YENİAY YAZILARI

KOÇ YENİ AYI 11° 30′

DERDİM BAŞKA

Sanma ki derdim güneşten ötürü;
Ne çıkar bahar geldiyse?
Bademler çiçek açtıysa?
Ucunda ölüm yok ya.
Hoş, olsa da korkacak mıyım zaten
Güneşle gelecek ölümden?
Ben ki her Nisan bir yaş daha genç,
Her bahar biraz daha âşığım;
Korkar mıyım?
Ah, dostum, derdim başka...

ORHAN VELİ KANIK
ATATÜRK 19 KASIM 1937 MERSİN
ATATRÜK VE PORTAKAL ÇİÇEĞİ
Nisan ayında Portakal Çiçeklerinin açtığı diyardan Adana'dan Ata'ya saygıyla...

"Sabiha Gökçen, ağaçtan bir mandalina koparıp soyuyor ve Atatürk’e ikram ediyor. “Yok” diyor Atatürk: ‘Portakal istiyor canım...’

“Ama dalından kendim kopardığım bir portakal olmalı. Zira hayatım boyunca dalından portakal koparmadım” diye ekliyor. Etrafında bulunan herkes çakı uzatıyor Atatürk’e... Paşa, Belediye Reisi Toroğlu’nun çakısını alıyor. Bir taraftan portakalı soyarken Sabiha Gökçen’e sesleniyor:
“Sabiha sen bilir misin bu portakal çiçeği nasıl kokar?”
“Bilmem” diye yanıtlıyor Sabiha Gökçen...
“Bir bahar günü geçtiğim Adana’dan hatırlıyorum. Bahar olaydı, bak bakalım buralar nasıl kokardı. Belki ömrümüze ömür katırdı” dedi Atatürk..."

Balık dolunayında çok yoğun bir gündem yaşadık. Yeniden okumak istersen buraya tıklayabilirsin. Şimdi baharın gelişini, mevsimin değişimini ve yeni başlangıçları konuşacağımız Koç Yeniayı var, karşımızda.

KOÇ YENİAYI
Ankara'ya göre 1 Nisan 2022 saat 09:24'te, Koç Yeniayı (11°30') gerçekleşecek. Merkür; yeniayın  yanı başında ve an haritasındaki yükselen İkizlerin yöneticisi olması nedeniyle aktif rol üstleniyor. Bu da iletişimin, medyanın, öğrencilerin, yakın çevremizin, kısa seyahatlerin, ulaşımın ve ticaretin, bilişim sektörünün, gazetecilerin, haberleşmenin ön planda olacağını anlatıyor, bizlere.

Her şey hız kazanacak, hayatımızda. Yavaşlayan, ilerleyemeyen, sonuç alınamayan her şey. Koç başlatır, enerjiktir, hızlıdır, ilktir, çocuksu bir heyecan taşır. Ateşi bulan ilk o’dur, gözü karadır, ben der, özgür olmak ister. Hür olmak onun DNA’sına yazılıdır. Atılgan, savaşçı ve mücadeleyi seven, sözünü sakınmayan, içi dışı bir. Bu enerjiler hayatın başlangıcı var olması gerekenlerdir. Bazen de fazlaca abartarak ben merkezciliğini, bencilliğe ve sözüyle savaş çıkartmaya götürebilir. Koç burcu hangi evinize yerleşmişse, bu ev alanında sözünüzü dinletmek istersiniz, özgür olmak, yenilik peşinde koşmak…

An haritasında İkizler Burcu yükseliyor. Ve yöneticisi Merkür az önce bahsettiğim gibi yeniayın hemen yanında. Bilgi akacak, yeni buluşlar, başlayan projeler, icatlar hız kazanacak. İkizler yükseleni an haritası; Kraliyet yıldızı Aldebaran ile kavuşum halinde. Mahşerin dört atlısı olarak kabul edilen, doğunun gözcüsü. Mikail Meleğiyle özdeşleştirilir. Habercidir, ticarette, iletişimde ve sanatta yaratıcılık verir ama dürüstlük çok önemlidir. Sözüne sadık mısın, yaptığın anlaşmada ya da iletişimde başkası hakkında neler konuşacaksın? Dedikodu yapmaman gerektiği konusunda uyarıdır.

