YENİAY YAZILARI

YAY DOLUNAYI

AT !..

Anlat bize yürüyüşün güzelliğini
koşunun rüzgarını, köpüren yeleyi
toynakların kızgın kıvılcımlarını

Kişneyen bir tayın sevincini anlat
öfkeyi ve sağırındaki mahmuz yarasını
Masallardaki şehzadeleri anlat bize

Avradın ve silahın kardeşisin ya
feodalın töresini anlat biraz da
ve terkinde kaçırdığın kızları

Dağları anlat bize, eşkiya gecelerini
ölümleri ölümsüzlükleri anlat bize
sonra tahta’dan tunca dönüşünü

Sen ki hepsini görüp yaşayansın

AHMET TELLİ

YAY BURCU NEYİ TEMSİL EDER?

Yay Burcunun takımyıldızı; mitolojide elinde okunu fırlatmaya hazırlanan, yarı insan yarı at olan “Centaurus” olarak adlandıran bir yaratıkla simgelenmektedir. Uzun yollar ve yolculuklar, uzak yerler, yabancılar, yüksek öğrenim, yüksek adalet duygusunu ve hukuki konuları anlatır. Dahası hayat felsefemizi, kahramanları, bilgeleri ve özgürlüğüne düşkün maceraperestleri de temsil eder. Hayatın neşesi, pozitifliğimizi, hayallerimizi inançlarımızı da anlatır. Din ile ilgili konuları, dış ticareti, büyük yatırımları, dış ülkelerle ilişkilerimizi, uzak akrabalarımızı, ayrıca basın ve yayıncılık faaliyetleri, yazarları ( büyük basın- yayın organları) anlatır.

Dolunaylar tamamlanma evresidir, ayın güneşten aldığı ışığı en parlak haliyle bize yansıttığı zamanlar. Suların yükseldi, duygularımızın yükseldiği, gizli saklı olayların ortaya çıkabildiği, tamamlanma enerjisinin hakim olduğu zaman dilimi.

Geçen iki yıl boyunca Yay- İkizler aksında tutulmalar yaşadık. Bu Dolunay 14 Aralık 2020 Yay Burcundaki Güneş Tutulmasının derecesinde gerçekleşiyor. O dönemde; 2021 başından itibaren neler yaşadık hayatlarımızda? Neler geldi ya da gitti? Yeniden o konular gündemimize gelir ve bunlarla ilgili sonuçlanmaları duymamız olası.

21 Haziran’a yani yaz gün dönümüne birkaç gün kala gerçekleşen bu dolunay bize bazı ip uçlarını verir, önümüzdeki yaz mevsiminde neler yaşayabiliriz?

Türkiye saatiyle 14 :51 ‘de 23° 25’ Yay Burcunda gerçekleşecek bu Süper Dolunayın ( dünyaya en yakın ) etkilerine hadi gelin birlikte anlamaya çalışalım:

SİSLER İÇİNDE YANSIYARAK

Yükseleni Terazi burcu olan Yay Dolunayında öne çıkan konularımız; hak, hukuk ve adalet, ikili ilişkiler elbette sanat ve sanatçılar, estetik değerlerimiz, değerli olanlarımız öne çıkacaktır. Yönetici gezegeni Venüs Boğa’da, henüz Uranüs’ten ayrılıp Kuzey Ay Düğümüyle kavuşuyor. Bu yolda bir kaderin çizildiğini, istikrarlı ve kararlı davranarak yoluna devam edebileceğimizi, krizler yaşanabileceğini, gözlerimizi gerçeklikten uzak tutmamamız gerektiğini söylüyor.

Değişken durumlar, kaygan zeminler hakim. İki ışığımız (Güneş ve Ay) değişken burçlarda karşı karşıyalar. Ve Neptün’den sert bir etki alıyorlar. Hava, ateş ve su elementleri arasındaki bu gerilim elbette hava durumuna yansıyacaktır. Aniden değişen hava koşulları ülkemizde de bir süredir sel felaketlerine neden olmakta. Duygularımız ve durumlarda değişkenlik gösterirse şaşırmamalıyız. Kaygan ve sisli bir ortam içerisindeyiz. Ekonomik yönden maalesef fiyat artışlarını göreceğiz, krizin büyüdüğüne şahit olabiliriz.

