DOLUNAY YAZILARI

TERAZİ DOLUNAYI 26°45′

Photo by Shiva Smyth on Pexels.com
Tel Cambazının Tel Üstündeki 
Durumunu Anlatır Şiirdir

Sizin alınız al inandım
Morunuz mor inandım
Tanrınız büyük âmenna
Şiiriniz adamakıllı şiir
Dumanı da caba
Ama sizin adınız ne
Benim dengemi bozmayınız

Bütün ağaçlarla uyumuşum
Kalabalık ha olmuş ha olmamış
Sokaklarda yitirmiş cebimde bulmuşum
Ama ağaçlar şöyleymiş
Ama sokaklar böyleymiş
Ama sizin adınız ne
Benim dengemi bozmayınız

Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yan gelmişim diz boyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var
Sizin alınız al inandım
Sizin morunuz mor inandım
Ben tam dünyaya göre
Ben tam kendime göre
Ama sizin adınız ne
Benim dengemi bozmayınız...
                      TURGUT UYAR
TERAZİ DOLUNAYI AN HARİTASI

Ankara’ya göre 26° 45′ saat 21:55’te gerçekleşecek Terazi Dolunayı keskin bitişler ya da dönüşler getirebilir.

Yolun bir yerinde aniden duruveririz. Bazen yorulduğumuzu hissederiz bazen daha fazla gidemeyeceğimizi düşünürüz. Bazen de yalnızca durmak isteriz. Balık enerjisinin yoğun olduğu bir dönem içinden geçiyoruz. 166 yıl sonra yeniden 12 Nisan 2022’de(etkilerini okumak için burayı tıklayabilirsin) Balık Burcunda kavuşan Neptün ve Jüpiter, ardından Dolunay yöneticisi Venüs ve 15 Nisan itibariyle Balık Burcuna geçiş yapan Mars, yer gök ilahi olana teslim…

Anın yükseleni Akrep ve Güney Ay Düğümü ile kavuşumda. Ve yönetici gezegeni Plüton baş rollerde. Geçmişten getirdiklerimiz, eski alışkanlıklarımız, bırakılması gerekenler, bize ait krizli konuları gündemimize taşıyabilir. Haritamızda Akrep hangi ev alanımızı temsil ediyor ise buralar ön plana çıkabilir. Öncü burçların; Koç- Terazi, Oğlak-Yengeç, 23 ile 29 derecesinde gezegeni olanlar daha çok etkilenecekler.

19 Kasım 2021 Algol etkili Boğa tutulmasını (hatırlamak istersen burayı tıklayabilirsin.) tetikleyen 26 derece Terazi Dolunayında, oralara bir dönüp bakalım, hayatlarımızda neler değişti? Hangi süreçlerden geçtik ve olayları yaşarken hangi öğretileri deneyimledik? Ekonomi, sıkışma hissi, boğazımıza kadar dolduğumuzu, düğümlendiğimizi hissettik. Ve tutulma mevsimine bir durak kala, nelerin yaşandığını, nelerde anladığımızı ya da tekrar dönüp bakacağımızı daha net görebileceğiz.

Terazi; elbette ilişkileri, siyaseti, hukuku, adaleti, davaları, sanatı, estetiği anlatıyor. Dolunay etkisi bitmesi gerekenin biteceğini, dönüşmesi gereken enerjilerin dönüşeceğini söylüyor.

An haritasında Plüton etkin bir rol üstlenmiş durumda. Güneş ve Ay’a sert bir enerji akışı var. Ve bu iki ışığın tam ortasında duruyor. Yıkıcı ve dönüştürücü etkisini ortaya koyarken; eskiye ait ne varsa bırak (anın yükseleni Akrep’in de yöneticisi olması sebebiyle) yeniye hazırla kendini, dönüştür diyor. Kaderi oluştururken zorlu yollardan geçebilirsin, bağlı olduğun konfor alanından çıkman gerebilir. Güzel haberi veriyorum; hemen telaşa kapılma sevgili Bilge Kuş. Satürn; Ay ve Güneş’e olumlu destek veriyor. Eğer bu süreci aşarsan (Plüton’un yarattığı krizli dönüşüm sürecini) sana yepyeni bir düzen kurmanda yardım edeceğim, seni destekleyeceğim diyor.

Uzun süredir sürüncemede kalan davalar, ayrılma kararları, hukuki süreçlerde sonuçlanmalar görülebilir. Sanatçılar ve politikacılar ile ilgili Plütonik etki yaratan bilinmeyenler gündeme oturabilir.