Yeniay on birinci ev alanında ve yaralı şifacı olarak adlandırılan Chiron asteroidini de yanına almış. Toplumların, toplulukların şifalanması yönünde atılacak yeni adımlar, yaralarından haberdar olmamız olası gözüküyor. Yaralarımızı sarmamız, yaraladıklarımız içinse iyileştirme fırsatı. Kardeşler, kuzenler yakın çevreyle ilgili olan yaraların şifalanması mümkün, çocukluk ve ilk gençlik zamanlarından kalan yani geçmişten anıların ortaya çıkması. Ve bunların şifalanması, süreci.

Yeniay derecesinin sabit yıldızı “Alderamin“. Yargı yıldızı olarak bilinir, Jüpiter ve Satürn doğasındadır. Yargıda kazanmak, mahkeme sonucunda olumlu kararlar anlamına gelir. Hak edilen ve uzun zamandır beklenilen mahkeme kararlarını ve adaleti temsil eder. Liderlerin yardımcılarının, kurmaylarının, bakan yardımcılarının, ekiplerinin ön plana çıkacağını, yardımcı görevindeki ikincil liderlerin (üst kademenin) daha göz önünde bulunacağını söyler. Yer sarsıntılarını da anlatabilir.

Yeni topluluklar içerisine girebiliriz, sosyalleşmemiz hız kazanabilir. Bu alanlarda yapacağımız başlangıçlar hayatımızı etkileyebilir, yapacağımız yeni başlangıçlarda topluluklardan destek görebiliriz.

Yeniayın yönetici gezegeni Mars Kova Burcunda bir stelyumun içerisinde. Venüs, Satürn ve Mars onuncu evdeler. Kova burcunda ve haritanın en görünen yerinde olan bu kavuşum, toplumsal olayları tetikleyebilir. Yeni teknolojik gelişmeleri, (Kova yönüyle) sosyal platformlardaki yatırım araçlarını ve bu alanlardaki yenilikleri, kariyer hedefi haline gelen yeni mecraları gündeme taşıyabilir. Yaşamdaki hedeflerimizi, kariyer planlarımızı, yeni rotalarımızı belirlemek isteyeceğimiz bir dönem olacak.

Haritanın tepe noktasında olması dolayısıyla, toplumsal hareketliliği, isyanları ve bu hareketliliğin görmezden gelinemeyeceğini anlatır. Kitlesel hareketler, protestolar, ayaklanmalar görülebilir.

28- 29 Martta Satürn & Venüs Kova Burcunda kavuştu. Anlaşmazlık, keskin ve geri dönülemez bitişler. Yetersizlik hissi, sevmeye engellenmek. İkili ilişkilerde kopma, ayrılıklar, kısıtlanma. Para piyasalarında kısıtlanma ve sınırlanma enerjisi hakim. Olumlu açıdan ise başlayan ilişkilerde kalıcılık, sağlamlık.

Yeniaya giderken 5 Nisan’da çok önemli bir kavuşum daha gerçekleşecek. Satürn ve Mars gezegenleri 22° Kova Burcunda kavuşacaklar. İki zorlayıcı enerjinin kavuşumu, patlama, ateşli silahlar, hava saldırılarını tetikleyebilir. Bizi kişisel olarak ise kontrolsüz öfkeye, amaca yönelirken büyük bir engellemeyle karşılaşmaya götürebilir.

Satürn öğretir, disiplin ister, özveri ve emeğin karşılığında ödülünü veririm, der. Bunu sorgulayacak, her iki yılda bir bir burçta kavuşurlar. Ve bir döngü başlatırlar. 31 Mart 2020 yılında sıfır derece Kova’da kavuşarak bir döngüyü başlattılar. Covid-19 salgının ilk zamanlarıydı ve eve kapanmalar başlamıştı. Teknoloji hayatımızın bir parçası oldu evden; okulu, işimizi, alışverişimizi hallettik. Mars, hareket isterken Satürn, durdurur. Öfkeyi bastırması, öfke patlamalarına neden olur. Şimdi ise başka bir döngüyü başlatıyor. Savaş artık içimizde değil, fiziki olarak maalesef var. Bu savaştan tüm dünya etkilenecek. Sonuçlarını yine birlikte yaşayacağız. Yeni yaşam alanları teknolojide kurulurken popülerliğini artıracak.

