YENİAY YAZILARI

BALIK YENİAYI

Balık Yeniayı Türkiye saatiyle 10 Mart 2024 12:00’de 20 derece Balık Burcunda gerçekleşecek. 21 Mart Ekinoksundan yani astrolojik yeni yıldan önceki son yeniay. Ayrıca tutulmalar öncesinde de yaşayacağımız son yeniay.

Ankara’ya göre çıkartılan an haritasında İkizler Burcu yükseltmekte. Bu da hızla değişen durumları ve olayları, eğitim ve öğretimi, ticareti, gazetecileri ve yazarları, ulaşımla ilgili gündemimizin yoğun olacağını gösteriyor. Merkür’ün an haritasında Koç Burcundaki yeni başlayan seyri ise hareket enerjisini, hızlı karar almayı ve bir liderlerin aldığı karar ile öne çıkacağını söylüyor.

Gezegenler Balık Burcunda hizalanıyorken değişken durumlar, elimizden kaçırdıklarımız, sisli puslu havalar, kaygan zeminlerimiz, ruhumuzun derinliklerinleri ile daha yakın olacağız. Neptün, Güneş, Ay ve Satürn Balık Burcunda haritanın tepe noktasında bize kariyer konusunda önemli kararlar alman gerek diyecek.

Balık Yeniayı; ilahi planı, kadersel olanı uygulamaya geliyor. Neptün enerjisiyle sonsuzluğa ve dipsizliğe, bilinmeze çekilirken Satürn ile sınırlarımızı belirlemeye, şartları oluşturmaya doğru adım atmamızı isteyecek. Şimdiye kadar ki tüm sahtelikleri, aldatmacaları, yalanları, dolandırılmaları gördük. Artık Satürn Balık ile birlikte hak edişlerimizi yaşamaya hazır mıyız? İnzivaya açık bir ruh halimiz var, bu ara arınmak ve ortadan kaybolmak içimizden geçemiyor değil, hani.

Değişken durumlar ve insiyatif almamızı gerektiren olaylar çıkacak karşımıza. Birlik bilinci, akışta olmak, iyimserlik, kendimizi feda ettiğimiz yerle ve durumlar gündemimiz. Yeniaylar atılan tohumların toprakla buluştuğu zamanlardır. Balık Yeniayı’nda dikkatle ekmeliyiz tohumlarımızı. Yeşerirken ektiğmiz zamandaki enerjimiz çıkacak ortaya. Yani ne niyetle ektiysek hızla hasat ederiz.

Hayatla Barışmaya Hazır mıyız?

Balık teması; huzuru, sakinliği inançlarımızı, kapalı alanları, huzurevlerini, hastaneleri, hapishaneleri, tarikatları, bilinçdışımızı, geçmişimizi temsil eder. Burada gerçekleşen Neptün ve Satürn arasındaki yeniay bizi barışmak isteklerimiz ya da bırakmak isteklerimizle yeni bir yolculuğa çıkartacak. Neptünyen etki bizi fazlaca idealize etmeye yöneltebilir, dikkat. Hayallerimiz ile gerçeklik arasında sıkıştığımızı hissedebiliriz.

Ayrıca Uranüs’ün de olumlu etkisiyle bu durumlar ani ve şoke edici şekilde gerçekleşebilir. Hayallerini ve yaşamınla ilgili vizyonlarını gerçekleştirmek içinde önüne aniden fırsatlar çıkabilir, “gözünü dört aç” diyor, yeniay. Gerçekleştirmek için çabaya ve gayrete ihtiyacımız var. Bu dönemde yoga, meditasyon, bilinçdışı ile ilgili çalışmalar bize iyi gelecek. İlahi olanla daha yakın hissedeceğiz, tezahür gücümüz her zamankinden yüksek. O yüzden halis niyetlerle başlamamız gerek, her neye başlıyorsak.

