GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

YILIN İLK GÜNEŞ TUTULMASI

BOĞA 10° 28′

Photo by Valentin Antonucci on Pexels.com
BİRDEN BİRE

Her şey birdenbire oldu.
Birdenbire vurdu gün ışığı yere;
Gökyüzü birdenbire oldu;
Mavi birdenbire.
Her şey birdenbire oldu;
Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan;
Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire.
Yemiş birdenbire oldu.

Birdenbire,
Birdenbire;
Her şey birdenbire oldu.
Kız birdenbire, oğlan birdenbire;
Yollar, kırlar, kediler, insanlar...
Aşk birdenbire oldu,
Sevinç birdenbire.

ORHAN VELİ KANIK

30 NİSAN BOĞA BURCU GÜNEŞ TUTULMASI

Zaman sudan da hızlı akıyor. Yılın beşinci ayına girmeye hazırlanırken, ne çok şey yaşadık! Ve artık tutulma dönemine girdik. İlk tutulma, Boğa Burcunda gerçekleşecek olan parçalı Güneş Tutulması. Güney yarım küreden izlenecek bu tutulma; yaklaşık 3 saat 41 dakika sürecek. Bu da demek oluyor ki tutulma hayatlarımızda yaklaşık dört yıl etkisini sürdürecek. Tutulmaların süreleri onların, hayatlarımızın arka planında ne kadar çalıştığına dair fikir verir. Bu çalışan enerjiler iç içe geçmiş şekilde hepimizin yaşamlarında varlığını sürdürür. Bir sonraki Güneş tutulmasına 23 Ekim 2022’ye kadar (yani altı aylık) etkisini sürdürecektir.

Güneş tutulması Yeniay dönemlerinde gerçekleşir. 18 yıllık bir döngüyü kapatır. Bundan 18 yıl öncesinde neler yaşadığımızı gözden geçirdiğimizde, neler yaşanabileceğimiz konusunda fikir sahibi oluruz.

Bu tutulmayı 18 yıl öncesinden ayıran özelliği ise Boğa’da bulunan Uranüs’ün yanında gerçekleşmesi. Uranüs ağır hareket eden bir gezegendir. Döngüsünü ( güneş etrafındaki turunu) yaklaşık 84 yılda tamamlar. Boğa burcunda olduğu sırada gerçekleşen tutulmalar; 1937- 1939 yıllarında gerçekleşmiştir. 7 Kasım 1938’te Boğa Burcunda gerçekleşen Güney Ay Düğümü yönlü Ay tutulması; 10 Kasım 1938 ülke liderinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ani ve sarsıcı kaybını getirmiş. (Ay Tutulmaları, sonlanmaları anlatır.) Ülkemizin Akrep burcundaki stelyumunun (aynı burçta gezegen toplaşması) ve özellikle Güneşinin karşısında gerçekleşen bu tutulma; bir son ve yeni bir dönemin başlangıcını anlatır.

Şimdi gerçekleşecek olan tutulmamız; Kuzey Ay Düğümü yönünde bir Güneş Tutulması. Kuzey Ay Düğümü bizim gideceğimiz yoldur, iyicil enerjiler taşır. Varılacak yolda yardım edileceğini, destekleneceğimizi de anlatır. Güneş tutulmaları yeniay zamanlarıdır, demiştik. Bu dönem yeni başlangıçları, atılacak yeni tohumları, adımları ve hızlı değişimi getirebilir. Sabit Burçlarda; (Boğa, Akrep, Aslan ve Kova) 5 derece ile 15 derece arasında gezegenleri olanlar daha çok etkilenecekler.

Boğa Burcunun yeryüzünü temsil ettiği tezinden yola çıkarak; dünyamız için yeni bir başlangıç diyebiliriz. Toprak, topraktan gelen mahsuller, tahıllar, tohumlar, değerlerimiz, değerlilerimiz, maddi anlamda değeri olanlar, altın, para piyasaları, bize ait olanlar… Konfor alanımız, değiştirmek istemediklerimiz, zevklerimiz, estetik anlayışımız, sanat ve sanat eserleri, koleksiyonerlik, pahalı alışkanlıklarımız… Boğa toprak grubunun sabit burcudur. Birikim yapmayı sever, tek ve güzide olanın kendinde olmasını ister. Boğa Burcunun temsil ettiği alanlarda ani ve hızlı değişimler yaşanabilir, Uranüs etkisiyle.