Çevremizde pek çok aldatma, aldanma ve kandırılma olayına tanıklık ederken , bizzat bu durumu yaşarken de bulabiliriz kendimizi. Şaşkınla “bunu da mı yaptılar?” diyebileceğimiz durumlara denk gelebiliriz. Dikkatli ve uyanık olmamız gerekiyor. Uzaktan ve yabancılardan gelen, iletişim yoluyla sağlanan bu tür olaylara ayyuka çıkar bu dönemde.

Üçüncü evde gerçekleşen dolunay; eğitim ve öğretim, yakın çevre, iletişim konularıyla yoğun bir gündemimiz olabilir, diyor. Yakın komşularımızla ilgili değişken durumlar, olayların açığa çıkması ya da sonuçlanması, kahramanlık yaratan durumların duyulması.

Yay burcu yöneticisi Jüpiter Koç Burcunda ve Mars ile uzaklaşsa dahi yine savaş ve mücadele enerjisini büyütebilir. Yine yangınlar aktif gözüküyor. Mars yaralı şifacı olarak bilinen Chrion ile yan yana. Yaralarımızı sarmamız için bize şans verecek. Aceleci ve ben merkezci olmaktan, egosal savaşlardan yani Mars’ın gölge yanlarından uzak durmamız gerek. Ve böyle olunduğunda bizim aldığımız yaralar ( belki de aynı sebeplerden aldığımız yaralarımız) şifalanacak. Orman yangınları, evde çıkabilecek ateşle ilgili kazalara dikkat edilmesi gerekir.

Merkür İkizler burcundaki seyrine yeniden başladı. İletişim, kısa seyahatler, yapmak isteyip ertelediklerimiz, hızla alınan kararlarımız olabilir. Ve tabi yine yakın çevre ilişkilerimiz ve bilgi alışverişimiz hızlanabilir.

Sevgili Satürn’ümüz bu dolunayı destekliyor. Kararlı ol, kurallarına göre oyna oyunu, yeter ki sen inşaa etmek için uğraş ben senin yanındayım , dercesine hem de. Ağır ve sakin adımlarla ilerle, ( retro çünkü) ilerde buradan tekrar geçerken sana ödüllerini vereceğim, der. Neptün ile hayallerine kavuşmak için gerçeklikten uzaklaşmadan, aldatma ve kandırılmalara dikkat ederek ( en çok kendini kandırma) atacağımız adımları Satürn Kova ile belirleyerek deneyimlemeyi başarabilir miyiz? Burada seçimlerimiz devreye giriyor, elbette.

SABİT YILDIZLAR

22° 27′ Ras Alhague 

Yay Dolunayının en etkin sabit yıldızıdır. Zehirlenme, cinsel sapkınlık, dini törenlerde sapkınlıkların ortaya çıkması, tehlikeli durumlar ile karşılaşma verebilir. Öte yandan şifacı yönüyle de iyileştirici rol üstlenen dahası insanları, doktorları ve hayat felsefesi olan öğreticileri de anlatabilir. Ruhsal anlamda iyileşmeler açısından verimli zaman dilimi diyebiliriz. Eczacılık ve tıp alanında da ortaya çıkacak güzel sonuçlar olabilir. Uluslararası bir çalışmanın sonuçlarının paylaşılması gibi.

Ayrıca ve maalesef bu yıldız yangınlarla ilişkilendirilir. Yine dikkatli davranmamız gereken bir dönem.

24-25° SADOR

Satürn’ün üzerinde bulunan bu yıldız, göç yıldızıdır, bu dönemde göçlerin yaşanabileceğini anlatabilir. Göç eden kuşlarla ilgilidir. Ayrıca komutanlık yıldızıdır. Olumlu anlamda güç verebilir. Havacılık alanındaki gelişmeler ile de ilgilidir.

TÜRKİYE HARİTASI AÇISINDAN

Ülkemizin natal haritasının altıncı evinde gerçekleşecek bu dolunay, bizlerin günlük hayatını, sağlık ile ilgili olayları, doktorları memurları, kamu ve hizmet sektöründe çalışanları ayrıca askeri güçler ile ilgili yeni düzenlemeleri ve sonuçlanmaları anlatabilir. Neptün’ün yaptığı sert açı; ülkenin muhalefet ve iktidar bloklarında ayrılık ve dağılmaları da anlatabilir.