Sen aynaya bakarken gerçekliğinin farkında mısın? Tam da bunu bulmaya çalışacağız. Kandırıldık mı, ihanete uğradığımız yer neresi? Ya da bunlarla karşılaşmaya gücümüz var mı? Hazırlığını yap, yaşanan her ne ise geliyor kendini tüm çıplaklığıyla göstermeye.

Yeniayın yöneticisi Jüpiter ile Satürn arasındaki etkileşim ise yine hayallerine ulaşmak ve temellerini atmak, sistemini kurmak için çabalarsan bunun olumlu sonuçlarını alacağını söylüyor.

Dünya Geneli ve Sağlık Açısından

Sağlık açısından ise ayak sağlığına, kaslarımıza ve zehirlenmelere karşı dikkat etmemiz gereken bir süreç. Bağışıklığımıza da dikkat edelim. Görmezden geldiğimiz ya da ertelediğimiz sağlığımız olmamalı bu yeniayda. Gerekli kontrollerimizi mutlaka yaptıralım.

Birden değişen hava koşulları hastalığa davetiye çıkartır cinsten. Alkol ve sıvılardan gelen zararları da göz ardı etmeyelim.

Doğada ise su ile sınanmamız mümkün. Denizler, nehirler ve aşırı yağışlar, sel ve su baskınları aniden gelen yağışın şiddetli olması da olasılıklar arasında. Gökyüzünde çokça şimşek göreceğiz. Yıldırım düşmelerine ve sisli havaya da dikkat edelim. Aşırı yağış, tarım ürünlerine zarar verebilir. Hücresel yağışların ani ve şiddetli olması mümkün.

Dünyada pek çok yalan ve asparagas haber gün yüzüne çıkacak. Dolandırıcılıkla ilgili yeni gündemlerimiz var.

Dini yerler ve/veya dini liderlerle ilgili gündemimiz de olacak. Dini liderlerin şaşırtıcı söylem ve eylemleri ya da ibadethaneler ile ilgili şaşırtıcı haberler ve kararlar mümkün.

Balık Yeniayı ve Ülkemiz Açısından Önemi

Ülkemizin başkentine göre çıkartılan an haritasında 28 derece İkizler Burcu’nun yükseldiğini söylemiştik. Ve en nihayetinde ülkemizin 12. evini ilgilendiren konuları gündemimize taşıyacak bu durum. Yani gizli saklı ilişkiler ve anlaşmalar, görünmeyenin açığa çıkması… Kapalı alanlarla ilgili haberler, tarikatlar ve ibadethaneler, hapishaneler ve hastaneleri konuşacağız. Ayrıca halkı ve sağlığımızı da sembolize eden ülkemizin Ay’ı 29 derece İkizler ‘de. Bu durum da aslında halkın gizlide kalan ve dahası bastırılmış olan duygularının açığa çıkacağını gösterir.

Ülkemizin liderlerini ve iktidarı anlatan ev alanındaki Balık Yeniayı; söylemler ile yapılanlar arasındaki farkları gözler önüne serecek. Bu cephede bir yandan dağınıklık öte yandan toparlanma süreci olması, halkın gözünde öngörülemez durumlar olarak değerlendirilebilir. Dahası yeni söylemler, yaratıcı fikirler ve projelere hızla değişen söylemlere şahit olacağız. Maksadını aşan söylemler ve demeçlere de dikkat edilmeli. Çünkü sansasyonel durumlar, yanıltıcı haberler ile birleşince sonuç beklenmedik şekilde gerçekleşebilir.

Kazandıran yatırımlarımız yüzümüzü güldürecek. Ayrıca yaratıcılık, spor, sanat ve sanatçılarımızla ilgili de olumlu gelişmeler ve destekleyici etkiler var.

Yükselen burcuna göre etkilerini merak ediyorsan benimle buradan veya WhatsApp iletişime geçebilirsin.. Şifa, huzur ve esenlik getirmesi dileğiyle, sevgilerimle…

Bir Cevap Yazın

Anka Astroloji sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et