Uranüs Boğa burcunun 10 derecelerini geçen yılın Nisan ayından beri geziyor. Önce düz hareket, sonra retro ve ardından yeniden düz harekete geçti. En son 2022 ‘nin başında düz harekete geçerek yeniden bize kendini hatırlattı. Peki neler yaşamıştık, bu dönemde? 30 Nisan 2021’de Güneş Boğa ve Uranüs Boğa burcun 10 derecesinde kavuşum yaptı. 2 Mayıs 2021’de teknoloji aracılığıyla(internetteki video platformu)Sedat Peker; ülke gündemini sarsan ve şaşırtan videolar serisini yayınlamaya başladı. Ve uzun zaman ülke gündeminde etkisini korudu. Şimdi ise bu derecede bir tutulma gerçekleşecek. Yine aynı kaynağın ortaya çıkabileceğini, sesini duyurmak isteyebileceğini ya da çekilen videolar ile ilgili yeni bir durumun oluşabileceğini söyleyebilir. Ülkemiz haritasında Güneşimiz 5 derece Akrep Burcunda, bu kavuşum ise (Uranüs & Güneş Boğa Kavuşumu) ülkenin güneşinin karşısında gerçekleşti. Yani ülke yöneticilerine muhalif ve şaşırtıcı bir eylem. Uzaklardan, kendi konforlu alanından, internet aracılığıyla; kararlı, sakin görünüşünün altında boğa öfkesini saklayarak. Kendine ait değerlerini koruma eğiliminde olduğunu beyan ederken;(Boğa semboliği) şaşırtıcı, sarsıcı ve beklenmedik Akrep burcunun temsil ettiklerine( yeraltı dünyası, krizli ve gizli saklı konular, cinayetler, ölümler…) değinerek. Ayrıca o dönemde Boğa Burcunda Venüs(yöneticisi) ve Merkür’de bulunmakta. Dolunay etkisi yaratmıştı. Yani su yüzüne çıkan bir sürü olay ve perde arkasındaki gelişmeler gündemimize oturmuştu.

Uranüs Boğa burcunda 14 yıl kalacak her sene Güneş ile Uranüs bu kavuşumu yapacak. Elbette başka faktörlerde var bu olayı tetikleyen.. Satürn Kova burcunda ilerlerken, Türkiye’nin doğum haritasında mafya, gizemli işleri, yeraltı ve gizli saklı olayları anlatan krizler evi alanını tetikliyor. O dönemde gerilimli bir enerji gerçekleştirmiş hem Uranüs & Güneş Boğa’ya hem de tüm bunlar birleşerek; ülkemizin Akrep stelyumuna. Bazen gökyüzünde gerçekleşen bir transit tüm haritayı etkiler. Demem o ki Bilge Kuş; o dönemi hatırlatan olaylar olabilir. Zamanda kısa yolcuğumuzun ardından haydi gel, bugünü anlamaya çalışalım, birlikte.

An haritasında yükselen derecesi (Ankara’ya göre) galaktik merkez ile bağlantılı 26-27 Yay Burcu derecesinde. Peki Galaktik merkez nedir? Dünyamızın da içinde bulunduğu samanyolu galaksinin merkezi ya da kalbi olarak geçer. Bir karadelik, vortex alanı olarak da bilinir. Kozmik bilinç merkezidir. Bu derecelerde bir gezegeniniz var ise galaktik merkezle bağlantılı, ilahi atanmış kişiler olabilirsiniz. Bu derecenin yükselende olması bilinç sıçraması yaşayabileceğimizi gösteriyor, olabilir. Titreşimi yüksek ve farkındalık gerektiren olaylar yaşayabiliriz.

Boğa’daki Uranüs para ile olan bağımızı değiştirdi. Teknoloji ile parayı birleştirip; her şey dahil buna, konfor alanımızdan çıkarttı. Banka ve bankacılık sistemlerinde dijital dünya artık çok daha aktif kullanılıyor. Metaverse dünyası ve orada yaratılan yeni hayat düzeni. Dünyada pek çok kaynak kullanımının geçerliliği kalmadı. Yenilenebilir enerjiler, dünyayı uzaya taşıma, koloni kurma, uzayda tarım, (Uzay&Uranüs, Dünya&Boğa) uzay teknolojileri, elektrik, doğalgaz, dijital paralar, laboratuvarlarda oluşturulan gıdalar vb.

"Uzay çağında bir ayağımız
Ham çarık, kıl çorapta olsa da biri..." Ahmed Arif'in dediği bahsettiği yerdeyiz, aslında.