Ay haritalarda halkı anlatır ve kadınları. An haritasında Neptün ile Jüpiter Balık kavuşumuna 150 derecelik (Uranüsyen) gergin bir açı gerçekleştiriyor. Halk ve kadınlar, bilinçdışımız, duygularımız bu şifacı, iyileştirici etkiyi göremeyebilir. Bizi iyileştirecek, mutlu edecekleri gözümüzden kaçırabiliriz. Pahalılık ve fiyatlarda artış görülebilir, maalesef.

Yazıyı hazırlarken; tereyağı ihracatına sınırlama getirildiği duyuruldu. Astrolojide; süt ve süt ürünleri Ay ile temsil edilir. Satürn uyumlu açısı bu konuda yapılan düzenlemeyi ve sınırlandırmayı, halkın yararı düşünülerek yapılan adımları gösteriyor. Ayrıca Ay; az öncede bahsettiğimiz gibi Neptün ve Jüpiter kavuşumunu görmüyor. Yani uluslararası pazarda satışı bir süreliğine ve aniden durdurulabilir, yorumu da yapılabilir.

Jüpiter, yağlı şekerli besinleri Neptün; yemeğe eklenen yağ ve sıvıları, sosları temsil eder. Yine bu dönemde bahsi geçen ürünlerde fiyat artışları mümkün gözüküyor. Plüton ve Mars ise mezbahaları, kasapları temsil eder. Plüton’un Ay’a yaptığı sert etki halkın bu ürünlere erişmekte zorluk çekebileceğini anlatıyor, olabilir. Ay’ın bulunduğu burcun yöneticisi Venüs; şekerli ve karbonhidrat içeren besinleri temsil eder. Merkür ise bu ürünlerin satıldığı marketleri. Uranüs’ün yanında olan Merkür; bu fiyat artışının ani ve şaşırtıcı şekilde olacağını anlatabilir. Stokçu anlayışın artacağını, arkadan dönen işleri, dolandırıcılık gibi olayları da. Bu zaman diliminde dikkatli olmamız gerekiyor. Kaygan bir zemin üzerinde ilerliyoruz, mantıkla ve analiz yeteneğimizi kullanarak ilerlemeliyiz.

Mars’ın Balık Burcuna geçişiyle; içimizdeki ateşi bulan, yaşam enerjimiz, eril yönümüz daha sakin sularda yüzmeye başlayacak. Ateş enerjisi bildiğiniz üzere suyu buharlaştırır. Camlar buğulanır, bazen görüş alanımız kısıtlanır. Buğulu camlar ardından izleri, etrafı. Birbirine iki zır bu enerji iç içe geçtiğinde; öfke yönetiminde ani patlamalar olabilir. Çaydanlıktaki buharın yakıcılığı gibi farkında olmadığımız enerjilerin kontrol edilemeyen gücünü gösterebilir, bize.

Bazen içimizdeki öfkenin sebebini biz bile anlamlandıramayız. Kapalı bir yerde uzunca zaman beklemiş ve ardından gün yüzüne çıkmış, bir enerji. Mars Balık Burcunda dağılma enerjisi taşıyabilir. Karşı burcu Başak gibi planlı ve düzenli şekilde gücümüzü kullanmamız gerekiyor. Kurban bilinci ve sahte kurtarıcılık rollerine bürünmeden.

Sanatta ilham verici hayaller ve düşlerin ürün olarak ortaya çıkması mümkün bu zaman diliminde.

Sağlık açısından Mars ve Neptün kavuşumunun gerçekleşeceği 18 Mayıs sonrasına dikkat edelim, bağışıklık sistemini çözebilir. Yine günü geldiğinde konuşuruz.

Ülkemizdeki siyaset alanındaki gelişmeler, seçim yasası, kadınlar hakları ve gençler ile ilgili alınacak yeni kararlar. Okullarla ilgili yeni ve şaşırtıcı alınan kararlar, olabilir.

Ekrem İmamoğlu uluslararası düzeyde ses getirebilir. Hadise ve Tarkan’ın güneşi üzerinde gerçekleşecek dolunay adlarından bahsettirecekler, der.

