağlığınızı temsil eden evinizde gerçekleşecek, bu dolunay sevgili Terazi’ler. Ruhumuz bizim tek sığındığımız yer, eğer orası acı çekiyorsa ve kararsız kalmışsa bu son bulacak. Sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem. Önemsemediğiniz bir durum aniden ortaya çıkabilir. Gizli düşmanlarınız varsa iş yerinden bunlar ortaya çıkabilir. Neye odaklandığınıza dikkat edin. Günlük yaşamınızda sisli ve puslu durumlar söz konusu olabilir. Sıvılardan gelebilecek zararlara dikkat edin. Bu dönemde istenmeyen kilolar alınabilir, dikkat edin. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

AKREP: Topluluklar içerisindeki faaliyetlerinizin artacağı bir zaman dilimindesiniz, sevgili Akrep’ler. Geleceğe dair umutlarınız ve hayallerinizi gerçekleştirme konusunda bir adım daha öndesiniz. Finansal anlamda kar elde eden yatırım araçlarına, borsa gibi dikkat edin. Bu alanda hayalinizden fazla kazançta elde edebilirsiniz, hayal ettiğinizden fazlaca zararda. Hayattan keyif almak ve hobilerinize yönelmek için uygun bir zaman. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YAY: Sizin kariyer hedeflerinizin olduğu ev alanında gerçekleşecek bu dolunay sevgili Yay’lar. Bu bir kadersel döngünün sonucunu alma zamanı. Neyi hak ettiyseniz onu şimdi evren size getirecek. Patronlarınız ya da üstleriniz tarafından yaptığınız işler fark edilecek Bu bir terfi ya da yükselme olabilir. Maddi kazancınız işinizden dolayı geliriniz artabilir. Yakın çevrenizle ilgili özgürleşmeler yaşayabilirsiniz. Ev ve aile hayatıyla ilgili bazı gelişmeler açığa çıkabilir. Atalar ve anne-baba ile ilgili bir durum gündeme gelebilir. Eşiniz ya da varsa ortağınızla ilgili konular öncelikli görünüyor.Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

OĞLAK: Hayat felsefenizi oluşturduğunuz ve yüksek eğitim ya da uzaktan eğitimle ilgili sonuçlar elde edeceğiniz bir dönemdesiniz, sevgili Oğlak’lar. Uzun zamandır harcadığınız çabanın karşılığını alabileceksiniz. Verdiğiniz emeklerin meyvelerini toplayacağınız bir süreç olacaktır. İletişim ve zihinsel olarak yoğun olabilir, yakın çevrenizde bu durumla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Sizi ileriye taşıyacak karşılaşmalar ve tanışmalar söz konusu olabilir. Kayıplarınızı kazanca dönüştüreceğiniz bir dönemdesiniz. Aşk hayatınızda keyifli zamanlar sizi bekliyor. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KOVA: Maddi kaynaklar, gelir ve giderler alanında gündeminiz bir hayli yoğun sevgili Kova’lar. Harcamalarınız ve kazancınız arasındaki dengeyi bulmak ya da bulamamak, işte bütün mesele bu 🙂 Kendinize ait gelirlerde bir artış söz konusu olabilir. Ama borçlanmaya da dikkat. Bir dava ya da ortak kazançla ilgili sonuçlanmalar olabilir. Eşin kazancında bir artış söz konusu olabilir. Zihinsel anlamda kısıtlandığınızı düşünebilirsiniz. Aile içindeki gerilime dikkat. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BALIK: Sizin tam karşınızda gerçekleşecek bu dolunay çoğu gezegenin sizin burcunuzda toplaşması, birincil derecede etkileyecek sizi sevgili Balık’lar. Eşiniz, evliliğiniz, ortağınızla ilgili bier durum aydınlanabilir, sonuçlanabilir. Bir rakip ya da açık düşmanınız kendini belli edebilir. Ama üzülmeyin bu durum dolunay etkisiyle sonlanacak. Yani bu durumdan arınacaksınız. Geçmişinizden getirdiğiniz karmik ilişkilerinde size yol gösterdiğine şahit olacaksınız. Üyesi olduğunuz büyük arkadaş gruplarıyla yardım ve dayanışma içerisinde olacaksınız. Zihninizin dağılmasına izin vermemeye çalışın. Kişisel haritanızda nasıl etkiler aldığınızı merak ediyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ŞERİFE ESEN

GİRİT’İN ANO VOUES KÖYÜNDEKİ 2000 YILLIK ZEYTİN AĞACI

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et