Değişime hazır ol, direnme, şartlar değişecek; sular durulduğunda kendi güvenli alanını yaratacaksın. Boğa kendini güvende hissetmek ister. Gökyüzü bu tutulmayı destekliyor. Plüton 2008’den beri Oğlak burcunda artık son derecelerinde. Ve 29 Nisan’da geri hareketine başlıyor. Tekrar gözden geçirmen gerekenler, yaptıklarının karşılığını alacaksın der. Neptün& Jüpiter ve Venüs’ün Balık’taki toplaşmasına destek veriyor. İlahi düzlemde olması gerekenin mutlaka olacak, bitmesi gereken bitecek, hak ettiklerini dönüşerek alacaksın. Köklü değişimler ve başlangıçlar olacak, der.

Balık burcunda Neptün ile kavuşan Venüs, bugün Jüpiter ile tam kavuşum yapıyor. Hep bahsedilen şifa zamanları. Maske kullanımının sınırlandırılması, vaka sayılarının düşmesi ve ilerleyen zamanlarda ilaçların çıkması gibi güzel gelişmeleri temsil eder. Sanat ve sanatçıları, müzisyenleri ve bu konuda alınacak yeni kararları anlatabilir. Neptün ayrıca ilaç sanayi ile de ilgilidir, bu alanda güzel haberleri alabiliriz. Sanatta yaratıcılığı ve ilhamı, tutkulu aşkları, evlilikleri ayrıca tutkuyla, inançla yapılan işleri görmemiz mümkün. Bu dönemde dolandırıcılık artabilir, muhtemelen denk gelmiş olabilirsin. Sosyal medya hesaplarının çalınması, telefon dolandırıcılığı, kanma ve kandırılma durumlarına dikkat edilmeli. İyimserlik güzel şey ama dikkatli olmakta fayda var Venüs&Jüpiter kavuşumu yükselen derecesiyle gergin bir etkileşimde. Olayları iyice anlamadan hareket etmemekte fayda var.

Mars Balık’ta bu tutulmaya destek veriyor. Güçlü ve cesur duygular, kararlı bir yapı çıkıyor, karşımıza. Mars Balık’ın gölgesine düşmeden, öfke kontrolünü sağlayarak!

Tutulmanın zorlayıcı enerjisi Satürn’ün Ay Düğümlerine gergin açısı. Bu da olması gergin enerjilerinin yeryüzünden boşaltılmasıyla ilgili. Olası yer hareketliliği, birden gelişen hava koşulları, kasırga ya fırtınalara dikkat edilmeli. Denizlerde de hareketlilik söz konusu. Bu denli Balık vurgusu denizlerden gelen tehlikeyi de anlatıyor olabilir.

Merkür ise 30 Nisan itibariyle yöneticisi olduğu İkizler Burcuna geçiyor. İletişimde hareketli, aktif bir dönem bizi bekliyor. Aklımıza ilk geleni söylememekte fayda var, yine de. İlerleyen günlerde retro hareketine başlayacağı için, tekinsiz enerjileri barındırabilir, dikkat edelim.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ AÇILIŞ HARİTASI

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ KURULUŞ AN HARİTASI

Yukarıda gördüğünüz harita 23 Nisan 1920’de, Hacı bayram Veli Camiinden Cuma namazından çıkan Mebusların içinden en büyüğü olan, Sinop Milletvekili Şerif Bey’in saat 14:45’te TBMM’de yaptığı açılış konuşmasının saatidir. Boğadaki güneş tutulması; TBMM’nin Güneşini ve Güney Ay Düğümünü etkileyebilir. Bu harita Cumhuriyet’e giden yolu öyle güzel özetliyor ki. Yükselen Başak; Türkiye Cumhuriyetinin (29 Ekim 1923 tarihli) haritasında gideceği yol Kuzey Ay Düğümü, Başak. Bu haritadaki Ay ve Plüton’un Yengeç burcunda kavuşumu; vatanını koruyan halkın küllerinden yeniden doğduğunu, çektiği eziyeti, baskıyı, dönüşümü anlatıyor. Ve bu yolda askeri gücünü, inançla (6.ev Uranüs Balık) sonuna kadar, herkesi şaşırtan şekilde, tutkuyla, kararlılıkla( 2. Mars Akrep), bazen gizli düşmanlarıyla savaşarak ( Satürn 12. ev Başak) ama bazen bu gücü doğru kullanarak… Açık düşmanlarıyla antlaşma yaparken; fikirlerinde ve görüşlerinde öncülük, liderlik edip sözünü sakınmayarak( Merkür Koç, Şiron Koç, Venüs Koç)uluslararası toplumlardan aldığı destekle-Krallar, Kraliçeler- (Neptün&Jüpiter Aslan) kuruyor. Bırakılması gereken geçmiş; uzak yerleri bırakıp -imparatorluk sınırlarını- ( 9. Ev Boğa Güney Ay Düğümünü) gidilmesi gereken gelecek; Misak-ı Milli sınırları için mücadele etmeyi (3. Ev Akrep Kuzey Ay Düğümü)anlatıyor.