Dünya sahnesinde ise Terazi Dolunayı; Viladimir Putin’in Terazi burcundaki gezegenlerinin üzerinde gerçekleşecek. Vereceği kararlar, savaşın seyrini değiştirebilir, bazı şeyler su yüzüne çıkartabilir. Uzlaşı konusunda ne kadar samimi olduğunu ilerleyen günlerde görmemiz mümkün olacaktır.

Dünyada ise bu kadar Balık yoğunluğu elbette sular ve sıvıları, artan yağışları, denizlerle ilgili konuları gündemimizde tutacak. Plüton’un devrede olması yeraltı kaynaklarını ve yer hareketliliğini tetikleyebilir.

SABİAN SEMBOLÜ

“BİR UÇAK, PARLAK BERRAK GÜVENDE YÜKSEK YOLCULUKTUR.”

Uçmayı kuşlardan öğrendik. Olayların yanındayken büyük görünürler lakin uzaklaştıkça boyutları küçülür. Çevresindekileri de görmeye başlarız, etkilerini ve sonuçlarının neler olabileceğini. Bu sembolün anlatmak istediği tam da bu. Günlük koşturmaca içerisinde herkesin sorunları o kadar büyük ve aşılmaz ki. Oysa biraz kuş bakışı bakmak gerek hayata. Gözlemlemek, uzaklaşmak ve tabloyu görebilmek. Hrika bir farkındalık katar, bilincimize. Hatırlamaya çalıştığımız şeyi üzerine düşündükçe unuturuz, uzaklaşır bizden. Ne zaman ki başka şeylere odaklanırız, aniden aklımıza gelir. Odağımızı değiştirmek, merceklerimizi elimizden bırakmak gerek, bazen. Böyle olunca daha tarafsız ve öznesine odaklanmadan bakabiliriz olaylara. Evimizi biliriz, adresimizi biliriz ama şehre uzaktan bakmayı, dünyadan kendimize bakmayı? Kuşlar sezgileriyle yön bulurlar, sürüler halinde kilometrelerce yolu geçerek ulaşırlar varacakları yere. Hayatta kalmayı bilirler, bizi de hep uzaktan izlerler. Önem verdiğin içinden çıkılmaz sandığın her ne ise kuş bakışı bak, ona. Krokisini çiz, bütüncül bak; pratik çözümler bulmana yardım edecektir.

YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ

KOÇ: Bu dolunay; sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar evinizde gerçekleşecek, sevgili Koç’lar. Hukuki süreçler, davalar ve ortağınızla ilgili konularda sonuçlanmalar olabilir. 12. evinizde gerçekleşen Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegen toplaşması rüyalarınızı aktifleştirebilir, bu dönemde. Bilinçaltınızla ilgili iyileşmeler olası. Kendinizi fedakarlık yaparken de bulabilirsiniz. Yaşamınızdaki birincil motivasyonlarınız ve ilişkileriniz ön planda olacak. Üyesi olduğunuz gruplardan kopabilir, otorite figürleriyle çatışma yaşayabilirsiniz. Beklemediğiniz bir anda taşlar yerinden oynayabilir. Bu sizin yeni bir yaşam planı yapmanıza olanak sağlayacaktır. Sağlığınıza hassas davranmanız gereken bir dönem, baş bölgesinde, ağrılar tetiklenebilir. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

BOĞA:  Bu dolunay; günlük rutinleriniz, iş yaşamınız, hizmet verdiğiniz, aldığınız, ayakta tedavi süreçlerini geçirdiğiniz ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili Boğa’lar. Bu bu konular üzerinde sonuçlanması gereken süreçler tamamlanır, bu dönemde. İş ortamınız, arkadaşlarınız değişebilir. İkili ilişkileriniz ve diplomasi ön planda olacak. Hayat felsefenizi oluşturmakta zorlanabilir, kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Kariyeriniz için yeni yollar ve sistem kurabilirsiniz, bu konuda destekleniyorsunuz. Üyesi gruplardan Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegen toplaşması nedeniyle güzel enerjiler alabilir, bu konuda kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili yaptırmanız gereken rutin kontrollerinizi yaptırmanızda fayda var. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dolunay; sizin hobileriniz, çocuklarınız ve aşk hayatınız, hayattan aldığınız zevkler alanında gerçekleşecek, sevgili İkizler. Bu konular üzerinde sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz. Keyif veren hobilerinize yönelebilir, bir aşk itirafıyla karşılaşabilirsiniz. İş yaşamınızdaki gelişmeler günlük yaşamınıza yansıyabilir. Düzen değişikliğine gidebilirsiniz. Bir süredir kariyer evinizde toplaşan Neptün&Jüpiter ve Balık’taki diğer gezegenler size bu alanda şans getirebilir, terfi alabilirsiniz. Güzellik ve cilt bakımı merkezlerine bu dönemde gitme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Hayat felsefenizi yeniden oluşturabilirsiniz. Haberci rüyalar görebilirsiniz. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu dolunay; eviniz ve yuvanız, aile büyükleriniz, emlak gibi konuları kapsayan ev alanınızda gerçekleşecek, sevgili Yengeç’ler. Bu alanlardaki sorunlarda kesin sonuçlar elde edersiniz. Bir ayrılık ya da evlenme kararı alınabilirsiniz. Taşınabilir, ev değiştirebilirsiniz. Kariyer ve aile hayatı arasında bir seçim yapmakta olabilir. Uzak bir seyahate çıkma kararı alabilirsiniz. Akademik kariyer ya da uzaktan bir seminere katılmak, isteyebilirsiniz. Neptün&Jüpiter ve diğer Balık’ta toplaşan gezegenler, hayat felsefenizi ideallerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirme konusunda destekleyecek. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