Nisan hayatımıza sürprizleriyle gelecek. 12 Nisan 2022’de 23°Balık Burcunda Neptün ve Jüpiter kavuşacaklar. Her 12 yılda bir bu kavuşum bir burçta gerçekleşir. Yeni bir döngüyü başlatır, elbette.

Balık burcundaki kavuşum en son 1856 yılında gerçekleşmiş. Rusya ile Kırım Savaşını kazanan Osmanlı arasında PARİS BARIŞ ANLAŞMASI imzalanmış. Balık burcundaki bu kavuşum; yine Rusya’nın Kırım üzerinden Ukrayna’ya savaş açması ve tarafların Türkiye’nin öncülüğünde; Antalya ardından İstanbul’da yapacağı görüşmelerle devam ediyor. Umut ediyorum ki savaş bir an önce biter ve taraflar sağ duyuyla hareket eder.

Ayrıca denizlerdeki hareketliliği ve fırtınaları da anlatır, bu kavuşum bizlere. Balık burcunun iki yöneticisi kendi yönettikleri yerde olursa sudan gelebilecek tehlikelerde olur elbette. Neptün gazlarla da ilgilidir, buradan gelebilecek tehlikeleri de göz önünde bulundurmak gerekir.

Kişisel hayatlarımızda ise bu kavuşum bize şifayı, umudu, parasal anlamda belirsizlikleri getirebilir. Ekonomide piyasalardaki fiyat artışlarını görmeye devam edebiliriz. Neptün dağılma enerjisini içinde barındırır, gölgesine düşmeden istikrarlı planlama ile paramıza sahip çıkmamız gerekebilir. Ruhsal yönden çok harika bir zaman, şifalanma ve meditasyon çalışmaları, yaratım gücünü kullanma açısından da muhteşem bir enerji.

2 Nisan 23:45 gece yarısından 3 Nisan 11 :00 kadar Merkür Güneşin kalbinde olacak. Yani tahtına oturacak. Tam kavuşum gece 02:10 saatinde gerçekleşecek. Dua , dilek ve meditasyon için uygun zaman diliminde olacağız.

Yeniay özellikle öncü burçların; Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç’in 7 derecesi ile 15 derecesi arasında gezegeni bulunan haritaları daha çok etkileyecek. Yeni başlangıçlar yapıp, başka rotalarla hayatınıza yön verebilirsiniz.

Sağlık açısından ise Koç Burcu; baş bölgesini temsil eder. Baş ağrıları, migren atakları etkili olabilir. Delici, kesici ve keskin aletler ile yaralanmalara dikkat. Bağışıklık sistemimize özen göstermemiz gereken bir dönem ayrıca. Spor yaparken aceleci davranmayalım; kas yırtılmaları, zedelenmelerine dikkat edelim.

Ülkemizin Açısından :

Ülkemizin 10. evinde gerçekleşecek bu yeniay, iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getirebilir. Gerilimli söylemler olabilir. Ülkenin yöneticilerinin ve ülkemizin ön planda olacağı bir döneme işaret ediyor. Ülkenin denizleri hareketli olabilir. Denizlerimize dair sıcak gündem ve donanma kuvvetleri aktif olabilir. Finansal anlamda dış borçlanmada zorlu bir süreç. Yeni kararlar alınabilir. Yeni vergilendirmeler gelebilir.

Adından bahsettirecek bazı ünlü isimler : Yılmaz Güney, Özge Özpirinççi, Şükran Ovalı, Hüseyin Turan, Mahsun Kırmızıgül, izzet Yıldızhan, Mehmet Karamehmet, Neşe Karaböcek.

Kuruluş tarihi 1 Nisan 1976 Kaliforniya, ABD olan Apple ve kuruluş tarihi; 4 Nisan 1975 New Mexico, ABD Microsoft çok konuşulur. Ve tabi ki sahibi Bill Gates…

Yazıyı hazırlarken Oscar Törenlerine damga vuran Will Smith olayı gündeme düştü. Haydi gel bir göz atalım; bu adam neden böyle bir şey yaptı:

WİİL SMİTH

Haritasında çok çarpıcı bir şekilde görünen bir Satürn’ü var. 23 derece Koç Burcunda. Bu öfke problemleri yaşadığını gösterir. Satürn Koç Burcunda rahat edemez. Saldırgan, aniden öfkelenen birisini anlatır. Ayrıca bu Satürn onun hayatının baş mimarı. Tanrının parmağı adı verilen bir açı kalıbımız var. Gezegenler arasında zorlayıcı bir açı kalıbıdır. Ama çok kadersel çalışır. Duygularını yöneten Ay Akrep, Neptün kavuşumu annesinin var ile yok arasında ya da idealist bir anne olduğunu gösterebilir, kendisi de zaman zaman duygusal krizler yaşar ve bunalım geçirebilir. Ayrıca Akrep Burcunun yöneticisi Plüton’dan aldığı sert açı onu çok yoruyor, olabilir. Bunu dengelemek için sanatla uğraşıyor, dönüştürüyor kendisini, takıntıları olabilir. Ev içerisinde de öfkesini kontrol etmekte zorlanabilir. Zor bir çocukluk geçirmiş olabilir. Satürn ile sistem kurmuş ve topluluklar içinde kariyer yapmış. Güneşi Terazi burcunda ve sanat için doğmuş.

Peki şimdi neden bunu yaptı ve dünyada gündem oldu? Satürn’ü şimdilerde Neptün ve yaklaşan Jüpiter’den olumsuz etkiler alıyor. Ve bu olayı büyüttü, kariyer evinden aldığı etki meslek hayatını en zirvede olduğu anda etkileyecek.

Transit Satürn, kendisinin Jüpiter’inin tam karşında. Yani eşini temsil eden gezegene baskı yapıyor. Az önce bahsettiğim açı kalıbını da çalıştırıyor. Ve bu etkiyle eşinin üzüntüsünü sebep gösterip sunucuya tokat atıyor. Uluslararası düzeyde ses getiriyor, Satürn 9. evinde. ve 5 Nisan’da Mars ile kavuşacak. Bakalım, neler olacak?

Hem Oscar aldı hem de hayatının geri kalanını etkileyecek başka bir üne sahip oldu. Terazi Güneşinin neredeyse karşısından transit Koç Güneşi geçerken olması muazzam gökyüzüne selam verdirecek cinsten. Ayrıca kendi Jüpiter’i ile transit Jüpiter karşıtlık yapıyor şu an. Yani kendi benliğindeki sırları, evindeki her şeyi kariyerine taşıdı. Dolunay etkisi yaratarak. Bu yeniay Kuzey Ay Düğümünün üzerinde gerçekleşecek. Gitmesi gereken yolda yeni bir sayfa açıldığını gösteriyor.

Evren bize seçenekler sunar, olasılıklar arasından biz bazen seçtiklerimizle bazen de seçmediklerimizle deneyim kazanırız. Haydi gel son olarak bu yeniayın Sabian Sembolüne bakalım:

BİR YABAN KAZ SÜRÜSÜ

Kaz sürüleri en uzun uçan, en yükseğe çıkan özgür ama topluluk bilinciyle hareket eden, göçmen kuşlardır. Sürünün başındaki kaz hastalandığında diğerlerinden birisi başa geçer. Özgürlüğünüzü doyasıya hissedin ama birlikte yaşamayı bilin. Sorumluluk almanız gerektiğinde almasını da bilin. Kazlar, ortak yaşam kurmalarıyla bilinen göçmen kuşlardır. Evlilik ve ortaklıklar önemsenerek yapılmalıdır. Gezegenin mevsim geçişlerine uyum sağlamalıyız. Özgür ruhlar olarak birlikte yaşamanın tüm renkleriyle. Bazen nereye gittiğini bilmeden lideri takip edebilmek. Nereye yuva yapacağınızı bile bilmeden uçmak. Akışa teslim olmak.

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE YENİAYIN ETKİLERİ:

KOÇ: Sevgili Koçlar; sizin birinci evinizde gerçekleşecek bu yeniay, fiziksel değişiklik yapmanız konusunda istekli olmanızı sağlayabilir. Saçınızın rengini, stilinizi değiştirebilirsiniz. Hayat planınızda yeni hedefler belirleyebilirsiniz. Ruhsal yönden uzun zamandır yoğun enerjiler içindesiniz. Kardeşleriniz, yakın çevreniz ve kısa seyahatlerinizle ilgili konular gündeminizde olabilir. Hayalleriniz ve hedefleriniz konusunda kısıtlanmış ve engellenmiş hissedebilirsiniz. Topluluklar içerisinde tartışmalara girmemeye özen gösterin. Sakin kalmaya ve çalıştığınız, emek verdiğiniz her şeyin karşılığını alacağınıza olan inancınızı korumaya devam edin. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