Haritanın vaat ettiklerinin hepsi Güneş ve birçok gezegeni Akrep’te olmasıyla 29 Ekim 1923’te gerçekleşiyor. Tarım ülkesi olmak, üretmek, tembellikten uzak durup düzenli bir yaşam planı çıkartmak, Başak gibi detayları yakalayabilmek…TBMM’nin birincil motivasyonu ve ülke olarak bizim gitmemiz gereken yolu işaret ediyor.

Meclisin bu dönemde hareketli olacağını anlayabiliriz. Yeni seçim kanunu, muhalefetin attığı ya da atacağı adımlar, iktidarın bu konudaki karşı adımları gündemimizde olacak. Siyasette gündem yoğun ve sarsıcı gelişmeler olabilir. Her şeyin hayrımıza olması dileğiyle. Haydi gelin son olarak Boğa Tutulmasının, Sabian Sembolüne bakalım:

SABİAN SEMBOLÜ

ÇİÇEK EKEN BİR KADIN

Ne kadar yorulduğunu fark etmen gerek, doğaya kulan vermen onun ezgisini takip etmen gerek. Evrende her şey sen olmasan da varlığını devam ettirecek. Dur ve kendini, bedenini dinle. Gözlemle ama gözetlemeyi bırak. Gitmesine ayrılmasına, kuruması gerekene yetişemezsin. Rehabilite olabileceğin alanlar yaratabilirsin. Kendini besle, başkalarına verebilmen için kendini çoğaltman ve sağaltman gerek. Yolun kenarında inadına taşın içinden çıkan çiçeğe selam ver. Sahip olmak nedir? Fark edebilmek mi yoksa zamanla taşıyamayacağın yükler(mal, mülk, dert, tasa vb.) edinmek mi? Papatyaya bak, karanfilin kokusuna, gülün yaprağındaki zarafete. Bütün olarak da gör, kendini. İçini ve dışını saranı fark et.

GÜNEŞ TUTULMASININ BURÇLARA ETKİLERİ: 