ASLAN: Bu dolunay; kısa seyahatler, kısa eğitimler, kardeşleriniz, kuzenleriniz ve yakın çevrenizle ilgili ev alanınızda gerçekleşecek sevgili Aslan’lar. Bu alanda attığınız adımların sonuçlarını elde edebilirsiniz. Bir anlaşma ya da sözleşmeye imza atabilirsiniz. Ortaklı ilişkilerinizde ya da konularda yeni bir düzen kurmak isteyebilirsiniz. Günlük hayatınızda dönüşüme gidebilir, yakın çevrenizle yeni döneme girebilirsiniz. Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegenler, ortak kazanç alanınızda size şans getiriyor. Ezoterizm, okült bilgi ya da psikolojik danışmanlık alma konusunda şanslı bir dönemdesiniz. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

BAŞAK: Bu dolunay; kendinize ait değerleriniz, maddi kaynaklarınız alanında gerçekleşecek, sevgili Başak’lar. Bu alanda attığınız adımların sonuçlarını elde edeceksiniz. Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegen toplaşmaları size; ortağınız, eşiniz varsa ya da bir danışmanlık veriyorsanız bu alanda şans ve getirecek. Uzun zamandır günlük hayatınızda düzen kurmaya odaklısınız. Bu konuda da destekleneceksiniz, bir büyüğünüz tarafından. Hayattan aldığınız keyifler, yetenekleriniz, aşk hayatınız dönüşüyor. Bu alanda yepyeni bir dönem aralanıyor. Maddi kaynaklarınız artabilir, kendinizden emin olduğunuz bir dönem içine girdiniz. Hayallerinize aniden ve beklemediğiniz şekilde ulaşabilirsiniz. Size yardım elini uzatacak olan yabancı ya da size uzak birisi olabilir. Bir ortaklık teklifi gelebilir. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dolunay; birincil motivasyonlarınızı etkileyen kendi evinizde gerçekleşiyor, sevgili Terazi’ler. Kaderinizi belirleyen, her şeyin aslında tam da olması gereken yerde olacağı çok önemli bir zaman. Bitmesi gereken ilişkilerin, ortaklıkların ya da adına ne derseniz deyin biteceği bir dönem. Kalması gereken kalacak. Fiziksel görünüş, saçınız, imajınız her şeyiniz değişebilir. Ev ve aile hayatınızda köklü değişimler olabilir. İş yaşamında, günlük rutinde Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegen toplaşması size iyi gelecek, şifalandıracak. Gitmeniz gereken bir doktor kontrolünüz varsa bu dönemde gidin, güzel sonuçlar alabilirsiniz. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

AKREP: Bu dolunay; bilinçaltınız, ruhsal yönünüz, geçmişiniz anlatan kapalı ev alanınızda gerçekleşecek sevgili Akrep’ler. Bu alanda biriktirdiğiniz ne varsa gün yüzüne çıkabilir. Bu alanda biliçaltı terapileri alarak geçmişin yüklerinden arınabilirsiniz. Rüyalarınızda aktifleşebilir. Hastanelerle ilgili gündeminiz olabilir. Buralara ziyarette bulunabilir ya da kendiniz için gidebilirsiniz. Aşk hayatınız, hayattan aldığınız keyifler varsa çocuklarınızla ilgili alanda Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegenler şifa ve şans getirecek. Bir süredir iletişim şekliniz ve yakın çevrenizle ilgili köklü değişimler gerçekleşmekte. Bu sizi biraz zorlayabilir. Ön planda olan bu defa kendinizsiniz. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