BOĞA: Sevgili Boğalar sizin kapalı ev alanınızda gerçekleşecek bu yeniay, geçmişi bırak diyecek. Bazen sizin bir şey yamanıza gerek kalmadan her şey bir andan oluverir. Çözmeniz gereken kendi içinizdeki tavan arasına attıklarınız, bodrumunuzda beklettiklerinizdir. Ruhsal doygunluğa ulaşmak isteyeceğiniz bir dönem. Kendinize ait maddi kaynaklarınız gündeminizde olabilir. Gireceğiniz ya da üyesi olduğunuz topluluklardan şifalandırıcı enerjiler almanız mümkün. Hastaneler ile ilgili yapılması gereken kontrolleriniz varsa yaptırın. Kariyer hedeflerinizde bazı kısıtlamalarla karşılaşabilir, bu durumda enerjinizi düşürebilirsiniz. Emek verip sabırla beklediğiniz her şeyin karşılığını alacaksınız. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

İKİZLER: Sevgili İkizler; gelecek planlarınız, hayalleriniz ve üyesi olduğunuz topluluklarda yeni imkanlar bulabilir, başlangıçlar yapabilirsiniz. Kariyerinizde şans sizden yana olacak. Uzun zamandır beklediğiniz bir terfi varsa bu dönemde gelebilir. Hak ettiğiniz her şey size verilecektir. Uzaktan bir eğitim, yüksek lisans ya da yabancılarla iletişiminiz varsa, aksayabilir, engellemelerle karşılaşılabilir. İşiniz konusunda yatırım yaparken yine de dikkatli temkinli davranın. Bu dönemde işinizi daha çok duyurmak ve genişlemek isteyebilirsiniz. Kendinizin hayatınızda ön planda olduğu bir dönemdesiniz. Odak noktasınız kendiniz ve hayalleriniz olacak. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

YENGEÇ: Sevgili Yengeçler; sizin tek hedefiniz kariyeriniz. Yepyeni projeler ve fikirlerle atağa geçip başarı kazanabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için çeşitli eğitimlere ya da seminerlere katılabilirsiniz. Uzaktan gelen şifaya açık olacaksınız. Reiki ya da uzaktan gönderilen enerjilerle şifalanmanız mümkün. Tanımadığınız yabancı insanlardan, ruhsal rehberlik alabilirsiniz. Ailenizden ve aile büyüklerinden destek isteyebilirsiniz. Kariyer ve ev hayatı arasında kalabilirsiniz. Eşinizin parası ya da ortak miras alanında bir sıkışma söz konusu olabilir. Geçmişinize dönüp adaletli şekilde yargılamak istedikleriniz olabilir. Bunu yaparken fazla rasyonel davranıp yıkıcı adımlar atmamaya özen gösterin. Akışa teslim olun. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

ASLAN: Sevgili Aslanlar, hayat felsefeniz ve yeniden başlama hevesinizin ateşi yakıldı. Yüksek eğitim planlarınız, almak istediğiniz uzaktan eğitimler, yabancılarla ilgili yeni girişimleriniz devrede olacak. Yurt dışı, uluslararası iş ortaklıkları, uzaklara seyahat ya da yaşadığınız yerden taşınma kararı. İnançlarınızın, hayata bakış açınızın tohumladığınız bir zaman. Eş ve ortağınızla ilgili zorlanma enerjileri uzun zamandır etkin. Bu konuda bitişler ya da devam kararları alabilirsiniz. Kalıcı olan ile bitmesi gereken olayların yoğun olduğu bir dönem. Ortak kazanç alanlarından gelecek güzel ve sevindirici haberler var. Miras ya da nafaka gibi davalarınız varsa sonuçlar sizi sevindirebilir. Üyesi olduğunuz topluluklarda daha ön planda olabilir ve buralarla yeni iş birlikleri içerisine girebilirsiniz. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