Denizlerdeki gaz yatakları ile ilgili haberler gündeme gelebilir. Ülkenin Ege kıyılarında hareketli zamanlar yaşanabilir. Mars ve Jüpiter ile Kiron Ülke haritasının tepe noktasında, görünürlüğümüz, savaş ve mücadele gücümüzü gözler önüne serebileceğimiz bir dönem.

SABİAN SEMBOLLERİ

ŞANS VE MUTLULUĞUN İŞARETLERİ OLAN BİR MAVİ KUŞ EVİNİN KAPISINDA DURMAKTADIR.

(23° YAY BURCUNDA AY)

Bu Sembol, evimize gelen mutluluğun kapımızda durmakta olduğunu söyler, bize. Mavi Kuş mutluluk, neşe ve yuva sevincidir. Bize ait olan bir alanda ya da evimizde yaşayacağımız mutlu günlerin habercisi. Kapınıza gelenlere dikkat edin, ya da bir işarettin peşinden gidin. Umut etmenin, mutlu olmanın, ev ile ilgili işler yapmanın tam zamanı. Ev almak, ev değiştirmek, ev içerisinde yeni düzenlemeler yapmak. Size ait olanla mutlu olmak ve belki de en önemlisi güvende olma hissi. Evinize giren herkese sevgiyle ve hoşgörüyle yaklaşın. Hoş geldin paspasları alın, kuşlar cıvıltılarını dinleyin bol bol kesinlikle yol gösterici olacaktır.

Olumsuz yanı ise ev alarak ya da sadece sahip olarak mutlu olabileceğini sanmaktır. Evinizin önündeki bitkinin değil de komşunun bitkisinin daha yeşil olduğunu düşünmek. Mutluluğun, umudun kalbinizden içeri girmesine izin vermemek.

BUZ ÜZERİNDE PATEN ÇOCUKLAR

(23° İKİZLER GÜNEŞ)

Bu Sembol, dikkatli ve temkinli şekilde hareket edilmesinden bahseder. Bazen kendimizi sıkışmış hissettiğimizde tam da ne yapacağımızı bilemeye biliriz. Kaygan bir zemin üzerinde yürümeye çalışırken bir sonraki hamlemizi planlayarak hareket etmeliyiz. İçinde bulunduğunuz durumun şartlarını göremez ve ona göre becerilerinizi yönlendiremezseniz, zor durumda kalabilirsiniz. Ama buzun inceldiği ya da kalınlaştığı yerleri anlayıp tüm duyularınızı kullanmayı becerebilirseniz bu muhteşem bir oyuna dönüşür. Ve elbette çok şey kazanırsınız. Yola çıktığınız siz ile yolculuk bittiğindeki siz, çevrenizdekiler ve sizin onlara bakış açınız asla aynı olmayacaktır.

Tehlikeli olan güvenli olup olmadığını test etmeden gözü kapalı yola koyulmaktır. Veya çocukça acemilikler yaparak kendini tehlikeli durumların ortasında bulmaktır.