YAY: Bu dolunay; geleceğe dair planlarınız, umutlarınız ve üyesi olduğunuz gruplar alanınızda gerçekleşecek, sevgili Yay’lar. Hayallerinize ve hedeflerinize ulaşma konusunda desteleniyorsunuz. Kendinize ait değerleriniz ve kazancınızla ilgili zorlanmalar yaşayabilir ve bu alanda dönüşüm içine girebilirsiniz. İletişim, kardeşler ve kuzenler yakın çevrenizde yeni kalıcı düzen oluşturabilirsiniz. Aile ve hanenizde Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegen toplaşması şifayı, şansı ve bereketi getirecek. Aileniz ve büyüklerinizden olumlu enerjiler alacaksınız. İşinizle ilgili süpriz gelişmeler yaşanabilir. Maddi gelirinizde artış olabilir, ev ya da emlak yatırımlarınız varsa kıymetlenebilir. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

OĞLAK: Bu dolunay; kariyer alanınız, hedefleriniz, toplumdaki görünür olma alanınızda gerçekleşecek, sevgili Oğlak’lar. Kariyerinizle ilgili emeklerinizin karşılığını alabilir, terfi edebilirsiniz. Daha cazip bir iş teklifiyle başka bir alana geçebilir, yöneticilerinizle uyum içerisinde çalışabilirsiniz. Yükseleceğiniz, görünürlüğünüzün artacağı bir dönem sizi bekliyor. Emlak, toprak, yatırım konuları, borsa alanında şans sizden yana gözüküyor. Yakın çevreniz, kardeşler ve kuzenler alanında Neptün&Jüpiter ile Balık’taki diğer gezegen toplaşması şanslı ve şifalandırıcı bir dönem içinde olduğunuzu söylüyor. Kişiliğinizi, kimliğinizi dönüştürdünüz uzun zamandır. Şimdi kendi varlıklarınızla ilgili desteklendiğiniz ve yeni bir düzen getireceğiniz zaman dilimi. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

KOVA: Bu dolunay; uzaklar, yabancılar, yurtdışı, yüksek öğrenim uluslararası konular, uzaktan eğitimi anlatan ev alanınızda gerçekleşiyor, sevgili Kova’lar. Bu alanda yaptığınız çalışmalar sonuç verebilir, diplomanızı ya da sertifikanızı alabilirsiniz. Kariyerinize yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Maddi kaynaklar ve kendinize ait değerler konusunda şanslı olduğunuz bir dönem. Neptün&Jüpiter Balık’taki diğer gezegen toplaşması sizi bu alanda olumlu yönde etkiliyor. Evinize, hanenizde sürprizli gelişmeler yaşanabilir. Maddi anlamda yeni bir gelir kapısı olabilir. Uzun zamandır geçmişinizi dönüştürmeye uğraşıyorsunuz. Kendi benliğiniz, yaşamsal motivasyonlarınızla ilgili yeni bir düzenleme yapabileceksiniz. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

BALIK: Bu dolunay; sizin krizler, ortak kazanç, miras konuları, ameliyatlar ve gizli kapaklı çevrilen işler alanınızda gerçekleşecek sevgili, Balık’lar. Bahsi geçen bu konularda bir aydınlanma ve nihai sonuç elde edeceksiniz. Her şey su yüzüne çıkacak. Bir miras konusu, ortaklı konulardaki parasal sıkıntıların hepsi çözüme ulaşacak. Bir ameliyat söz konusu olabilir, aniden çıkabilir, hormonal sorunlara dikkat edilmeli. Uzun zamandır etelediğiniz bir psikolojik yardımı şimdi alabilirsiniz. Kendinizi, kişiliğinizi, kimliğinizi Neptün&Jüpiter ve diğer Balık’taki gezegenlerin toplaşmasıyla şifalandıracağınız bir zaman. Derinlemesine çözmeniz gereken ve peşine düştüğünüz durumların sonucunu alabilirsiniz. Doğum haritanızla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğrenmek ve danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.

DENGE SEZEN AKSU

YAZAN: Şerife ESEN

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et