BAŞAK: Sevgili Başak’lar, bu yeniay sizin ortak kazanç alanınızda; miras, kredi, nafaka, borçlar ve vergi konularında yeni bir dönem başlatacak. Estetik operasyonlar, dişlerinizle ilgili ihmal ettiğiniz cerrahi müdahaleler olabilir. Biliyorsunuz Koç baş bölgesiyle ilgili, sizin de yüzünüze ve dişlerinizle ilgili operasyonlar geçirmeniz bu dönem için uygun. Psikoloji, okült ve ezoterizm konularına ilgi duymanız, bu alanlarda araştırmalar yapmanız, danışmanlıklar almanız ve eğitimlere katılmanız için uygun bir zaman dilimi. Eş ve ortaklı konularda şanslı olduğunuz bi dönem. Hayatınızın aşkı kapınızı çalabilir, aniden büyük bir aşk evliliği yapabilirsiniz. Yeni bir ortaklığa girebilir, bundan şifa bulabilirsiniz. İş ve günlük yaşamınızda bazen kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Bu dönemde bağışıklık sisteminize çok dikkat edin. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

TERAZİ: Sevgili Teraziler; eş ve ortaklı konular alanınızda gerçekleşecek bu yeniay. Açık düşmanlarınızı görebilirsiniz bu süreçte. Eşiniz ya da karşınızdakiler ile ilgili yeni bir dönem ve başlangıç yapma zamanı. Bir evlilik ya da ortaklık kararı alabilirsiniz. Yenilenme ve tazelenme karşı tarafınızdaki kişilerle olan ilişkilerinizle gelecek sizlere. Günlük yaşamınız, iş hayatınız ve sağlığınızla ilgili şifalanma sürecine girdiniz. Yine de yaptırmanız gereken rutin kontrollerinizi ihmal etmeyin. Aşk yaşamınızda ve hobileriniz varsa çocuklarınızla ilgili bir süredir zorlanmalar yaşıyor olabilirisiniz. Borsa gibi hızlı yatırım piyasalarında kendinizi sıkışmış, enerjinizi kıstırılmış hissedebilirsiniz. Yaşam felsefenizi yeniden yapılandırmak isteyeceğiniz konular gündeminizde olacak. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

AKREP: Sevgili Akrepler sizin günlük hayatınız, iş yaşamınız, altınızda çalışan insanlar varsa evcil hayvanlarınız alanında gerçekleşecek bu yeniay. Çalışma koşullarınızın yenilenmesi ve bu alanda atılacak adımlar, iş arkadaşlarınızla ilgili alacağınız yenik- kararlar. Takım olarak başlayacağınız yeni projeler. İş yaşamınızda yeni başlangıçlar, bir işe başlayabilir, iş değiştirebilirsiniz. Aşk hayatınızda şifa enerjileri etkisi altında. Yapacağınız yada yeni başlayacağınız işleri yaratıcılığınızla yapacaksınız. Ve hobilerinizden keyif alacaksınız. Keyiflerinize düşkün olduğunuz bir dönem, bağımlılıklara ve zehirlenmelere dikkat. Aile içerisinde, atalarla ilgili bazı engellemeler ve kısıtlanmalar söz konusu. Hanenizde kendinizi bunalmış ve enerjinizi kıstırılmış hissedebilirsiniz. Uzun zamandır artan sorumluluklarınız size bu aralar zorlayabilir. Beden sağlığınıza midenize sorunlarına, dolaşım sisteminize dikkat edin. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

YAY: Sevgili Yaylar; aşk hayatınız, hayattan aldığınız zevkler, spor alışkanlıklarınız varsa çocuklarınızı temsil eden ev alanınızda gerçekleşecek bu yeniay. Yeniden başlasın, aşk ateşi yansın, sevgili Ajda Pekkan’ın deyimiyle. Bir aşk tohumu filizlenebilir ya da bir aşk bitebilir. Bu alandan yeni kararlar alabilirsiniz. Yatırımlarınız konusunda yeni adımlar atabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlar hakkında alınacak yeni kararlar ya da bir çocuk yapma kararı olabilir. Ev hayatında ve aileden, aile büyüklerinden şifalanacağınız bir dönem. Bir mülk edinebilir, yaşadığınız evde bolluk ve bereket enerjisini hissedebilirsiniz. Atalardan gelen desteği üzerinizde hissedeceksiniz. Yakın çevre, kuzenler ve kardeşler konusunda bir süredir enerjinizin sıkıştırıldığını, baskılandığını hissediyorsunuz. Bu konuda savaşma enerjisine girmeden akışa bırakmanız gereken zamanlar. Eğitim hayatınızda da bazı zorlanmalar söz konusu olabilir. İletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