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE ETKİLERİ

KOÇ BURCU:  Sizin gelecek vizyonunuz, hayalleriniz, yüksek öğrenim, yabancıları temsil eden ev alanınızda gerçekleşecek, bu dolunay sevgili Koç’lar. Bu alanda sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz. Bir uzaktan eğitimden ya da yüksek öğrenimden mezun olabilirsiniz. Uzak bir yere gitme planınız var ise bunu gerçekleştirmek için adım atabilirsiniz. Daha cesur ve atik davranışlar içindesiniz. Gizli düşmanlar ya da geçmişten getirdiklerinizin sizi dağıtmasına izin vermeyin. Bu dönemde sizin de rüyalarınız yoğun ve bulanık olursa şaşırmayın. Yaralarınızı sarma zamanı. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BOĞA: Ortak miras, eşinizin veya ortağınızın parası ya da aileden gelebilecek mal, mülk, yatırımlarınız, krediler ve borçlarınız… Psikolojinizi anlatan ev alanında gerçekleşecek bu dolunay sevgili Boğa’lar. Bu konular üzerinde bi sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Ameliyat olmanız gereken sağlık durumu olası ise ameliyat olabilirsiniz. Kemikleriniz ya da dişleriniz ile alakalı durumlara dikkat edin. Geleceğe dair hayalleriniz, üyesi olduğunuz gruplarda dağılma enerjisi hakim. Bir dedektif gibi davranıp, saklanan şeylerin peşine düşebilirsiniz. Rüyalarınızda hakim olan enerji ise savaş ve mücadele enerjisi. Kariyerinizle ilgili sağlam adımlar atarsanız kesinlikle ilerde ödüllendirilebilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İKİZLER: Karşınızdakiler, evlilik ve ortaklıklarınız, davalarınız, danışmanlıklarınız, açık düşmanlıklarınız alanında gerçekleşecek bu dolunay, sevgili İkizler. Evlilikle ilgili kararlar alabilir ayrıca hukuki süreçleriniz sonuçlanabilir. Düşmanlarınızın hamlesini daha açık görebilirsiniz. Kariyerinizle ilgili durumlarda dağılma ve yanılma enerjisi hakim, karar verirken daha temkinli davranabilirsiniz. Kimliğinizi ve kişiliğinizi etkileyecek olaylara açık bir süreçtesiniz. Mücadele verdiğiniz bir toplulukta lider olabilir, bu alandan aldığınız yaraları şifalandırabilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YENGEÇ: Günlük işleriniz, iş düzeniniz ve koşturmacanız, sağlığınız, evcil hayvanlarınızı temsil eden ev alanında gerçekleşecek, bu dolunay sevgili Yay’lar. Bu alanda yapılması önceden planlanan ve başlanılan işlerin sonuçlarını alabilirsiniz. Rutin kontrollerinizi ihmal ettiyseniz bu dönemde yaptırabilirsiniz. Günlük hayat düzeninizi etkileyecek olan hayat felsefenizle ilgili dağılmalar. Uzak yerlere gitme planı var ise bu şimdilik belirsizliğini koruyor. Kariyer anlamında daha cesur ve kendinize son derece güvenen bir ruh haliniz var. Yine de dikkatli adımlar atmanızda fayda var. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ASLAN: Eğlence ve aşk hayatınız varsa çocuklarınız, spor alışkanlıklarınızı anlatan ev alanında gerçekleşiyor bu dolunay sevgili Aslan’lar. Bu alanlarda dağınıklık ve düzene girmesi gerekenler var ise toparlayacaksınız. Bir aşk ilişkinizde karar verip, ilişkinin yönünü tayin edebilirsiniz. Krizli bir ayrılığın da kapınızda olması mümkün. Hızlı işlemler gerektiren parasal konularda dikkatli ya da bu yatırım araçlarından bir süre uzak durmalısınız. Kanma ve kandırılma olaylarına dikkat edin, maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BAŞAK: Eviniz, aile yaşantınız, aile büyükleriniz, miras, taşınma ve ev içerisinde tamamlanması gereken işleri anlatan ev alanınızda gerçekleşecek bu dolunay sevgili, Başak’lar. Ve elbette ortaklı konuları da kapsayan evliliklerde bir dağılma ve puslu durum söz konusu. Cerrahi bir operasyon ya da ortaklı miras alanında bir hareketlilik ve şifalanma söz konusu. Ezoterik ve okült konularla ilgili başlama enerjiniz yüksek. Kökleriniz ve ailenizle ilgili travmaları çözümlerken, bu alanda bir aydınlanma ve bırakma enerjisi yaşayabilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

TERAZİ: Yakın çevreniz, kardeşler, kuzenler, iletişim şekliniz, eğitim hayatınız ayrıca kısa seyahatlerinizle ilgili ev alanında gerçekleşecek bu dolunay, sevgili Teraziler. Sizinle iletişime geçemeye çalışan günlük rutinde yaşadığınız kandırılma ve aldatılma olaylarına dikkat edin. Yakın çevrenizle ilgili bir bitiş söz konusu. İletişimde olduğunuz kişilerle sonlanma yaşıyorsunuz ya da artık gerçekleri görebilirsiniz. Aracınızın bakımıyla ilgilenebilirsiniz. Planladığınız kısa seyahate çıkabilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