YÜKSELEN KOÇ: Boğa Tutulması sizin değer anlayışınız, kendinize ait maddi değerlerinizi temsil eden ev alanınızda gerçekleşiyor, sevgili Koç’lar. Bir hastalığınız var ise şifalanabilir, rüyalarınız aktif. Geçmişe ait konularda da affedici davranabilirsiniz. Gizli düşmanlarınızı göremeyebilirsiniz. Kanma ve kandırılma olaylarına dikkat edin. Sosyal medya hesaplarınıza dikkat. Uzaktan aldığınız eğitimler konusunda kadersel döngüler söz konusu. Maddi açıdan önünüzü görmekte zorlanabilirsiniz. Bu dönemde daha temkinli davranabilirsiniz. Kariyer alanından destekleniyorsunuz. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA: Boğa Tutulması sizin burcunuzda gerçekleşecek sevgili Boğa’lar. Adeta yeni bir yaşam planına adım atacaksınız. Fiziksel kimliğiniz ile daha ön planda olabilir, hayattaki amacınız ve motivasyonlarınız konusunda köklü ve ani değişimler yaşayabilirsiniz. Arkadaşlardan ve üyesi olduğunuz gruplardan şifalandırıcı etkiler almanız mümkün. Uzunca bir süredir sizin motivasyonlarınızı değiştiren sihirli değnek Uranüs yine bunu yapabilir. Uzaklardan, yabancılardan, yüksek öğrenim ya da uzaktan eğitimden destek ve emeğinizin karşılığını alma durumu söz konusu. Boyun, boğaz çakrası, ense ağrılarına dikkat edin. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Boğa Tutulması sizin geçmişinize ait konularınız, korkularınız, gizli düşmanlarınızı temsil eden kapalı ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili İkizler. Gizlide kalmış görmeniz gereken, arkanızdan dönen ne varsa şaşırtıcı şekilde ve aniden ortaya çıkabilir. Yapılması gereken doktor kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Kadersel döngüler içerisinde olacağınız zamanlar. Aniden hastaneye yatış tedavi süreci olabilir. Bitmesi gereken bitecek bu dönemde. Kariyer alanınızda şifalanacağınız bir dönem. Daha gidecek çok yolumuz var, yolda kalması gereken yolda kalacak. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ: Boğa Tutulması sizin arkadaşlıklar, hayaller ve umutlar ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili Yengeç’ler. Bu alanda yenilikler ve aniden gelişen olaylar söz konusu olabilir. Yeni gireceğiniz gruplar, üyesi olduğunuz dernekler içerisinde köklü değişimler, söz konusu olabilir. içerisinde İkili ilişkiler ve ortaklıklar evinden destekleniyorsunuz, dengeyi korumaya gayret edin. Yeni arkadaş grupları ya da üyesi olduğunuz derneklerde yeni faaliyetler üstlenebilirsiniz. Uzaklar ve yabancılardan gelen olumlu ve şifalı etkiler. Kendinize yatırım yaptığınız pek çok konuyu yeniden gözden geçirebilirsiniz. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN: Boğa Tutulması sizin işiniz, kariyeriniz ve yaşamdaki hedeflerinizi temsil eden ev alanında gerçekleşecek, sevgili Aslan’lar. Bu alanda yeni ve hızlı gelişmeler olası gözüküyor. Bir terfi alabilir, kariyeriniz ve hedefleriniz konusunda değişim yaşayabilir, şaşırtan kararlar ile adınızdan bahsettirebilirsiniz. Eviniz, aile büyüklerinizle ilgili de gelişmeler yaşanabilir. Psikolojinizi, bilinçaltınızı temsil eden ev alanından destekleniyorsunuz. Eşiniz varsa ortaklı işlerinizden gelen maddi geliri konusunda da gökyüzü sizden yana. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK: Boğa Tutulması sizin hayat felsefenizi oluşturduğunuz, yurt dışı bağlantılarınızı, yüksek eğitiminizi temsil eden ev alanında gerçekleşiyor, sevgili Başak’lar. Bu alanlarda yeni başlangıçlar yapabilir, hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir (uzaktan ya da yüksek) eğitime başlayabilirsiniz. Ortaklı konularda ve eşinizden yana şanslı olduğunuz bir dönem. Aşk hayatınızda dönüştürücü etkiler almaya devam ediyorsunuz. Günlük işleriniz ve sağlığınızla ilgili yoluna koymanız gerekenler olabilir. Hayat felsefenizi yeniden oluşturabilirsiniz. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Boğa Tutulması sizin ortaklı yatırımlarınız, eşinizin parası ya da mirasla ilgili konular ile ruhsal dönüşüm içeren psikolojinizi anlatan ev alanınızda gerçekleşiyor, sevgili Terazi’ler. Bu konularda aniden çıkan gelişmeler ve ani bir ameliyat söz konusu olabilir. Bu alanlarda yeni başlangıçlar yaparken özellikle yatırım konusunda dikkatli davranmanızda fayda var. Krizli durumlar beklenmedik şekilde gelişebilir. Eviniz ve yuvanızda köklü değişimler söz konusu olabilir. İş yaşamında ve günlük işlerinizde sağlığınızla ilgili şifalanmalar olası gözüküyor. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP: Boğa Tutulması sizin karşı evinizde gerçekleşecek, sevgili Akrep’ler. Eşiniz var ise ortağınız, danışmanlık aldığınız ya verdiğiniz kişiler, açık düşmanlıklarınıza dair konular üzerinde yeni ve hızlı bir başlangıç. Bir buçuk yıl içerisinde gerçekleşecek olan tutulmalar sizin kişiliğinizi ilişkilere bakış açınızı dönüştürecek. Siz bu konulara çok da yabancı değilsiniz. İkili ilişkileriniz dönüşecek gözüküyor. Kardeşler ve kuzenler alanından size destek var. Aşk hayatınızda, çocuklarınızla olan ilişkilerinizde, keyif aldığınız konularda şifalanma söz konusu. Ani ve hızlı bir evlilik teklifi ve kararı alınabilir. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN YAY: Boğa Tutulması sizin günlük işleriniz, iş yaşamınız ve sağlığınızı ilgilendiren ev alanınızda gerçekleşiyor sevgili Yay’lar. Bu alanlarda hızlı başlangıçlar, ani ve şaşırtıcı değişimler söz konusu olabilir. Sağlığınızda boyun ve ense ağrılarına tiroidinize dikkat edin. Haneniz ve yuvanızda bir süredir şifalandıran etkiler mevcut. Maddi anlamda kendi kazancınızla ilgili destekleniyorsunuz. Kardeşler, kuzenler ve yakın çevreyle olan ilişkilerinizde bir süredir devam eden gerginlik sizi aslında gitmeniz gereken yol konusunda kararlı kılıyor. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK: Boğa Tutulması sizin hayattan aldığınız zevkler, hızlı, riskli ve heyecanlı yatırımlar, varsa çocuklarınız, sanatta yaratıcılığınızı anlatan ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili Oğlak’lar. Kardeşleriniz, kuzenler ve yakın çevrenizle ilgili şifalanma söz konusu. Yeni ve beklenmedik bir aşk kapınızı çalabilir. Riskli yatırımlarda ani gelişmeler söz konusu olabilir. Uzun zamandır, sizin burcunuzda olan Plüton bu konularda size destek verecek. Maddi kazancınızla ilgili bir süredir oluşan kısıtlanma hissi geleceği planlamanızda sizi destekliyor. Beklenmedik ve sürpriz bir çocuk haberi gelebilir, sizden. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA: Boğa Tutulması evinizin, aile büyüklerinizin temsil edildiği ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili Kova’lar. Ev, arsa alma ya da satma, evi içerisinde ani ve hızla gelişen yenilikler söz konusu olabilir. Sizin için eviniz ve konfor alanınız çok önemli. Evinizde kendinize ait düzeninizde değişiklik istemezsiniz. Bu tutulma sürpriz gelişmelere hazır olun, der. Aniden evlilik kararı alabilirsiniz. Kariyer ve aile hayatınızla ilgili önümüzdeki bir buçuk sene boyunca bu alanlarda köklü değişimler söz konusu. Kendinize ait maddi kaynaklarınızla ilgili bir iyileşme de söz konusu, olabilir. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK: Boğa Tutulması sizin iletişim, eğitim, kardeşler ve kuzenler, kısa seyahatleri temsil eden ev alanınızda gerçekleşiyor, sevgili Balık’lar. Bu alanlarda ani ve birden gelişen olayla söz konusu olabilir. Bir eğitime başlayabilir, kısa seyahatlere çıkabilirsiniz. Arabanız varsa satabilir ya da araba alabilirsiniz. İmza atmanız gereken bir anlaşma ya da sözleşme ile ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Kendinizi, bedeninizi şifalandırdığınız zamanlardan geçiyorsunuz. Hayalleriniz konusunda desteklendiğiniz bir dönemdesiniz. Doğum haritanızda nasıl etkiler aldığını öğrenmek ve danışmanlık almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Gökyüzünün ışığı sarsın hepimizi…