OĞLAK: Sevgili Oğlaklar; bu yeniay ile eviniz, aileniz ilgili konular, aile büyükleriniz ve kariyerinizle ilgili alacağınız yeni kararlar ve gelişmelerle ilgili. Emlak konularında yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Ev içinde yenilikler ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Taşınma kararı alabilir ya da aniden evlenebilirsiniz. Kardeşleriniz, kuzenler, yakın çevrenizde bir şifalanma süreci söz konusu. Küslükler bitebilir, zihninizdeki ve kalbinizdeki kırgınlıklarda arınabilirsiniz. Bu süreçte iletişimin ve zihninizin dağılmamasına dikkat edin. Hiç olmadığınız kadar bağışlayıcı ve affedici olabilir, geçmişi temize çekmek isteyebilirsiniz. Maddi konularda sıkışmışlık ve değer kaybı yaşadınız, bu dönemde yeni atılımlar yapmak yerine bir süre gözlemci olun. Bu dönemde emek verip sabırlı davrandıysanız, kayıplarınız kazanca dönüşebilir. Günlük rutininiz ve iş yaşamınızın aktif olduğu bir dönemdesiniz. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

KOVA: Sevgili Kovalar; bu yeniay sizin kardeşleriniz, kuzenleriniz, kısa yolculuklarınız, iletişimiz ve eğitim alanınızda gerçekleşecek. Yepyeni bir eğitime başlayabilir, aniden kısa bir seyahate çıkabilirsiniz. Bu süreçler sizin hayatınızda bambaşka dönüm noktaları olabilir. Yeni alacağınız sözleşme ve anlaşma kararları olabilir. Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili yeni başlangıçlar ve projeler olabilir. Yakın mesafeli bir işe girebilirsiniz. İletişimi kullanarak, yapacağınız projeler önünüzü açabilir. Uzun süredir, kişiliğinizi ve kimliğinizi yeniden şekillendirdiğiniz bir dönemdesiniz. Artık bazı şeylerin yerli yerine oturduğunu gözlemleyebilirsiniz, Kendinizle savaş halinde olmayı bir kenara bırakın, lütfen. Kendinize verdiğinizin değeri artacağı, maddi kaynaklarınızda bolluk enerjisinin olabileceği bir dönem. Para harcarken dağılma enerjisine dikkat edin, bu dönem harcamalarınız artabilir. Aşk hayatınız varsa çocuklarınız ve hayattan aldığınız keyifler gündeminizde. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

BALIK: Sevgili Balıklar; yeniay sizin kendinize ait maddi kaynaklarınız, değerlerinizle ilgili alanda gerçekleşecek. Bu alanlarda yeni gelişmeler ve adımlar söz konusu olabilir. Yeni bir proje teklifi gelebilir ya da hayata geçebilir. Bu alandaki adımlarınızda daha gözü kara davranabilirsiniz. Yine de planlı ve programlı adımlar atmanızda fayda var. Maddi kazancınızda bir artış söz konusu olabilir. Kendinizi şifalandırdığınız bir dönem. Fiziksel ve kişilik olarak arındığınızı hissedebilirsiniz. Kimliğinizdeki genişleme ve büyümeyi fark edeceksiniz. Bedeniniz açısından da bu büyüme gerçekleşebilir, beslenme alışkanlıklarımıza dikkat edelim. Geçmişe ait bilinçaltındaki konular uzun süredir, sizin enerjinizi kısıtlayan ve yoran durumlar yaratmış olabilir. Kalıcı çözümler için Satürn ün sizin sabrınızın karşılığını vermesini bekleyin, olur mu? Biliyorum orada savaş enerjisi hakim. Ama sizin bilinçaltınız çok yaratıcı, bu alanda döngüler tamamlanıyor, arınıyor ve size ait olmayan enerjileri bırakıyorsunuz. Kendi doğum haritanız üzerindeki kişisel etkileri merak ediyorsanız buradan bize ulaşabilirsiniz.

Yeniay içimizdeki yaşam sevincini ve umudunu yaksın. Sevgiyle ve BARIŞ’LA….

Şerife ESEN

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et