AKREP: Kendinize ait maddi kaynaklarınız, değer yargılarınız, kişiliğinize ait yetenekleriniz alanında gerçekleşecek sevgili Akrep’ler. Maddi anlamda yapılması ve sonuçlanması gereken ne varsa bunlarla ilgili sonuçlanma görmeye başladınız. Kendimizle ilgili değerlerimizi gözden geçirebiliriz. Günlük rutinde bir hareketlilik söz konusu. Aynı zamanda bu dönem ciddi baş ağrılarıyla da uğraşabilirsiniz ya da böyle bir durumunuz var ise şifalanabilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YAY: Sizin kendi burcunuzda, birinci evinizde yani beden algımızı, birincil motivasyonlarımızı temsil eden ev alanında gerçekleşecek bu dolunay sevgili Yaylar. Karşınızdakiler ile ilgili çözülmesi gerekenler masaya yatırıyorsunuz. Ben ve biz arasında gel-gitler yaşayabilirsiniz. Aile içerisinde çözülmesi gerekenler varsa ayrıca evinizle ilgili belirsizlikler de söz konusu. Sizi ilgilendiren evlilik ve ortaklıklarınız olacak bu dönem. Aşk hayatınızın bir süredir hız kazandığı malum. Yeni hobiler edinip, bu alanda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

OĞLAK: Kaderinizi , kabule geçişinizi, geçmişinizi, gizli düşmanlıklarınızı, bilinçdışınızı temsil eden ev alanında gerçekleşiyor bu dolunay sevgili Oğlak’lar. Kendi geçmişinizle, gizli düşmanlarınızla yeniden tanışıp, arkanızdan dönen gizli saklı olaylarla yüzleşebilirsiniz. Bitmesi gereken gitmesi gerekenlerin açığa çıkacağı bir zaman. Parasal planlamalarınız konusunda daha dikkatli davranmanız gerek. Bırakmanız ve bitmesi gereken geçmişe ait ne varsa hayatınızdan ayrılacaktır. Rüyalarınız aktifleşir. Psişik yeteneklerinizin artması mümkün. Bilinçaltı terapileri için uygun bir dönem, sizin için. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KOVA:  Geleceğe dair hayallerinizi, umutlarınızı, üyesi olduğunuz arkadaş ve gruplarını temsil eden ev alanınızda gerçekleşecek bu dolunay, sevgili Kova’lar. Bu alanlarda başlamış olduğunuz işlerin sonuçlanması mümkündür. Fakat önem vermeniz gereken maddi anlamda kayıplar ve dağılma enerjisinin hakim olduğunu bilerek adım atmanız. Kendinize ait maddi kaynaklarınızdaki belirsizlik sizin dağılmanıza sebep olması mümkün. Üyesi olduğunuz bir gruptan veya dernekten ayrılma kararı alabilirsiniz. Yakın çevrenizde hareketlilik söz konusu. Hayattan aldığınız zevkleri ertelemek zorunda kalabilirsiniz. Ama emin adımlarla atacağınız her projede kazançlı çıkmanız mümkün. Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BALIK: Yaşamdaki hedefiniz, kariyerinizi ya da dış dünyanın sizi hangi statüyle gördüğünü anlatan ev alanınızda gerçekleşecek bu dolunay sevgili Balık’lar. Bu alanda sonuçlanmalar söz konusu olması mümkün. Ektiklerinizi biçebilmeniz mümkün. Ancak birincil motivasyonlarınızın sizi dağıtmasına, görüş alanınızı bulanıklaştırmasına müsaade etmemeniz gerek. Ayaklarınız yere sağlam bastığı müddetçe her şey yoluna girecektir. Maddi konularda hareketlilik söz konusu. Yeni başlangıçlara adım attıysan tohumların hızla filize dönüşür. Bırakın bitmesi gereken bitsin ama geçmişinizden güç almayı seçerek yaşamayı bilin. Ayrıca önemlisi olumsuzluklarınızı kendinize yük etmeyin.  Doğum haritanızda nelerin şifrelendiğini veya aldığınız kişisel etkileri öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Görüşmek Dileğiyle

Şerife Esen

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et