ŞERİFE ESEN

ÇOCUKLAR GİBİ
Bende hiç tükenmez bir hayat vardı
Kırlara yayılan ilkbahar gibi 
Kalbim hiç durmadan hızla çarpardı
Göğsümün içinde ateş var gibi 
Bazı nur içinde, bazı sisteyim 
Bazı beni seven bir göğüsteyim 
Kah el üstündeydim, kah hapisteydim 
Her yere sokulan bir rüzgar gibi 
Aşkım iki günlük iptilalardı 
Hayatım tükenmez maceralardı 
İçimde binlerce istekler vardı 
Bir şair, yahut bir hükümdar gibi 
Hissedince sana vurulduğumu 
Anladım ne kadar yorulduğumu 
Sakinleştiğimi, durulduğumu 
Denize dökülen bir pınar gibi 
Şimdi şiir bence senin yüzündür 
Şimdi benim tahtım senin dizindir 
Sevgilim, saadet ikimizindir 
Göklerden gelen bir yadigar gibi 
Sözün şiirlerin mükemmelidir 
Senden başkasını seven delidir 
Yüzün çiçeklerin en güzelidir 
Gözlerin bilinmez bir diyar gibi 
Başını göğsüme sakla sevgilim 
Güzel saçlarında dolaşsın elim 
Bir gün ağlayalım, bir gün gülelim 
Sevişen yaramaz çocuklar gibi                          
                     
                  SABAHATTİN ALİ

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et